Arta măiestriei

Arta măiestriei

Arta măiestriei

Cele mai recente tehnologii şi interiorul creat din cele mai bune materiale suedeze creează o experienţă de condus cu adevărat intuitivă şi plăcută. Interiorul noului Volvo XC90 combină materiale precum piele moale şi lemn cu detalii create manual cu inovaţii de ultimă generaţie. Cunoaşteţi cel mai luxos Volvo pe care l-am construit vreodată din interior.

Cunoaşteţi cel mai luxos Volvo pe care l-am construit vreodată din interior spre exterior.

Mai mult

XC90/Interior

Interiorul noului Volvo XC90 combină materiale precum piele moale şi lemn cu detalii create manual, cum ar fi elemente de control cu tăietură de diamant pentru butonul de pornire/oprire şi pentru elementul de control pentru volum. „Aceste detalii sunt concepute să devină bijuteriile din interior,“ a spus Robin Page, Directorul de design interior de la Volvo Cars.

Vine din Suedia, un loc în care designul are scopul de a ajuta oamenii. Unde aerul proaspăt şi frumuseţea sunt apreciate. Unde există o apreciere pentru lucrurile făcute bine. Aruncaţi o primă privire în interiorul noului Volvo XC90.

Galerie

Suedia

Conceput special pentru dumneavoastră

Designul bun este un mod de viaţă în Suedia, nu un lux. Începem prin a descoperi ce nevoi au oamenii şi ce le va face viaţa mai uşoară. Nu ne propunem să îi copleşim cu tehnologie utilizată ostentativ.

Cu noul Volvo XC90, am vrut să redefinim SUV-ul luxos, începând din interior spre exterior. Am dorit ca acesta să fie inteligent şi intuitiv, dar niciodată complicat de utilizat. Pentru că, în Suedia, găsim soluţii elegante la probleme complexe.

De asemenea, venim dintr-un loc cu vreme şi peisaje extreme şi, din această cauză, am reuşit întotdeauna să descoperim moduri unice de a găsi confort în condiţii dificile.

Acesta este motivul pentru care interiorul XC90 este un paradis de sofisticare suedeză. Thomas Ingenlath, vicepreşedinte senior al departamentului de design, spune cum este să stai în XC90: „Este luminos şi comod, ca un living suedez. Un loc care te face să te simţi atât de confortabil, încât eşti reticent să îl părăseşti.

În contrast, interiorul XC90 este calm şi relaxant. Combină materiale naturale, autentice, cum ar fi pielea moale, cu detalii frumoase lucrate manual, precum butoanele noastre din lemn de mesteacăn creţ şi cu tăietură de diamant. Ecranul tactil controlează multe dintre funcţiile principale ale modelului XC90, de la sistemul de sunet până la încălzire şi navigare şi, în mod tipic suedez, este logic şi uşor de utilizat.

„Este singurul SUV de lux conceput în Suedia, unde designul bun este un mod de viaţă, nu un lux.“

SVP pentru design

Manager pentru design

Şeful conceptului pentru climat

Interiorul noului model XC90 este un sanctuar. Un loc în care puteţi scăpa de forfota cotidiană. Un loc în care vă puteţi relaxa. Un loc în care puteţi gândi şi în care vă puteţi conecta cu lumea aşa cum doriţi. Un loc fără dezordine. Pentru că dezordinea înceţoşează mintea. Bine aţi venit în XC90: un nou tip de lux.

„Un nou tip de lux“

Din pădurea suedeză în bord

Designul suedez se bazează pe onestitate - utilizând numai cele mai excepţionale materiale naturale. Din acest motiv ne trimitem oamenii în pădurile suedeze pentru a selecta lemn pentru interioarele noastre - deoarece ai nevoie de acea atingere umană dacă vrei să obţii cea mai bună creaţie.

Mergem atât de departe pentru că nu vrem să compromitem calitatea. Unul dintre lemnele pe care îl utilizăm este mesteacănul creţ, care se poate găsi în pădurile îndepărtate din Suedia de nord şi Rusia. Numele acestuia vine de la modelele distinctive din lemn, care reprezintă rezultatul temperaturilor extreme şi al vânturilor puternice.

După ce a fost selectat, lemnul este tăiat în straturi subţiri, numite furnire, iar apoi acestea sunt băiţuite şi tratate - un proces care este foarte activ. Nu este ceva ce poate fi făcut de o maşină, după cum explică Anders Bergstrom, directorul de design interior.

„Lemnul este modelat şi sablat cu mâna, iar apoi este vopsit. Îmi imaginez că mulţi oameni cred că aceste maşini sunt atât de tehnice. Desigur că sunt. Dar multe elemente, precum materialele, pieile şi lemnele sunt lucrate manual.

Decoraţiunile din lemn au fost potrivite în bord cu un design care se aseamănă cu un os de hering - ceva ce Bergstrom denumeşte tăietură de carte. „Există o separare în lemn în mijlocul maşinii. Aceasta oferă un sentiment bun de măiestrie.

„Când cumperi un produs de lux, diferenţa dintre acela şi un produs obişnuit este câtă măiestre a fost exercitată pentru crearea acestuia.

Piele

Direct de la început la sfârşit

Scaunele din XC90 sunt excepţionale. Folosim piele semi-tratată cu anilină, care are mult mai puţin tratament de suprafaţă decât pielea utilizată în alte maşini de primă clasă, conferind scaunelor un sentiment mai moale şi mai natural. Această piele se uzează mai greu şi durează mai mult.

După un proces care implică tăbăcirea şi conservarea pieii la locaţia furnizorului, pielea este testată pentru grosime, soliditate, abraziune, flexibilitate şi rezistenţă. Legătura de piele este apoi trimisă la producătorul de scaune Volvo, unde este tăiată, vopsită şi cusută manual, pentru a asigura cea mai bună calitate posibilă.

Scaunele de piele din XC90 sunt create printr-un proces manual detaliat. Volvo utilizează două tipuri de piele: Piele scoţiană din Bridge of Weir şi piele moale Nappa din Elmo în Suedia.

„Este chiar minunat, sunt oameni adevăraţi care stau şi cos toată ziua,“ spune Bergstrom cu mândrie şi entuziasm. „La fel şi pentru volan, cu oameni care fac cusături manual. Unele dintre acestea sunt create cu ajutorul maşinilor de cusut, dar anumite detalii pot fi confecţionate doar manual. Asta înseamnă măiestrie adevărată.“

„La Volvo, avem o cusătură distinctivă în zig-zag, care este puţin mai dificilă decât cea folosită de alte companii de maşini. Din acest motiv o facem manual. Cu cât ajungi mai sus în segmentul de lux, cu atât petreci mai mult timp pentru elementele create manual.“

„Unele detalii de cusături de pe volan pot fi realizate doar manual.“

Măiestrie

„Designerii mă privesc cu admiraţie pentru măiestria mea. Ei îmi respectă abilitatea şi cunoştinţele. Eu le aduc design-urile la viaţă. Acesta este un lucru foarte satisfăcător. Din acest motiv lucrez aici din 1988.“ Anders Larsson, maestru

Culoare

Peisajul suedez a inspirat paleta de culori a XC90. Într-o ţară în care e întuneric în cea mai mare parte a anului, ştim să apreciem lumina. Din acest motiv, interioarele tind să maximizeze lumina disponibilă.

Piele

„Ce separă mărcile de lux de cele obişnuite este calitatea şi cantitatea de măiestrie. Designul suedez tratează materialele foarte natural şi sincer - atenţia acordată detaliilor este ceea ce îl face atât de special.“ - Anders Bergstrom, director design interior.

Scaune

Confort care ajunge mai departe

Scaunele modelului XC90 sunt minunate. Şi nu doar vizual.

Scaunele noastre oferă suport excelent pentru corpul dvs., de la coapse, până la umeri şi până la şezut. Nu fiţi surprinşi dacă, după o lungă călătorie, ajungeţi simţindu-vă la fel de odihnit ca atunci când aţi pornit.

Ce e şi mai incredibil la scaunele din XC90 este faptul că, în ciuda acestui confort, arată ca o operă de artă. Le-am făcut mai subţiri, astfel că acum arată ca mobila suedeză contemporană. Şi, datorită faptului că spatele scaunelor sunt acum mai subţiri, există şi mai mult spaţiu pentru oamenii din spate.

„Spatele scaunelor au fost făcute mai subţiri, dar cu un nivel de confort şi mai mare decât cel anterior.“

Trebuie să lucrezi mult şi greu pentru a ajunge la standardele noastre înalte. Avem specialişti dedicaţi pentru confortul scaunelor şi, înainte de a începe producţia unui scaun nou, se realizează studii care implică efectiv sute de oameni de forme şi mărimi diferite aşezaţi în scaune. Astfel, putem fi siguri că marea majoritate a oamenilor pot sta confortabili în XC90.

Fredrik Hessel, omul care supraveghează scaunele XC90, explică: „Scaunele noastre «Comfort», de exemplu, sunt acoperite cu piele Nappa de calitate şi prevăzute cu perne laterale ajustabile, ventilare şi moduri de masaj. Avem şi un scaun «Contour (Sport)» cu suport suplimentar pe partea cu perna de extensie pentru picior.”

Dar scaunele nu ar fi cu adevărat „Volvo“ fără a avea o funcţionalitate minunată - cel de al doilea rând este alcătuit din trei scaune individuale care pot fi înclinate şi pliate, iar cel de al treilea rând poate fi pliat electric - totul din confortul scaunului şoferului.

Aer suedez

O gură de aer suedez proaspăt

Imaginaţi-vă o maşină în care aerul din interior este mai curat decât cel din exterior. O maşină care împiedică în mod activ pătrunderea tuturor poluanţilor nocivi şi a toxinelor în interior. O maşină care poate închide conductele de aer de intrare dacă detectează niveluri în special ridicate de poluare. Acea maşină este XC90.

Noul nostru sistem de control al climatizării utilizează filtre de carbon activ sofisticate - cele mai mari montate vreodată pe o maşină - pentru a purifica tot aerul care intră în maşină, precum şi aerul recirculat în interiorul maşinii. Un senzor poate determina cât de „murdar“ este aerul şi, dacă nivelurile de poluare sunt ridicate, poate închide conductele pentru a recircula aerul din interior. Aerul rezultat este atât de curat, este ca şi cum aţi respira puţin din Suedia de fiecare dată când conduceţi.

Omul responsabil pentru sistemul de control al climatizării, Carl-Mikael Hjörne, explică: „Am introdus un climat cu patru zone astfel încât să obţineţi zone individuale de temperatură pentru cele patru locuri principale din maşină. Cei din locurile din spate pot controla singuri temperatura şi debitul fluxului de aer - astfel că, în calitate de pasager din scaunele de primă clasă din spate, puteţi alege ce fel de experienţă trăiţi. De asemenea, există şi o unitate separată pentru pasagerii din cel de al treilea rând.”

Sistemul de climatizare al XC90 marchează un pas semnificativ înainte - sistemul are mai multă adaptabilitate, filtrare superioară a aerului, operare silenţioasă şi funcţii mai bune pentru cei din al treilea rând. Pe scurt, acesta este cel mai bun sistem de control al climatizării produs vreodată de Volvo.

„Pe scurt, acesta este cel mai bun sistem de control al climatizării produs vreodată de Volvo“

volvocars.com/md

Primul în linie

Primul în linie

Vom lansa în curând mai multe informaţii despre noul Volvo XC90. Autentificaţi-vă acum pentru a fi primul care primeşte detalii, poveşti şi noutăţi în următoarele câteva luni.

Vom lansa în curând mai multe informaţii despre noul Volvo XC90. Autentificaţi-vă acum pentru a fi primul care primeşte detalii, poveşti şi noutăţi în următoarele câteva luni.

Selectaţi piaţa

Continuare

Autentificare

Autentificare

Human heading

Human text

În interiorul
noului Volvo XC90

În interiorul
noului Volvo XC90

Păşiţi în lux suedez din momentul în care deschideţi uşa, respiraţi aer curat, cufundaţi-vă într-un scaun din piele, daţi comenzi vocale şi atingeţi ecranul. Experimentaţi noul XC90, modelul nostru Volvo cel mai luxos şi mai intuitiv, lansat din interior spre exterior. Deoarece tot ceea ce facem începe cu dumneavoastră.

Experimentaţi noul XC90, modelul nostru Volvo cel mai luxos şi mai intuitiv, lansat din interior spre exterior. Deoarece tot ceea ce facem începe cu dumneavoastră.

Continuare

This is the story heading

Story text

Please rotate to portrait view

Conectare

Vizitaţi Facebook pentru actualizări regulate cu privire la noul Volvo XC90.

Noul Volvo XC90

Noul Volvo XC90

SUV-ul modern, rafinat. Aruncaţi o privire în interiorul #AllNewXC90 de la Volvo Cars.

SUV-ul modern, rafinat. Aruncaţi o privire în interiorul #AllNewXC90 de la Volvo Cars.

SUV-ul modern, rafinat. Aruncaţi o privire în interiorul #AllNewXC90 de la Volvo Cars.

Replay video

Share the video

volvocars.com/md

O interacţiune naturală

O interacţiune naturală

Noul Volvo XC90 este conceput pentru o interacţiune cât mai naturală, mai intuitivă şi mai umană posibil. Doar atingeţi ecranul sau vorbiţi pentru a utiliza infotismentul maşinii, funcţiile de siguranţă şi toate celelalte funcţii. De asemenea, puteţi naviga pe Internet şi să vă transformaţi maşina într-un punct de acces wi-fi.

Noul Volvo XC90 este conceput pentru o interacţiune cât mai naturală, mai intuitivă şi mai umană posibil.

Mai mult

XC90 / User Interface

Curat, neaglomerat, intuitiv. Proiectare suedeză naturală

Inginerii de la Volvo au reconceput modul în care şoferii pot interacţiona cu o maşină, înlocuind butoanele şi comutatoarele cu un ecran tactil de mari dimensiuni, asemănător cu o tabletă, un afişaj la nivelul capului şi elemente de control pentru deget incluse pe volan. Acesta este nivelul maxim de proiectare specială pentru dvs.

Sensus este modul nostru unic prin care puteţi comunica instinctiv cu maşina dvs. şi să vă conectaţi la lumea digitală. Sensus oferă şoferului interfeţe inteligente, precum şi o navigare intuitivă pentru a accesa asistenţă servicii relevante de asistenţă, informaţii şi divertisment în fiecare călătorie.

În XC90, aceste informaţii sunt prezentate pe un afişaj digital pentru şofer sau ca opţiune de afişaj la nivelul capului, în faţa şoferului, astfel încât să nu fie nevoie să îşi ia ochii de la drum. Dar elementul principal este afişajul central cu ecran tactil de nouă ţoli. O premieră pentru Volvo, acesta controlează funcţii precum controlul climatizării, sistemul de divertisment şi aproape toate celelalte elemente, pentru a face viaţa mai uşoară. Iar prin mutarea multor funcţii ale maşinii în afişajul central, am avut posibilitatea de a elimina butoanele şi comutatoarele.

Asta înseamnă că interiorul are un design curat şi neaglomerat - aţi putea spune că este o abordare unică suedeză.

Îndepărtându-se de tradiţie, ecranul tactil este aşezat vertical în cabină. Acest lucru are multe beneficii, după cum descrie Jens Henriksson, cel care a fost inginerul principal pentru ecranul tactil: „Avantajul unei dispuneri tip portret este că, de exemplu, cu o hartă puteţi vedea mai multe elemente pe traseu. Şi când aveţi un rând de liste, puteţi vedea mai multe dintre acestea pe un ecran, fără a fi nevoie să derulaţi prea mult în jos.“

Din ecran, puteţi utiliza camere cu 360 grade pentru a vă oferi o vedere de sus a maşinii, în scopul de a face condusul modulului XC90 mai uşor şi mai relaxat. Puteţi chiar şi apropia sau îndepărta hărţile, îndepărtându-vă sau apropiindu-vă degetul arătător şi degetul mare pe ecran, ca şi cum aţi utiliza o tabletă.

„Utilizarea ecranului este atât de logică încât vă va intra foarte repede în reflex,“ explică Dr. Peter Mertens, vice preşedinte al Departamentului de cercetare şi dezvoltare la Volvo.

„Ecranul tactil este super-intuitiv şi uşor de utilizat.“

Galerie

Arată descrierea

Ascunde descrierea

Control vocal

Deşi ecranul tactil este intuitiv, am dus facilitatea de utilizare a comenzilor majore un pas mai departe, pentru a îmbunătăţi confortul pentru şofer, cu un sistem de control vocal care poate înţelege vorbirea naturală.

Sistemul va permite şoferului, la apăsarea unui buton, să comande maşinii să programeze navigarea, să redea un cântec, să apeleze pe cineva, să crească nivelul de încălzire sau să solicite citirea cu voce tare a mesajelor text. Puteţi chiar utiliza porecle pentru a solicita trupa dvs. preferată. Prin urmare, ar fi suficient să spuneţi „Redă muzică de la «the Boss» (Şeful),“ iar Bruce Springsteen va răsuna imediat din difuzoare. Nu trebuie să învăţaţi un limbaj de comandă pentru a-l controla: trebuie doar să vorbiţi normal iar sistemul va înţelege ce doriţi. Inteligent...

Nina Åberg, designer pentru interacţiune şi proprietar de funcţie pentru control vocal, explică tehnologia: „Nu vreau să controlez vocal tot ce poate fi făcut doar prin apăsarea unui buton. Am vrut să folosesc vorbirea pentru a opera ceva care e complicat şi care ia mult din timpul şoferului.”

Iar pentru că noul Volvo XC90 efectuează fiecare comandă a dvs., nu va trebui niciodată să vă luaţi mâinile de pe volan sau ochii de la drum, ceea ce va ajuta la menţinerea siguranţei dvs. pe drum.

„Funcţia de control vocal este atât de bună, încât puteţi spune «Redă muzică de la „the Boss“ (Şeful)», şi astfel veţi asculta Bruce Springsteen.“

Atingeţi

O peliculă infraroşie înseamnă că ecranul poate simţi efectiv un deget fără a aplica presiune. Puteţi utiliza ecranul tactil şi când purtaţi mănuşi, ceea ce e util dacă aţi mai experimentat o iarnă suedeză. „Este posibil deoarece utilizăm tehnologie tactilă cu infraroşu. În faţa ecranului, există un model de lumină infraroşie şi, atunci când puneţi degetul în acest câmp, corespunde unei atingeri,“ explică Jens Henrikkson, manager pentru ecran tactil.

Control

Reflecţiile şi strălucirea sunt menţinute la nivel minim, datorită unei suprafeţe anti-reflexie şi care menţine ecranul curat. „Este o suprafaţă anti-reflexie şi avem un număr de soluţii tehnice pentru a evita strălucirea,“ spune Jens Henriksson, manager pentru ecran tactil. Un alt avantaj util al afişării butoanelor virtuale pe un ecran este faptul că acestea pot fi setate să apară mai mari, deoarece ecranul este dinamic, ceea ce le face mai uşor de utilizat.

Conectare

Volvo XC90 include funcţionalităţi vare variază de la aplicaţii integrate pe bază de sistem cloud pentru redarea muzicii până la abilitatea de a oglindi şi de a utiliza dispozitivele Apple iOS în afişajul ecranului tactil. Puteţi naviga pe Internet, utiliza aplicaţii pentru a găsi muzică în Cloud şi vă puteţi transforma maşina într-un punct de acces wi-fi integrat. Volvo XC90, conectat la lumea dvs.

Afişaj la nivelul capului

Putem face condusul mai inteligent? Mai sigur? Cu afişajul nostru la nivelul capului, cele mai importante informaţii sunt întotdeauna acolo unde aveţi nevoie de ele, pe parbriz, astfel că nu trebuie să vă schimbaţi atenţia niciodată de la drum.

Tehnologia noastră de la nivelul capului permite şoferului să experimenteze informaţii, precum navigarea, viteza şi apelurile primite, plutind în aer la aproximativ 2 m în faţa maşinii. Mesajele sunt semi-transparente şi se adaptează la lumina din jur. Dar puteţi regla luminozitatea şi poziţia imaginilor, precum şi să creaţi setări personale. Nu mai pierdeţi niciodată ceva important.

Apple Carplay în interior

Noul Volvo XC90 este prima maşină Volvo care dispune de Carplay. Experimentaţi iOS în ecranul tactil de 9 ţoli şi accesaţi iTunes, contactele dvs., Apple Maps, iMessage, chiar şi Siri. Conectaţi-vă dispozitivul iPhone 5 sau mai recent şi interacţionaţi cu acesta pe ecranul vertical mare, unde devine o parte integrală din experienţa Volvo. Dispozitivul iOS devine una dintre numeroasele funcţii ale maşinii pe care le puteţi controla prin apăsarea unui buton sau cu sunetul vocii. Iar Siri devine asistentul perfect de condus, permiţându-vă să vă controlaţi dispozitivul iPhone cu ajutorul vocii. Trebuie doar să apăsaţi activarea vocală de pe volan pentru a porni Siri. Rămâneţi concentrat pe drum şi personalizaţi-vă condusul cu Carplay în Volvo.

Muzica şi condusul merită să fie împreună. Cu CarPlay, puteţi asculta melodiile preferate pe unul din primele patru sisteme audio de maşini din lume. Ne-am asociat cu Bowers & Wilkins pentru a recrea sunetul Sălii de Concerte din Gothenburg în interiorul Volvo XC90. Ascultaţi muzica artiştilor preferaţi, melodiile, listele de redare, aplicaţiile audio, podcast-uri şi iTunes Radio, utilizând comenzile de la Volvo. Când vă daţi jos din maşină, trebuie doar să vă conectaţi căștile la telefon şi vă puteţi continua călătoria.

„Apple este potrivirea perfectă cu abordarea design-ului scandinav de la Volvo.“ - Thomas Ingenlath, SVP pentru design

volvocars.com/md

Sunet pur

Sunet pur

Sunet pur

Există puţine lucruri în viaţă care sunt mai relaxante decât momentele în care staţi în confortul casei dvs. şi ascultaţi muzică de înaltă definiţie. Aceasta este experienţa pe care am recreat-o în noul Volvo XC90. Un sanctuar prin care intraţi într-o lume de sunet superior.

Unul dintre cele mai bune sisteme de sunet pe patru roţi. Intraţi într-o lume de sunet superior în noul XC90.

Mai mult

XC90/Sunet pur

O maşină de lux nu ar fi completă fără un sistem de sunet de calitate. Indiferent dacă vreţi să ascultaţi radioul, să redaţi muzica preferată sau să ascultaţi un album, sistemul de sunet din noul Volvo XC90 va încânta chiar şi pe cel mai sofisticat iubitor de muzică. Suntem încrezători de acest fapt deoarece ne-am asociat cu renumita companie audio Bowers & Wilkins pentru sistemul nostru Premium Sound. Mai simplu, am vrut să vă oferim cea mai bună experienţă de sunet pe patru roţi.

"La fel ca şi cu toate celelalte lucruri pe care le facem, am început să ne gândim la experienţa de sunet pe care o doriţi şi o aşteptaţi de la o maşină de lux, chiar înainte de a schiţa primul design.

Acest lucru a însemnat integrarea sistemului de sunet în maşină - nu fixarea acestuia cu şuruburi, ca un lucru uitat. Să ne gândim la cel mai bun loc posibil pentru ca difuzoarele să îşi maximizeze eficacitatea. Să ne gândim la locul în care difuzoarele de frecvenţe înalte evidenţiază elementele centrale ale muzicii. Să ne gândim la modul în care am putea oferi fiecărei persoane din maşină acelaşi nivel de experienţă de calitate - indiferent dacă stau în locurile din spate sau din faţă. Aceasta este o abordare suedeză. Noi ne proiectăm maşinile gândindu-ne la mai multe, nu doar la şofer.

Este dificil să exprimi sentimentele pe care le simţi atunci când auzi un sunet bine definit. Doar ştii că este exact cum trebuie. Şi cu siguranţă ştii atunci când nu este. Un sunet de calitate excelentă ajunge direct în suflet. Auzi nuanţe şi elemente ale muzicii pe care nu le auzi în sistemele normale.

Iar această profunzime, această recreere loială a muzicii dvs. - indiferent de gen - este ceea ce face sistemul de sunet din Volvo XC90 atât de special. Din acest motiv noi nu punem accentul pe numere. Nu vă vom bombarda cu waţi şi gigaherţi. Fiţi sigur că valorile noastre sunt impresionante - sistemul nostru de gamă de top Bowers & Wilkins livrează 1.400 waţi din 19 difuzoare. Dar mai important este ceea ce exprimă acestea. Din acest motiv ne acordăm toate sistemele audio după ureche. Nu lăsăm o sarcină atât de importantă unui utilaj.

Ne-am asociat cu renumita companie audio Bowers & Wilkins.

Galerie

Subwoofer în premieră globală

În crearea celui mai bun sistem de sunet din istoricul companiei noastre, am obţinut şi o premieră globală. Un subwoofer este absolut crucial pentru o calitate foarte ridicată, tonuri de bas puternice dar, de obicei, acesta compromite spaţiul din interiorul maşinii. Dar pentru că subwoofer-ul modelului Volvo XC90 a fost integrat în structura maşinii, fiind înlocuit de pasajul de roată posterior, ceea ce nu a fost realizat niciodată, niciun fel de spaţiu nu este sacrificat. Este denumit „subwoofer cu aer proaspăt“, având o deschidere în pasajul roţii care alimentează aer în maşină, ceea ce înseamnă că un volum mai mare de aer poate fi pulsat. Acesta permite obţinerea tonurilor de bas extrem de joase, pentru o experienţă de sunet şi mai bogată.

Sunet

O experienţă de sunet unică

Pentru a crea o experienţă cu adevărat spectaculoasă, care reproduce experiența din renumita Sală de Concerte din Gothenburg, Suedia, am încheiat o colaborare cu Orchestra Simfonică Gothenburg. A durat mult timp, dar inginerii noştri au trebuit să colecteze mai mult de 800 măsurători individuale în sala de concerte şi, cu software foarte sofisticat, am reuşit să recreăm acustica sălii de concerte în interiorul modelului Volvo XC90. Noi îl denumim modul Sală de Concerte Gothenburg iar, împreună cu alte două moduri despre care puteţi citi mai jos, acesta redefineşte cu adevărat experienţa de ascultare de calitate.

Sală de concerte

Utilizând o abordare inovatoare pentru a livra cea mai bogată experienţă de ascultare posibilă, am creat un mediu audio care este unul dintre cele mai bune din lume, în interiorul sau în exteriorul unei maşini. Pentru a-l obţine, ne-am asociat cu Bowers & Wilkins pentru a crea sistemul cu cel mai pur sunet din industrie. Împreună, am creat trei moduri diferite de cameră, care oferă experienţe audio foarte distincte. Aceasta este doar una dintre caracteristicile unice care distinge remarcabilul sistem audio al Volvo XC90 - acesta este un sistem de sunet care va permite utilizatorilor să îşi adapteze experienţa audio, nu doar pentru a se potrivi oricărui tip de muzică ascultat, ci şi stării de spirit a acestora.

Ştim că o experienţă de sunet de primă clasă este un element crucial pentru un condus luxuriant.

O mare parte din succesul sistemului de sunet al Volvo XC90 Premium Sound de la Bowers & Wilkins este rezultatul poziţionării precise a difuzoarelor în interiorul maşinii - sistemul audio a fost reglat pentru a se potrivi aranjării din cabina Volvo XC90 şi pentru a se asigura că toate persoanele din maşină au parte de o experienţă de sunet de primă clasă. Pentru a obţine acest lucru, bordul conţine un difuzor de frecvenţe înalte central şi un difuzor de frecvenţe medii cu un con din Kevlar, în timp ce fiecare portieră din faţă adăposteşte un difuzor de frecvenţe medii cu con din Kevlar, un difuzor de frecvenţe înalte şi un woofer. Acelaşi lucru se repetă în portierele din spate, şi există şi difuzoare în plafonul posterior.

Sistemul nostru de sunet unic Premium Sound de clasă de top de la Bowers & Wilkins oferă cele mai bune rezultate posibile, indiferent dacă ascultătorului îi place muzică clasică, a cappella, country şi western, big band, soft rock sau heavy metal. Este acea abilitate specială de a livra puterea şi forţa pentru tonurile de bas, dar cu delicateţea de a reda şi cele mai fine nuanţe cu precizie absolută. Această atenţie acordată detaliilor face din Bowers şi Wilkins partenerul perfect pentru crearea unei experienţe de sunet absolute şi de primă clasă.

Studio

În modul Studio, sistemul de sunet Bowers & Wilkins redă cu precizie experienţa acustică intimă şi concentrată pe care v-aţi aştepta să o găsiţi într-un studio de înregistrare. Acest lucru vă oferă senzaţia că vă aflaţi în aceeaşi cameră cu artistul, în timp ce acesta îşi înregistrează muzica.

Scenă

În modul Scenă individual, sistemul de sunet creează senzaţia că vă aflaţi în primul rând şi că artistul cântă numai pentru dumneavoastră. Este o funcţie interesantă a sistemului Premium Sound de la Bowers & Wilkins, şi una care oferă o experienţă unică.

Concert

Aceasta chiar este un aspect demn de Volvo pentru XC90 - şi una la fel de suedeză. În acest mod, design-ul acustic recreează experienţa unică de sunet pe care o aveţi atunci când ascultaţi artiştii preferaţi în Sala de concerte din Gothenburg, Suedia.

Cel mai bun sistem de sunet din lume

Dacă există cineva care ştie cum să recreeze o calitate excepţională a sunetului în Volvo XC90, acea persoană este Michael Adenauer. Inginerul nostru de sunet de la Volvo a lucrat anterior ca producător de muzică şi ca tehnician de înregistrare, astfel că înţelege de ce este nevoie pentru a recrea o experienţă de sunet de calitate superioară.

„Este nevoie de mai mult decât difuzoare şi amplificatoare bune. Trebuie să acordaţi sistemul după urechea umană. Iar asta este ce am făcut cu XC90. Avem câţiva ascultători instruiţi la Volvo care efectuează acordarea. Iar aceasta este cea mai importantă parte, oamenii cu experienţă şi pasiune pentru muzică, care ştiu ce elemente creează un sistem de sunet de calitate superioară într-o maşină.“

Michael Adenauer

Sistem de sunet

El este şi foarte sigur atunci când spune: „Principiul nostru a fost să creăm cel mai bun sistem de sunet pe patru roţi.“

Adenauer vorbeşte despre experienţa muzicală la care vă puteţi aştepta: „Închideţi ochii şi imaginaţi-vă o scenă aflată la cinci metri în faţa dvs., cu o orchestră uriaşă care cântă numai pentru dvs. Sistemul nostru recreează acel sunet în cel mai natural mod posibil. Nu trebuie să vă mai gândiţi «Câte difuzoare are?» sau «Câţi waţi produce amplificatorul?». Când ajungeţi la acest nivel de calitate a sunetului, veţi spune doar «Uau».“

Lucrăm cu oameni pasionaţi de muzică şi care ştiu ce creează un sistem de sunet de calitate superioară.

Sanctuar

Fiind suedezi, gândim diferit atunci când ne pornim să creăm o maşină nouă de lux. Atunci când începem, ne întrebăm întotdeauna ce doresc clienţii şi creăm concepte special pentru dumneavoastră. De asemenea, suntem influenţaţi de peisajul nostru unic. Înţelegem nevoia pentru confort - dacă aţi experimentat vreodată o iarnă suedeză, veţi înţelege de ce. Astfel că am vrut să facem din Volvo XC90 un sanctuar. O casă departe de casă. Aceasta este motivaţia noastră care se află la baza dorinţei noastre de a vă oferi cel mai bun sistem de sunet posibil. Vrem ca dvs. să vă puteţi relaxa în Volvo XC90. Vrem ca dvs. să spuneţi că acesta este un loc în care mergeţi să ascultaţi muzică şi să vă relaxaţi. Şi veţi spune asta, datorită muncii pe care am depus-o în crearea unei experienţe de sunet care recreează emoţiile muzicii atât de eficient.

Ce mai este unic suedez în abordarea noastră este faptul că, în Suedia, familia şi prietenii sunt foarte importanţi. Toată lumea din maşină este preţuit în mod egal. Din acest motiv ne concepem maşina astfel încât aceasta să aibă o experienţă de sunet care este la fel de bună în locurile din spate, pe cât este în locurile din faţă.

După cum descrise Michael Adenauer: „Dacă staţi în locurile din spate, noi vrem ca dvs. să simţiţi că artistul cântă din tetiera din faţa dvs. Şi nu să aveţi senzaţia că muzica vine din bord.“

volvocars.com/md

Putere
inteligentă

Putere
inteligentă

Imaginaţi-vă o maşină care poate fi condusă în mod electric prin oraş - iar apoi când ajungeţi pe autostradă, are performanţa unei maşini sport. O maşină care oferă combinaţia perfectă de putere şi eficienţă, precum noul model Volvo XC90.

Imaginaţi-vă o maşină care oferă combinaţia perfectă de putere şi eficienţă.

Mai mult

XC90 / Drive-E

Drive-E nu implică numai generaţia nouă de motopropulsoare, ci are şi o abordare integrală faţă de condusul durabil. Iar în timp ce ne-am angajat în mod serios să creăm tehnologii mai inteligente şi mai inovatoare pentru a reduce impactul maşinilor noastre asupra mediului, nu vom pierde niciodată din vedere plăcerea condusului. Pe scurt, considerăm că nu trebuie să sacrificaţi puterea şi manevrabilitatea excelentă pentru eficienţă şi emisii reduse de CO2.

Volvo XC90 Twin Engine

Modelul nostru XC90 Twin Engine emblematic este, probabil, cea mai bună expresie a concepţiei noastre privind faptul că performanţa ridicată nu trebuie să fie obţinută sacrificând consumul redus de combustibil şi grija faţă de mediu. Chiar le puteţi avea pe toate - o experienţă excelentă de condus, dar şi o maşină pe care o puteţi conduce cu o conştiinţă împăcată.

Şi, fiind adecvat pentru noul nostru Volvo XC90, cel mai puternic şi rapid model din gamă, Twin Engine are un stil cu nuanţe suedeze foarte speciale - schimbătorul de viteză aspectuos pentru noua transmisie automată cu opt viteze este creat exclusiv din cristal suedez Orrefors.

Ca şi cu tot ceea ce facem, dorim să facem viaţa cât mai uşoară posibil pentru dumneavoastră. Din acest motiv, Twin Engine are cinci moduri diferite de condus - deoarece uneori doriţi un condus mai dinamic, în timp ce în alte momente doriţi să vă bucuraţi de liniştea unui motor pur electric. Derulaţi rotiţa pentru deget a selectorului modului de condus până la modul dorit şi selectaţi. Pe lângă modurile Pure, Hybrid şi Power, există şi modul Off Road. Acest mod vă permite să conduceţi pe suprafeţe de calitate inferioară în confort total la viteze mai mici de 40 km/h. Iar modul Individual vă permite să vă personalizaţi noul model Volvo XC90, oferindu-vă o experienţă de condus cu adevărat adaptată.

O experienţă minunată de condus dar şi o maşină pe care o puteţi conduce cu conştiinţa împăcată.

O experienţă de condus care se adaptează stării dvs. de spirit

Indiferent dacă doriţi să conduceţi în linişte absolută sau să vă bucuraţi de o performanţă care depăşeşte limitele maşinilor electrice tradiţionale, Volvo XC90 Twin Engine vă permite să adaptaţi personalitatea maşinii dvs., doar acţionând rotiţa pentru deget. Cele trei moduri cheie sunt:

Pure

Călătoriţi doar pe bază de electricitate în modul Pure şi obţineţi putere fără a face compromisuri. XC90 Twin Engine are tehnologie hibridă plug-in pe care o puteţi încărca. Gama doar pentru electricitate Twin Engine va permite oamenilor să facă naveta zilnic fără a utiliza motorul pe benzină - iar acest lucru face ca XC90 Twin Engine să fie unul dintre cele mai curate SUV-uri şi cu unul dintre cel mai reduse consumuri de combustibil.

Hybrid

Una dintre problemele pe care le au vehiculele electrice este gama limitată asigurată chiar şi de cele mai avansate baterii. XC90 Twin Engine este un hibrid complet, ceea ce înseamnă că motorul pe benzină este prezent pentru a vă asista. De fapt, modul implicit pentru Twin Engine este modul Hybrid, care utilizează motorul electric şi motorul pe benzină, individual sau împreună, în funcţie de condiţiile de condus.

Power

Twin Engine dezvoltă puterea pe care o puteţi aştepta de la un V8, dar acesta are doar patru cilindri şi un motor electric. Sistemul utilizează un motor electric puternic împreună cu motorul nostru pe benzină cu supra-încărcător şi turbo-încărcător. Rezultatul este o putere de aproximativ 400 CP, dar cu consum de combustibil şi emisii de CO2 considerabil mai reduse decât în cazul maşinilor de tip asemănător de pe piaţă.

Una dintre caracteristicile care ies în evidenţă ale modelului XC90 Twin Engine este schimbătorul de viteză confecţionat din sticlă de cristal exclusiv de la Orrefors. Această piesă uimitoare din cristal este confecţionată în Suedia şi este disponibilă numai pentru grupul motopropulsor Twin Engine. Managerul pentru design interior, Anders Bergstrom, care a avut ideea unui schimbător de viteză din cristal, îl descrie ca fiind o „bijuterie” care reflectă lumina în diferite culori atunci când este atins de lumina soarelui. „Este un lucru frumos,” adaugă acesta cu pasiune.

Deoarece fiecare piesă este confecţionată manual, utilizând tehnici de suflare a sticlei şi tăiere vechi de secole, fiecare piesă de cristal este unică. Astfel, puteţi spune că fiecare Volvo XC90 Twin Engine are propria operă de artă unică. Directorul pentru design interior, Robin Page, spune că ideea de a adăuga detalii precum cristalul Orrefors a avut scopul de „a crea mai multe legături cu designul suedez, astfel încât să puteţi gusta puţin din spiritul suedez.” Detaliile sunt concepute să devină bijuteriile din interior.” Fiind cea mai rapidă, cea mai curată şi cea mai inovatoare maşină din gamă, Twin Engine merită pe deplin o bijuterie.

Detaliile create manual sunt concepute să devină bijuteriile din interior.

Grupuri motopropulsoare Drive-E

Noul Volvo XC90 este disponibil cu o gamă de grupuri motopropulsoare, care înlocuiesc numai doi litri. Acestea utilizează acelaşi bloc motor uşor cu patru cilindri, toate au turbo-încărcător pentru putere eficientă şi toate au transmisie automată Geartronic cu opt viteze, care combină un consum redus de combustibil optimizat cu răspuns excelent şi cu plăcerea de a conduce. Iar motoarele noastre diesel au şi injecţie de combustibil i-ART. Cu acest sistem, un microcip amplasat în fiecare cilindru garantează că se injectează cantitatea exactă necesară de combustibil în fiecare ciclu de combustie - şi nu mai mult. Aceasta este o premieră pentru maşinile de pasageri din Europa.

Grupurile motopropulsoare Drive-E au cinci moduri de condus care direcţionează maşina, astfel încât să fie potrivită pentru condiţiile de condus şi pentru starea dvs. de spirit. De exemplu, modul Dynamic vă permite să vă bucuraţi de performanţa fantastică obţinută prin dezactivarea funcţiei start-stop, amorsând cutia de viteze pentru schimbări viitoare de viteză şi calibrând motorul şi transmisia astfel încât să răspundă mai rapid la solicitările dumneavoastră. În modul Individual, puteţi să personalizați modelul XC90 în funcţie de stilul dvs., astfel că puteţi combina şi alege din gama de opţiuni disponibile în cadrul modurilor, pentru a găsi varianta perfectă a experienţei dvs. de condus.

volvocars.com/md