PACHETE DE DOTĂRI

Dotează-ţi modelul V60 cu unul dintre pachetele noastre de dotări şi obţine o extraordinară selecţie de echipamente într-o singură tranzacţie.

V60 Driver Support Package

Adding to both your safety margins and the driving experience,...
Afla mai multe

V60 Driver Support Package

Adding to both your safety margins and the driving experience, Volvo’s most advanced safety innovations are available in this comprehensive package. Among many things, this includes groundbreaking supportive technology to help avoid collisions, detect pedestrians and alert a distracted driver.

Driver Support Package contains the following features: Adaptive Cruise Control (at all speeds), Collision Warning with Full Auto Brake and Pedestrian Detection, Driver Alert Control (DAC), Lane Departure Warning (LDW) och Blind Spot Information System (BLIS).
Ajutând şoferul în menţinerea unei distanţe sigure faţă de autovehiculele din faţă la toate vitezele de până la 200 km/h, acest pilot automat adaptiv (ACC) de a treia generaţie este un partener de încredere pentru o conducere mai relaxată, în timpul oricărei călătorii. În traficul lent din oraş, noua funcţie Queue Assist adaptează automat viteza la cea a autovehiculului din faţă. Din poziţia de staţionare, este necesară doar o apăsare a unui buton sau a pedalei de acceleraţie pentru ca autovehiculul tău să se aşeze lin în spatele celui din faţă. La viteze de peste 30 km/h, trebuie doar să selectezi viteza dorită şi distanţa minimă până la autovehiculul din faţă. Când senzorul radar detectează în faţă un autovehicul care circulă cu o viteză mai redusă, viteza va fi adaptată automat la acesta. Iar dacă drumul este liber, autovehiculul adoptă viteza selectată. Dacă pilotul automat adaptiv (ACC) nu este activat şi te apropii prea mult faţă de autovehiculul din faţă, funcţia de avertizare asupra păstrării distanţei de siguranţă activează o lampă de avertizare de culoare roşie în secţiunea inferioară a parbrizului pentru a te ajuta să menţii distanţa de siguranţă. ACC include de asemenea sistemul de avertizare asupra coliziunii şi frânare automată (CWAB).
Statisticile arată că în jumătate dintre toate coliziunile din spate, şoferul vinovat nu a frânat deloc. Activă la viteze mai mari de 4 km/h, tehnologia noastră de evitare a coliziunii îţi poate transmite avertizări auzibile şi vizuale dacă eşti prea aproape de un autovehicul din faţă sau dacă există pietoni sau ciclişti în calea ta. Dacă nu reacţionezi şi coliziunea este iminentă, frânarea automată completă este cuplată pentru a te ajuta să eviţi sau să reduci impactul. Un senzor radar cu raza de acţiune de 150 metri amplasat în spatele grilajului radiatorului monitorizează încontinuu distanţa până la autovehiculul din faţă, în timp ce o cameră video digitală amplasată în spatele parbrizului determină ce obiecte se află în faţa ta. În timpul zilei, acesta poate detecta de asemenea pietonii sau cicliştii care staţionează sau se deplasează. Dacă un pieton sau ciclist deviază pe neaşteptate în faţa autovehiculului sau dacă autovehiculul frânează brusc (sau se opreşte), iar sistemul detectează o coliziune iminentă, acesta va anunţa şoferul să ia măsurile necesare printr-o lumină intermitentă de avertizare la nivelul parbrizului şi o avertizare sonoră. În plus, această tehnologie ajută frânarea de către şofer prin pre-activarea frânelor pentru a minimiza distanţa de frânare. Dacă nu reacţionezi la avertismente şi coliziunea este iminentă, autovehiculul frânează imediat cu forţa de frânare completă.
Ştii ce se întâmplă de obicei. Poate ai avut o zi lungă la serviciu sau poate ai petrecut prea multe ore în spatele volanului şi ai început să-ţi pierzi concentrarea. Acesta este un moment periculos la care ne-am gândit mult, deoarece şoferii neatenţi sunt responsabili pentru producerea a 90 la sută dintre accidente. Din acest motiv am dezvoltat sistemul Drive Alert Control (DAC) de avertizare a şoferului, menit să ajute conducătorii auto atunci când se deplasează cu mai mult de 65 km/h. O cameră video supraveghează suprafaţa carosabilă din faţă, în timp ce sistemul DAC verifică semnalele primite de la sistemul de direcţie şi le compară cu stilul tău de conducere obişnuit. Dacă sesizează că maniera ta de conducere este mai dezordonată decât de obicei, sau dacă dai semne de moleşeală sau distragere a atenţiei, sistemul va emite o avertizare sonoră şi va afişa pe tabloul de bord un mesaj care îţi va sugera să faci o pauză.
Se poate întâmpla atât de uşor; eşti în mijlocul unei călătorii lungi pe autostradă, sau eşti distras(ă) momentan şi te trezeşti că ieşi pentru puţin timp din banda ta de circulaţie. Acest lucru te pune în pericolul de producere a unei coliziuni, sau de a părăsi carosabilul. Chiar şi gândul în sine e greu de contemplat, de aceea autovehiculul Volvo îţi vine în ajutor prin intermediul sistemului Lane Departure Warning (de avertizare a ieşirii din bandă). În timpul conducerii cu o viteză mai mare de 65 km/h, o cameră video urmăreşte marcajele de bandă şi poate detecta dacă ieşi de pe banda de circulaţie. În acest caz, sistemul va emite o avertizare sonoră; cu toate acestea, sistemul LDW nu va emite niciun sunet în timpul folosirii indicatoarelor de semnalizare a schimbării benzii.
Cu toţii am trăit momente de şoc atunci când, odată angajaţi în schimbarea benzii de mers, am realizat brusc faptul că mai există un autovehicul care se deplasează în unghiul mort. Sistemul BLIS utilizează camere video orientate spre spate şi montate în oglinzile portierelor pentru a monitoriza ceea ce se află de-o parte şi de cealaltă a autovehiculului. În momentul în care un autovehicul intră în unghiul mort, sistemul alertează şoferul prin intermediul unei lămpi integrate în montantul portierei - stânga şi dreapta. Împreună cu oglinzile exterioare, aceasta te ajută să evaluezi fezabilitatea schimbării benzii. Sistemul BLIS este activat imediat ce autovehiculul depăşeşte 10 km/h şi reacţionează la aproape orice tip de autovehicul, inclusiv motociclete. În plus, sistemul BLIS îşi îndeplineşte funcţia de supraveghere zi şi noapte.