Este acesta Volvo?

După un an de aşteptări, primul model de la directorul de design, Thomas Ingenlath, dezvăluie o nouă direcţie de design de la Volvo Cars. Concept Coupe aduce noi niveluri de emoţie maşinilor Volvo, prin combinarea stilului de viaţă scandinav contemporan şi a designului cu elemente iconice al maşinilor Volvo din anii '60. Rezultatul este o maşină sportivă pentru bărbatul încrezător - sau femeia încrezătoare, - caracterizată de proporţii provocatoare, o faţă nouă şi un interior care debordează de măiestrie excelentă şi tehnologie inovatoare. 
Concept Coupe este prima maşină dintr-o serie de trei maşini concept, toate reprezentând, în mod individual, următoarea generaţie de modele Volvo, începând cu viitorul model Volvo XC90 din 2014. De asemenea, este prima maşină construită pe baza noii arhitecturi scalabile a produsului de la Volvo (Scalable Product Architecture - SPA). Dezvoltată intern doar pentru maşinile Volvo, platforma eliberează designerii Volvo de limitările platformelor anterioare de mărci diferite. „Acesta este Volvo dezlănţuit,” spune Ingenlath.
Impactul vizual al noilor proporţii este cel mai puternic atunci când Volvo Concept Coupe este văzută din lateral. Distanţa dintre bord şi osia frontală este prelungită iar centrul vizual de greutate a fost mutat uşor în spate, obţinându-se un aspect calm, dar puternic, plin de putere fără efort. „Gândiţi-vă la calmul puternic al unui leu. Nu trebuie să dea târcoale prăzii pentru a radia respect. Chiar şi atunci când stă întins, este foarte clar de ce este capabil,” zâmbeşte Thomas Ingenlath.
„În ultimii ani, designul de maşini a devenit din ce în ce mai standardizat şi mai aerodinamic şi definit prea des de elemente aglomerate şi supra-complexe. În timp ce alte mărci încearcă prea tare să pară luxoase şi musculare, maşinile Volvo vor ieşi în evidenţă ca fiind competitorul calm, încrezător şi în puternic înnăscut. Nu avem ambiţia de a ne amesteca în mulţime, iar Concept Coupe manifestă în mod eficient maniera în care designul iconic va consolida identitatea Volvo,” spune Thomas Ingenlath.

Vizualizaţi clip video

„Când m-am alăturat echipei Volvo, acum un an, unii descriau designul Volvo ca fiind drăguţ, dar nu iconic sau inovator. Aruncaţi o privire atentă aici. Acesta este modul în care vor arăta maşinile Volvo de acum înainte.” Thomas Ingenlath, director de design Volvo Car Group