Новости и события
 • Grupul de automobile Volvo dezvăluie la Geneva primul dispozitiv din lume pentru detectarea cicliștilor, cu auto-frânare completă

  05.03.2013
  Noua funcție constitue o îmbunătățire a prezentului sistem de detectare și a tehnologiei de auto-frânare iar pachetul se va numi Dispozitiv de Detectare pentru Pietoni și Bicicliști cu auto-frânare completă. Toate automobilele echipate cu dispozitiv de detecție pentru pietoni vor include şi dispozitivul pentru detectarea bicicliștilor.

  „În calitate de lider în domeniul siguranței automobilelor, am fost primii din industria automobilelor care au aplicat tehnologiile complete pentru detectare și auto-frânare, de la prima generație pentru suport de frână din 2006 până la dispozitivul de detectare a pietonilor cu auto-frânare completă în 2010," a declarat Doug Speck.

  Contracararea accidentelor
  Conform informațiilor despre accidente, aproximativ 50 de procente dintre toți cicliștii uciși în traficul european s-au ciocnit cu un automobil – un număr care este contracarat de noua tehnologie de Detectare a Cicliștilor și Pietonilor a Automobilelor Volvo.

  Noul software avansat, inclusiv procesarea mai rapidă a vizualizării, a făcut posibilă prelungirea tehnologiei actuale de detectare și de auto-frânare, pentru a preveni anumite situații în care se află cicliștii.

  „Soluțiile noastre pentru a evita coliziunile cu utilizatorii neprotejați ai drumurilor sunt unice în cadrul industriei. Prin asigurarea mai multor obiecte și situații, ne consolidăm poziția noastră de lider mondial în cadrul domeniului siguranței auto. Continuăm să ne îndreptăm spre viziunea noastră pe termen lung, pentru a proiecta automobile care nu provoacă accidente," a declarat Doug Speck.

  Frânare automată
  Un ciclist pe aceeași bandă de circulație care se abate în fața unui automobil este un tip de incident căruia i se adresează dispozitivul de Detectare a Pietonilor și Cicliștilor cu auto-frânare completă, care va fi disponibil pentru modelele Volvo V40, S60, V60, XC60, V70, XC70 și S80 de la jumătatea lunii mai a anului 2013. 

  Sistemul avansat cu senzor scanează zona frontală. Dacă un ciclist care se îndreaptă în aceeași direcție cu automobilul și, pe măsură ce se apropie, apare brusc în fața automobilului, coliziunea fiind iminentă, apare urgent o semnalizare și se aplică sistemul de frânare completă.

  Viteza automobilului are o importanță considerabilă  în producerea unui accident. O viteză de impact mai mică semnifică faptul că riscul unei răniri grave este redus în mod semnificativ. 

  Combinarea camerei video și a radarului
  Sistemul de Detectare a Pietonilor și a Cicliștilor cu auto-frânare completă constă dintr-o unitate radar integrată în masca automobilului, o cameră video montată în fața oglinzii retrovizoare și o unitate centrală de control. Rolul radarului este acela de a detecta obiectele din fața automobilului și de a determina distanța până la aceste obiecte. Camera video determină tipul obiectelor. Datorită câmpului vizual larg al radarului cu două moduri de funcționare, pietonii și cicliștii pot fi detectați din timp. Camera video de înaltă rezoluție face posibilă identificarea modelelor mobile ale pietonilor și cicliștilor. Unitatea centrală de control monitorizează și evaluează continuu situația din trafic.

  Sistemul de auto-frânare solicită atât radarului cât și camerei video să confirme obiectul. Cu ajutorul tehnologiei avansate cu senzor, este posibilă aplicarea imediată a capacității de frânare completă, atunci când este necesar. De asemenea, tehnologia asigură autovehiculele care merg pe aceeași bandă de circulație. 

  Reînnoirea majoră a șase modele
  La conferința de presă a companiei, care a avut loc la Geneva, Automobile Volvo a prezentat şi noua clasă a modelelor, care include noi versiuni ale automobilelor Volvo S60, V60, XC60, V70, XC70, S80 și Volvo V60 Plug-in Hybrid.

  „Aceasta este cea mai vastă dezvoltare a modelelor existente din istoria companiei noastre. Fiecare îmbunătățire este proiectată în funcție de necesitățile clienților noștri. Ne-am concentrat pe calitate și am acordat atenţie detaliilor, pentru a oferi acestor modele un sprijin major și pentru a stimula competitivitatea," a declarat Doug Speck.

  Emisiile de CO2 la 88 g/km
  Tot la Geneva s-a anunțat că noul model de succes Volvo V40 este acum disponibil și în versiunea manuală D2 (115 cp) cu emisii scăzute de CO2 la 88 g/km, care se traduce în consum de combustibil de 3,4 l/100 km. 

  „Prin reducerea cifrei emisiilor de CO2 la șaizeci de grame pe kilometru, demonstrăm din nou poziția noastră de lider în domeniul îmbunătățirilor pentru eficientizarea consumului de combustibil," a declarat Doug Speck.
  Doug Speck, Vicepreședinte Executiv al Departamentului de Servicii pentru Marketing, Vânzări și Clientelă al Grupului de Automobile Volvo a lansat la conferința de presă, care a avut loc marți la Geneva, în cadrul Salonului Auto, primul dispozitiv din lume legat de siguranța automobilelor. A prezentat componenta inovatoare de siguranță – o tehnologie care detectează și frânează brusc atunci când cicliștii apar în fața automobilului – intrând pe scenă pe o bicicletă.
  Inapoi