Новости и события
 • Noul Volvo S60, V60 şi XC60 R-Design: Design dinamic şi mod de conducere sportiv împreună cu opţiunea Polestar performance

  27.03.2013

  „Noile modele R-Design sunt potrivirea perfectă pentru persoanele interesate de performanţă şi care au o pasiune pentru detalii splendide. În noul S60, V60 şi XC60 R-Design, am ridicat standardul vizual al acestor modele populare, cu o mare atenţie acordată detaliilor,” spune Doug Speck, Vicepreşedinte executiv al departamentului de marketing, vânzări şi servicii pentru clienţi de la Volvo Car Group.

   „S60 sau V60 R-Design cu un şasiu R-Design coborât, motor T6 şi cu roţile opţionale de 19 ţoli are foarte multe avantaje. Lăsaţi-vă îmbrăţişaţi de noile scaune sport ultra-confortabile în timp ce vă bucuraţi de o experienţă intensă de condus,” adaugă Doug Speck.

  Faţă nouă unică
  Toate cele trei maşini R-Design - inclusiv XC60 – prezintă acum o nouă faţă cu un bord anterior remodelat, dinamic şi expresiv.  Grilajul negru mat fără cadru Tech conţine dungi negre lucioase, o diagonală din metal fin şi o emblemă R-Design rafinată. Farurile DRL din colţurile exterioare întăresc impresia joasă, de îmbrăţişare a drumului.

  „Arcurile roţilor frontale sunt mici comori de design care consolidează aura sportivă a maşinii. Capătul rotunjit al barei de protecţie frontale „înfăşoară” roata Ixion dinamică, ce este acum disponibilă într-o versiune remodelată de 19 ţoli pentru S60/V60 şi de 20 ţoli pentru XC60,” spune Fedde Talsma, Directorul de design, Extern.

  În partea posterioară, difuzorul unic cu aripi aerodinamice este mărginit de ţevi de evacuare rotunde, de înaltă tehnologie R-Design.

  Interior R-Design de nouă generaţie
  Noile scaunele sportive reprezintă standardul pentru maşinile R-Design. Ele prezintă un amestec de năbuc negru şi piele perforată. Sigla R-Design brodată cu un „R” albastru consolidează aura sportivă. Scaunele complete din piele sunt disponibile ca opţiune.

  „Cu un suport lateral minunat care se mulează pe toată lungimea, de la coapse la umeri, noul scaun sport este adiţia perfectă pentru un sentiment de control al unui scaun de şofer veritabil, în timp ce scaunul reţine confortul tradiţional, ce este o marcă Volvo de zeci de ani,” spune Doug Speck.

  Afişajul digital adaptiv prezintă opţiunea de comutare între trei aspecte cu o configuraţie şi funcţionalitate diferită - Eleganţă, Eco şi Performanţă. În versiunile R-Design, tema Eleganţă include o culoare intensă de albastru.

  Echipa de design a acordat o foarte mare atenţie tuturor detaliilor de interior care accentuează aura distinctă a R-Design.

  „Prin amestecarea inserţiilor cu un aspect perforat cu piele neagră şi cusături contrastante, echipa de design a creat un interior cu toate detaliile în armonie perfectă, încununate de tapiţeria de plafon neagră. Noul prag din oţel inoxidabil cu un „R” de albastru deschis din emblema R-Design este un alt detaliu minunat,” spune Doug Speck.

  Maşină sportivă cu până la 329 cai putere
  Modelele R-Design pot fi combinate cu toate motoarele disponibile pentru versiunile standard. Gama include motoare de la D2 diesel de 115 cai putere (indisponibil în XC60) până la motoare turbo de 3,0 litri, cu şase cilindri T6, pe benzină, cu 304 cai putere şi cuplu de 440 Nm. 

  Cumpărătorul T6 poate creşte performanţa la 329 cai putere prin alegerea software-ului Polestar, care încarcă pedala de acceleraţie sport special proiectată cu alţi 25 cp.

  Acceleraţie mai rapidă
  Timpii de acceleraţie în versiunea T6, utilizând noul schimbător cu padele cu cutie de viteze automată în modul Sport, au fost reduşi în toate cele trei maşini cu 0-100 km/h, acum până la 5,9 secunde (anterior 6,1) în cazul S60 T6. Cifra echivalentă pentru V60 T6 este de 6,0 secunde (6,2), în timp ce XC60 T6 acoperă acum 0-100 km/h în 6,9 secunde (7,3).

  Şasiu mai jos şi mai solid
  Şasiul sport R-Design a fost coborât cu 15 mm faţă de şasiul dinamic din standardul S60 şi V60, iar duritatea arcului este cu 15 procente mai mare faţă de şasiul dinamic din standardul S60 şi V60. Acest lucru asigură un condus intuitiv plăcut cu comandă completă.

  „Experienţa condusului trebuie conectată astfel încât să accelereze dinamica fără a face şasiul să pară prea nefinisat. Dacă şasiul este prea ferm, chiar şi asfaltul moale poate părea accidentat. Tindem spre un sentiment sportiv, dar şi luxuriant,” spune Peter Mertens, Vicepreşedinte executiv al Departamentului de cercetare şi dezvoltare al Volvo Car Group.

  Amortizoare mono-tubulare
  S60 şi V60 R-Design prezintă amortizoare mono-tubulare posterioare, ce asigură amortizarea compresiunii şi a returnării prin intermediul aceleiaşi supape. Acest lucru asigură un flux mai scurt şi mai rapid al fluidului, ceea ce, în schimb, înseamnă un răspuns mai rapid al amortizorului.

  Bucşele mai rigide contracarează oscilaţia, iar rulările şi mişcările sunt mai controlate. Bucşele care ataşează amortizoarele posterioare de caroserie sunt cu 20 procente mai rigide faţă de şasiul dinamic. Bucşa lamei de fixare anterioare este cu 400 procente mai rigidă, pentru a contracara săltarea şi vibrarea roţilor.

  O bară stabilizatoare aflată sub capotă leagă elementele de suspensie pentru a rigidiza structura caroseriei.

  Şasiul XC60 R-Design este şi mai rigid decât maşina standard şi are proprietăţi de conducere mai dinamice - fără a compromite confortul călătoriei. Arcurile amortizatoare şi barele anti-rulare sunt reglate şi ajustate pentru a fi mai ferme şi mai echilibrate. Rezultatul este un condus îmbunătăţit şi mai sportiv, care îmbrăţişează drumul.

  Sistem de control al tracţiunii în curbă
  Ca şi în versiunile standard, o gamă de sisteme electronice care stimulează experienţa de conducere sportivă susţine şasiul în maşinile R-Design.

  Sistemul de control al tracţiunii în curbă, ce utilizează vectorizarea cuplului pentru a asigura un viraj mai lin, este acum disponibil pentru XC60. Sistemul DSTC (Sistemul de control al stabilităţii dinamice şi al tracţiunii) are şi unele funcţii care îmbunătăţesc proprietăţile condusului şi cele de siguranţă, cum ar fi:

  • Sistemul de control avansat al stabilităţii. Cu un senzor giroscopic pentru unghiul de rulare, sistemul anti-rotire poate fi acţionat mai rapid şi cu o mai mare precizie.
  • Controlul cuplu motor previne pierderea aderenţei roţilor în timpul frânării motorului pe o suprafaţă alunecoasă. Sistemul DSTC are şi o setare pentru sport ce permite şoferului să dezactiveze funcţia anti-rotire.

  Atracţie orientată spre şofer
  Noul Volvo S60, V60 şi XC60 R-Design va fi disponibil pe toate pieţele care vând versiunile standard ale acestor modele. Volvo Cars estimează că aproximativ 10 procente din cumpărători vor alege versiunile R-Design, dar acest lucru creşte peste 30 procente în unele pieţe, cum ar fi Regatul Unit şi Australia. 

  „Din modelele R-Design, mai mult de jumătate din volum va fi achiziţionat de cumpărătorii care, în prezent, conduc alte modele de maşină. Aceste maşini au un rol vital în scăderea vârstei clientelei noastre,” spune Doug Speck.

  Noile versiuni R-Design ale Volvo S60, V60 şi XC60 prezintă un amestec extraordinar al aspectului sportiv reînnoit, un şasiu dinamic care pune accentul pe acţionare şi un randament al motorului de până la 329 cai putere cu opţiunea Polestar performance.
  Inapoi