Новости и события
 • Un alt autoturism Volvo care se află în topul celor mai bune autoturisme la clasa siguranță: Grupul Volvo Car lansează tehnologia sistemului de airbaguri externe

  01.04.2013

  Sistemul de protecție externă a vehiculului constă dintr-un mic recipient construit în plafonul mașinii,  care conține un balon pliabil acționat de vacuum din materiale similare cu cele ale airbag-urilor existente. În cazul unei coliziuni inevitabile, indiferent dacă aceasta este cu o altă mașină, un obiect de pe marginea drumului sau chiar și atunci când intră în contact cu apele de suprafață, balonul se desfăsoară în câteva secunde în jurul mașinii. Învăluind complet mașina, sistemul de protecție externă a vehiculelor se asigură că daunele și vătămările corporale ca urmare a coliziunii sunt minimizate.

  Volvo Cars are o istorie lungă în cercetarea și inovarea siguranței în timpul condusului  auto, exemplificat de multe alte descoperiri noi nouțe. Cu această soluție nouă și revoluționară de protecție externă a autoturismului, Volvo Cars duce această moștenire până la nivelul următor.

  "De ani de zile, am analizat modul prin care putem spori siguranța în autoturismele noastre, iar airbag-ul a jucat un rol central în această călătorie", spune Thomas Broberg, Consilier Senior în Probleme De Siguranță Auto la Volvo Cars Safety Centre.

  "Această nouă caracteristică de siguranță este întruchiparea filosofiei brandului Volvo, conceput în jurul dumnevoastră. Tot ce am făcut a fost o abordare foarte literală a conceptului creat pentru dumneavoastră. În loc de a găsi noi zone în interiorul mașinii unde am putea adăuga mai multe sisteme de airbag pentru siguranță, ne-am întrebat: de ce să nu acoperim întreaga mașină într-un airbag"?

  În acest moment, sistemul de protecție extern al autoturismului este încă în fază de testare, dar Volvo Cars cercetează dacă sistemul poate fi montat pe viitoarele autoturisme Volvo.

  Grupul Volvo Car (Volvo Cars) este cunoscut în toata lumea ca lider de necontestat în industria auto în privința siguranței auto. Astăzi, compania dezvăluie o altă premieră mondială, și anume sistemul de protecție externă a vehiculului (EnVeloP = învăluire). Anunțul vine la un an de la momentul în care Volvo Cars a lansat pentru prima oară în industrie tehnologia airbag-urilor pentru pietoni pe cel mai nou model Volvo V40.
  Inapoi