Новости и события
 • Rezultatele globale de rating în domeniul siguranței confirmă poziția Volvo Cars ca lider în domeniul siguranței auto

  02.04.2013

  "Privite împreună, toate ratingurile de top în cursul anului trecut subliniează poziția noastră de lider mondial în domeniul siguranței auto. Suntem foarte mândri pentru că le putem oferi consumatorilor o parte din cele mai sigure mașini din lume", spune Prof. Lotta Jakobsson, Specialist Senior În Probleme De Siguranță Tehnică Auto la Volvo Cars Safety Centre.

  La cel mai recent Motor Show din Geneva, 2013 Geneva Motor Show, Volvo Cars a prezentat o lume nouă mai întâi în siguranță. Detectarea pietonală și a cicliștilor este o îmbunătățire în detectarea prezenței și tehnologiei de frânare automată. Funcționalitatea adăugată detectează și frânează automat în cazul detectării unor bicicliști care se clatină în fața mașinii.

  "Mai multe studii au indicat faptul că sistemele noastre de evitare a coliziunii conduc la reduceri semnificative ale accidentelor rutiere care pun în pericol viața participanților la trafic. Prin introducerea continuă de noi sisteme de prevenire și protecție, ne apropiem din ce în ce mai mult de scopul nostru, conform căruia, până în 2020, nimeni nu ar trebui să fie rănit sau ucis într-un autoturism Volvo nou ", spune Lotta Jakobsson.

  Aici sunt cele mai proeminente rezultate de rating pentru automobile Volvo pentru o perioadă de 12 luni:

  Rezultat record pentru Volvo V40 în Euro NCAP
  Toate autoturismele Volvo V40 noi au realizate cinci stele Euro NCAP și, de asemenea, au câștigat categoria Euro NCAP pentru cel mai bun autoturism din clasa sa pentru anul 2012  în clasa mașinilor mici robuse de familie - cu cel mai bun rezultat general înregistrat vreodată de institut. De asemenea, V40 a realizat un rezultat superior în evaluarea pietonilor, atingând 88 la sută din punctajul total, ceea ce este semnificativ mai mare decât cel mai mare scor precedent.

  S60 și XC60 au câștigat Top Safety Pick+
  Volvo S60 și XC60 sunt două dintre cele optsprezece mașini care au primit premiul Top Safety Pick+ de către IIHS (Institutul de Asigurări pentru Siguranța Autostradă). Pentru a primi acest 'plus', o mașină trebuie să obțină rezultate bune sau acceptabile la testele efectuate precum și rezultate de top în alte evaluări IIHS (test moderat de coliziune frontală, testare laterale, testare la răsturnare și testare la răsturnarea cu spatele). Nu mai puțin de trei modele Volvo C30, S80 și XC90 - au câștigat 2013 Top Safety Pick.

  Cel mai bun rezultat pentru S60 și XC60 în accident mici de coliziune
  În 2012, Volvo S60 a fost una dintre cele două mașini care au câștigat cel mai bun rezultat la testul de coliziune frontală minoră efectuat de Institutul de Asigurări pentru Siguranța pe Autostradă. Testul, în care 25 la sută din fața mașinii lovește o barieră rigidă la o viteză de 40 mph (64 km/h), este conceput pentru a reproduce exact ce se întâmplă atunci când colțul din față a mașinii se ciocnește de alt autoturism sau obiect, cum ar fi un copac sau pol de utilitate - o situație de accident foarte severă. XC60 Volvo a fost testat în 2013 și a primit, de asemenea, cel mai mare scor la acest test.

  Rezultat ANCAP de cinci stele pentru V40
  Noul Program Australian de Evaluare Auto (ANCAP) a acordat recent modelului Volvo V40 un rating de cinci stele conform criteriilor stricte ale institutului care au fost introduse în 2013. Subliniind protecția excelentă a pietonilor, ANCAP a conferit premiul lui V40 ca fiind "cel mai bun executant în ratingul de astăzi".

  Cinci stele acordate de Euro NCAP pentru V60 Plug-in Hybrid
  În 2012, noul Volvo V60 Plug-in Hybrid a obținut cel mai ridicat punctaj Euro NCAP înregistrat vreodată de o mașină electrică. Cele cinci stele obținute la test, care a inclus o coliziune frontală la o viteză de 64 km/h (40 mph), au demonstrat că V60 Plug-in Hybrid are același nivel ridicat de siguranță ca standardul V60.

  S60 este primul autoturism care obține cinci stele în US-NCAP
  În Statele Unite, S60 a fost prima mașină care urmează să obțină un rezultat general de cinci stele în clasamentul actualizat de 5 stele în domeniul siguranței oferit de agenția guvernamentală americană pentru siguranța traficului (NHTSA - National Highway Traffic Safety Administration), de asemenea, cunoscută sub numele de US-NCAP. S60 a fost singura mașină care a obținut cinci stele la fiecare dintre cele trei teste de impact (frontal, lateral și barieră laterală) - fiind, de asemenea, disponibil cu toate tehnologiile de siguranță active recomandate de NHTSA.

  Frânarea automată a dus la accidente mai puține
  Beneficiile tehnologiei inovatoare City Safety - care înfăţişează frânarea automată în situații de viteză redusă - au fost documentate într-un raport IIHS din care reiese o reducere semnificativă a cererilor de asigurare. Un studiu similar efectuat de compania suedeză de asigurări Volvia în 2012, arată că mașinile Volvo echipate cu City Safety sunt implicate în 23 la sută mai puține accidente de coliziune frontală față-spate decât mașinile fără frânare automată. În Marea Britanie, operatorul de limuzine Tristar Worldwide, care deservește Virgin Atlantic, a lansat un studiu conform căruia există o reducere a numărului de accidente de impact din spate de 28 la sută.

  Deoarece aceste studii au fost publicate, tehnologia City Safety a fost actualizată. În prezent, aceasta este activă la viteze de până la 50 km/h (anterior era de 30 kmh).

  Fiecare an este un an de siguranță la Volvo Cars. Compania lucrează la viziunea conform căreia, până în anul 2020, nimeni nu va muri sau fi grav rănit într-un autoturism Volvo - și datele de la institutele independente de rating din toată lumea subliniază și consolidează această filozofie de salvare a vieții omenești.

  Cele mai recente rezultate sunt Top Safety Pick+ atât pentru Volvo S60 și XC60 în Statele Unite și un clasament remarcabil pentru poziția de cel mai bun din clasa sa pentru toate autoturismele Volvo V40 noi într-un rezumat al Euro NCAP pentru 2012.
  Inapoi