Новости и события
 • VOLVO CAR GROUP LANSEAZĂ PRIMA TEHNOLOGIE CU INJECŢIE DIN LUME ÎN NOUA FAMILIE DE MOTOARE VEA

  08.04.2013

  Prin utilizarea răspunsului presiunii de la fiecare injector de combustibil în locul utilizării tradiţionale a unui singur senzor de presiune în rampa comună, i-ART face posibilă monitorizarea continuă şi adaptarea injecţiei de combustibil pentru fiecare ciclu de combustie în fiecare cei patru cilindri.

  „Creşterea presiunii rampei la o valoare excepţională de 2.500 Bar, pe lângă adăugarea tehnologiei i-ART, poate fi descrisă ca fiind a doua etapă a revoluţiei diesel. Este o realizare asemănătoare invenţiei senzorului revoluţionar lambda pentru convertorul catalitic, în 1976. Aceasta este o altă premieră pentru Volvo," spune Derek Crabb, Vice-preşedintele Powertrain Engineering la Volvo Car Group.

  El adaugă: „Fiecare injector are un calculator de mici dimensiuni la partea superioară, care monitorizează presiunea de injecţie. Utilizând aceste informaţii, sistemul cu adaptare automată i-ART garantează că se injectează valoarea ideală de combustibil în timpul fiecărui ciclu de combustie."

  Combinaţia presiunii mai ridicate de injecţie şi a tehnologiei i-ART oferă clientului un motor cu o economie îmbunătăţită a combustibilului, emisii considerabil mai scăzute şi un randament mai ridicat, precum şi un caracter mai puternic al sunetului.

  Lansat în toamna anului 2013
  Volvo Car Group va lansa Volvo Engine Architecture în toamna anului 2013. Cu VEA, Volvo va introduce şi o nouă cutie de viteze automată în 8 trepte, ce contribuie la călătorii mai rafinate şi la o economie excelentă de combustibil.

  Rampa comună diesel şi injecţia directă cu benzină reprezintă standarde în viitoarea gamă modulară de motoare diesel şi pe benzină.

  Câteva niveluri de încărcare prin turbocompresor permit existenţa unei flexibilităţi de a acoperi toată gama de la derivatele cu economie de combustibil până la variante de putere ridicată şi cuplu motor. Pentru a îndeplini toate cerinţele clienţilor, unele motoare vor beneficia de un randament îmbunătăţit prin electrificare sau prin alte tehnologii de tip spearhead.

  „Noul grup motopropulsor va amplifica plăcerea de a conduce prin răspunsul lor rapid, dar lin, şi prin lipsa de întreruperi a noii cutii de viteze automate în 8 trepte,” spune Derek Crabb.

  V8-urile sunt dinozauri
  „Vom crea motoare mai mici, mai inteligente, cu o putere atât de mare încât V8-urile vor fi dinozauri.”  Motoarele noastre cu patru cilindri vor asigura un nivel superior de performanţă faţă de actualele unităţi cu şase cilindri şi vor reduce consumul de combustibil faţă de generaţia actuală de motoare cu patru cilindri.  Mai mult, electrificarea ne va ajuta să atingem valori de putere comparabile cu actualele V8-uri," spune Derek Crabb.

  Motoarele vor fi construite la fabrica de motoare de tehnologie înaltă a Volvo Car Group din Skövde, Suedia.

  Noua familie de motoare VEA (Volvo Engine Architecture) a Volvo Car Group va fi lansată în această toamnă, cu prima tehnologie i-ART din lume, ce ajută la economisirea consumului de combustibil pentru noile motoare Diesel.
  Inapoi