Новости и события
 • VOLVO CAR GROUP ÎNCEPE PRODUCŢIA UNEI FAMILII NOI DE MOTOARE

  13.05.2013

  Strategia motoarelor cu patru cilindri pe benzină şi pe motorină şi electrificarea transmisiei este calea pe care Volvo Cars a ales-o pentru viitor. Având controlul total asupra dezvoltării şi producţiei motoarelor şi a transmisiilor şi prin reducerea numărului de variante de motoare, rezultatul este o flexibilitate crescută şi o abilitate mai mare de a influenţa calitatea.

  „Acest lucru marchează o etapă importantă în istoria Volvo Cars. Cu noua noastră familie de motoare, ne concentrăm pe două proprietăţi esenţiale - plăcerea de a conduce şi eficienţa combustibilului," spune Derek Crabb, vice-preşedinte Powertrain Engineering.

  Uzină de producţie modernă cu asamblare eficientă
  În uzina de motoare Volvo Car Group din Skövde, pregătirile pentru începerea producţiei noilor motoare Volvo Engine Architecture (VEA) sunt în desfăşurare de aproximativ doi ani. Un aspect important îl reprezintă o completare nouă, de ultimă generaţie pentru uzină, pentru asamblarea motoarelor noi. Toate versiunile de motoare sunt construite pe aceeaşi linie, care trece prin noua parte a uzinei şi asigură o producţie foarte eficientă.

  „Una dintre cele mai mari provocări a fost remodelarea liniei pentru procesarea blocurilor motor. 30 de celule de procesare au fost înlocuite sau transformate, pentru un cost de aproximativ jumătate de miliard de coroane," spune Oskar Falk, vice-preşedinte al Global Engine Production.

  Miliarde investite într-o familie competitivă de motoare
  Dezvoltarea şi investirea în noua familie de motoare este o parte din planul detaliat de extindere al Volvo Cars. Aproximativ două miliarde de coroane au fost investite în  uzina Skövde. Acest lucru asigură operaţiunile şi un număr mare de sarcini pentru o perioadă lungă de timp. Investiţia este cea mai importantă din istoria uzinei de motoare.

  Dezvoltat la Volvo Cars
  Noile motoare VEA au fost dezvoltate de o echipă suedeză de ingineri. Noile motoare mai mici sunt optimizate şi asigură o performanţă mai mare decât actualele unităţi cu şase cilindri, în timp ce oferă un consum de combustibil mai scăzut decât cel al generaţiei actuale de unităţi cu patru cilindri.

  „În timpul dezvoltării VEA, punctul de pornire a fost reprezentat de clienţii noştri şi de ce dorim să le oferim, în ceea ce priveşte o bună economisire de combustibil, un impact redus asupra mediului şi o plăcere foarte mare de condus la un preţ atractiv. Totuşi, în acelaşi timp, este vorba şi de faptul că Volvo Cars îşi asigură o bază solidă pentru dezvoltarea tehnologiilor pentru generaţiile viitoare, care asigură o economisire de combustibil de clasă globală," spune Derek Crabb.

  Lansat în această toamnă
  VEA este alcătuită din motoare cu patru cilindri pe benzină şi motorină. Împreună cu electrificarea transmisiei, VEA înlocuieşte cele opt arhitecturi anterioare de motoare pentru trei platforme diferite. Noile motoare vor fi introduse între 2013 şi 2015. Aproximativ 20.000 motoare vor fi produse în 2013 şi, până la finalul anului, ritmul de producţie va fi de 2000 unităţi pe săptămână. Primele variante vor fi montate pe Volvo S60, V60, XC60, V70, XC70 şi S80 în toamna anului 2013.

  Volvo Car Group începe producţia primelor variante de motoare din noua familie de motoare de eficienţă ridicată cu patru cilindri. Dezvoltarea şi producţia are loc în cadrul incintei Volvo Car Group şi  formează o parte vitală a strategiei companiei pentru independenţă.
  Inapoi