Новости и события
 • VOLVO CAR GROUP APROAPE CĂ ÎŞI DUBLEAZĂ PRODUCŢIA INOVATIVULUI V60 PLUG-IN HYBRID

  16.05.2013

  Cererea ridicată, în special în Olanda, Belgia şi Italia, înseamnă că producţia de Plug-in Hybrid din uzina Volvo Cars din Torslanda, Suedia, va creşte continuu, de la 150 până la 282 unităţi pe săptămână. În total, Volvo Cars va produce 7.600 hibrizi de tip plug-in în 2013 - iar ţinta pentru 2014 este de 10.000 unităţi.

  „Suntem foarte satisfăcuţi că V60 Plug-in Hybrid a fost primit atât de bine de către clienţi. Totuşi, nu sunt surprins. Modelul nostru Plug-in Hybrid este o maşină unică, superioară celorlalţi hibrizi de pe piaţă,” spune Peter Mertens, vice preşedinte al Departamentului de cercetare şi dezvoltare la Volvo Car Group. „Din moment ce modelul Plug-in Hybrid a fost integrat în fluxul de producţie stabilit, împreună cu alte modele de maşini, avem flexibilitatea de a ne adapta cu promptitudine la creşterea cererii.”

  Emisii CO2 la 48 g/km
  Şoferul modelului V60 Plug-in Hybrid alege modul de condus necesar, prin intermediul a trei butoane de pe bord, care oferă maşinii trei temperamente complet diferite: Pur, Hibrid sau Putere.

  În modul implicit hibrid, emisiile de dioxid de carbon sunt de 48 g/km. Aceasta corespunde unui consum de combustibil de numai 1,8 l/100 km (ciclu de condus cu certificare NEDC pentru hibrizi).

  La atingerea unui buton, şoferul poate alege să se deplaseze până la 50 km doar pe electricitate pură - sau poate utiliza capacitatea combinată a motorului diesel şi a motorului electric pentru a crea o adevărată maşină de condus cu 215+70 cai putere şi cuplu motor de 440+200 Nm.

  „Această posibilitate la cerere de a alege între diferitele moduri face ca V60 Plug-in Hybrid să fie alegerea perfectă pentru clientul care nu acceptă compromisuri şi care doreşte emisii de dioxid de carbon minime, combinate cu plăcerea maximă a condusului,” spune Peter Mertens.

  Volvo V60 Plug-in Hybrid reprezintă sinteza strânsei cooperări între Volvo Car Group şi furnizorul de electricitate suedez Vattenfall. Cele două companii au finanţat în comun proiectul de dezvoltare.

  Succesul primului model hibrid de tip plug-in pe motorină, Volvo V60 Plug-in Hybrid, continuă. Volvo Car Group (Volvo Cars) își creşte acum producţia cu 90 procente, pentru a putea ţine pasul cu cererea.
  Inapoi