Новости и события
 • VOLVO CAR GROUP PREZINTĂ INGENIOASA MAŞINĂ CU PARCARE AUTOMATĂ

  20.06.2013

  „Parcarea autonomă este o tehnologie concept care îl eliberează pe şofer de sarcina consumatoare de timp de a găsi un loc de parcare vacant. Şoferul trebuie doar să lase maşina la intrarea în parcare şi să o preia din acelaşi loc mai târziu,” spune Thomas Broberg, Consultant executiv pentru siguranţă la Volvo Car Group.

  Tehnologia „Vehicle 2 Infrastructure,” adică transmiţătorii din infrastructura rutieră, îl informează pe şofer când este serviciul disponibil. Şoferul utilizează o aplicaţie de telefon mobil pentru a activa Parcarea autonomă iar apoi părăseşte maşina.

  Vehiculul utilizează senzorii pentru a localiza şi a se deplasa către un loc de parcare vacant. Procedura este inversată atunci când şoferul se întoarce pentru a prelua maşina.

  Interacţionează cu alte vehicule şi cu utilizatorii de drumuri
  Combinând condusul autonom cu detectarea şi frânarea automată pentru alte obiecte, devine posibil pentru maşină să interacţioneze în siguranţă cu alte vehicule şi cu alţi pietoni din parcare. Viteza şi frânarea sunt adaptate pentru o integrare lină în mediul de parcare.

  „Abordarea noastră se bazează pe principiul că maşinile cu condus autonom trebuie să aibă capacitatea de a se deplasa în siguranţă în mediile cu maşini ne-autonome şi cu utilizatori de drumuri neprotejaţi,” spune Thomas Broberg.

  Tehnologii autonome de pionierat
  Obiectivul Volvo Car Group este de a prelua conducerea în domeniul condusului autonom prin depăşirea conceptelor şi livrarea efectivă a tehnologiilor de pionierat care vor ajunge la clienţi. Conceptul de parcare autonomă este unul dintre numeroasele proiecte de dezvoltare din acest domeniu.

  Volvo Cars a fost singurul producător de maşini care a participat în proiectul SARTRE (Safe Road Trains for the Environment - „Trenuri auto” sigure pentru mediu), care a fost finalizat cu succes în 2012. Proiectul a implicat şapte parteneri europeni. Este singurul proiect de acest fel care a pus accentul pe tehnologia care poate fi implementată pe autostrăzi convenţionale, pe care traficul în convoi funcţionează într-un mediu amestecat cu alţi utilizatori de drumuri.

  Convoiul SARTRE a fost alcătuit dintr-un camion urmat de patru maşini Volvo, conduse autonom la viteze de până la 90 km/h - în unele cazuri cu un spaţiu între maşini de cel puţin patru metri.

  Direcţie autonomă în următorul model XC90
  „Tehnologiile pentru parcarea autonomă şi mersul în convoi încă sunt în dezvoltare. Totuşi, vom face primii paşi către obiectivul nostru de conducere prin introducerea primelor funcţii cu direcţie autonomă în noul model Volvo XC90, care va fi dezvăluit la finalul anului 2014,” a încheiat Thomas Broberg.

  Volvo Car Group a dezvoltat un concept ingenios de parcare autonomă. Maşina concept, ce va fi prezentată la un eveniment media de săptămâna viitoare, detectează şi parchează automat într-un loc vacant, fără ca şoferul să fie la bord. Maşina inteligentă, fără şofer, interacţionează în siguranţă şi fără dificultăţi şi cu alte maşini şi alţi pietoni din parcare.
  Inapoi