Новости и события
 • VOLVO CAR GROUP DEZVĂLUIE FUNCŢIILE DE SIGURANŢĂ ŞI DE ASISTENŢĂ DE CLASĂ MONDIALĂ, CARE VOR FI INTRODUSE ÎN NOUL MODEL XC90 ÎN 2014

  05.07.2013

  „Introducem primele modele Volvo cu direcţie autonomă, pentru a evita accidentele şi pentru a face condusul mai confortabil,” declară Thomas Broberg, Consultant executiv pentru siguranţă la Volvo Car Group.

  Noile tehnologii pentru viitorul model Volvo XC90 vor fi testate de un număr de reprezentanţi ai mass-mediei internaţionale în această vară. Tehnologiile includ:

  • Detectarea pietonilor în întuneric. O premieră mondială care face ca tehnologia de detectare şi de frânare automată să funcţioneze eficient şi atunci când conduceţi pe timp de noapte. Tehnologia include detectarea şi frânarea automată pentru alte vehicule, pietoni şi biciclişti.
  • Detectarea marginii drumului şi a barierelor, cu asistenţă pentru direcţie. O funcţie care detectează dacă maşina este pe cale să iasă de pe drum şi care preia, în mod autonom, controlul direcţiei, pentru a readuce vehiculul înapoi pe bandă. Capacitatea de a monitoriza unde se termină drumul fizic este o premieră globală. Acest lucru înseamnă că tehnologia funcţionează şi pe drumurile care nu conţin marcaje laterale.
  • Autopilot adaptiv (Adaptive Cruise Control) cu asistenţă pentru direcţie. O tehnologie care îl ajută pe şofer să rămână pe bandă şi să circule în ritmul traficului. Prin intermediul noului sistem, maşina urmează în mod automat vehiculul din faţa sa.


  „Când primul model XC90 a fost introdus în 2002, a adus un număr de funcţii de siguranţă inovatoare, inclusiv o soluţie în premieră care ajută la prevenirea răsturnărilor. Prin divulgarea unui număr de sisteme pentru următoarea generaţie XC90, ne confirmăm, din nou, poziţia de lideri în siguranţa automobilelor,” spune Thomas Broberg.

  Reducerea coliziunii pentru animale este o soluţie în premieră, care detectează şi frânează automat în cazul în care maşina întâlneşte animale, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Tehnologia, care este concepută pentru a-l ajuta pe şofer să evite accidentele şi să reducă viteza de impact, va fi introdusă după ce apare noul model XC90, până la finalul anului 2014.

  Înspre valoarea zero
  La evenimentul media, Volvo Car Group demonstrează şi alte funcţii care fac parte din obiectivul continuu de a reduce la zero, până în anul 2020, numărul de persoane ucise şi rănite grav de noile maşini Volvo.

  Comunicarea Car 2 Car permite vehiculelor să comunice între ele, precum şi cu mediul din trafic, deschizând astfel oportunităţi fantastice. Se pot schimba şi împărtăşi informaţii vitale - facilitând un condus mai confortabil şi mai sigur.

  Tehnologia se bazează pe comunicare între transmiţătorii din vehicule şi infrastructura rutieră, cum ar fi semnele rutiere şi semafoarele.

  Maşina cu parcare autonomă
  Parcarea autonomă este o tehnologie concept de la Volvo, care permite unei maşini să găsească şi să parcheze în mod autonom într-un spaţiu gol, oferind posibilitatea şoferului de a părăsi vehiculul la intrarea în parcare.

  Combinând condusul autonom cu detectarea şi frânarea automată pentru alte obiecte, devine posibil pentru maşină să interacţioneze în siguranţă cu alte vehicule şi cu alţi pietoni din parcare.  Viteza şi frânarea sunt adaptate pentru o integrare lină în mediul de parcare.

   „Abordarea noastră se bazează pe faptul că maşinile cu condus autonom trebuie să aibă capacitatea de a se deplasa în siguranţă în mediile cu maşini ne-autonome şi cu utilizatori de drumuri neprotejaţi,” spune Thomas Broberg.

  Volvo Car Group (Volvo Cars) a dezvăluit un număr de tehnologii de siguranţă şi de asistenţă cu utilizare facilă, care vor fi introduse în noul model Volvo XC90, la finalul anului 2014.
  Inapoi