Новости и события
 • Noile modele Volvo S80, V70 şi XC70: Rafinament exclusiv la un nou nivel

  09.09.2013

  „Noile caracteristici ale modelelor Volvo S80, V70 şi XC70 se bazează pe abordarea noastră centrată asupra omului, care a fost o marcă Volvo timp de mai mult de 85 ani. Acestea duc rafinamentul elegant al celor mai mari modele ale noastre la un nou nivel,” spune Lex Kerssemakers, Vice Președinte Senior Strategie Produs şi Managementul Vehiculelor pentru Volvo Car Group. El continuă: „Am pavat calea pentru viitoarea noastră linie de modele, prin apropierea vizuală a acestor trei modele. Reînnoirea este una dintre cele mai complexe din istoria noastră, cu accentul punându-se asupra unei calităţi îmbunătăţite şi acordându-se atenţie detaliilor.”

  Noul Volvo S80 - rafinament îmbunătăţit exclusiv
  Un număr de elemente noi de design exterior consolidează prezenţa contemporană sofisticată a noului model Volvo S80. Noile bare de protecţie frontale şi posterioare creează un efect „întins,” pentru a face maşina să pară mai lată şi mai joasă. Noile lumini de întâmpinare dreptunghiulare din faţă oferă bordului anterior S80 un aspect mai contemporan, în timp ce farurile clasice rotunjite Volvo din spate trag vizual maşina înspre sol. Modelul S80 poate fi dotat cu roţi expresive de 19 ţoli, fără a pierde din confort.

  „Întregul efect adaugă maşinii o eleganţă rafinată,” explică Fedde Talsma, Director de design exterior. „Am creat o proporţie mai lată pe grilajul frontal şi am adăugat mai mult detaliu, cum ar fi evidenţierile luminoase cromate de exterior, pentru a oferi maşinii un aspect elegant şi luxos.”

  Atenţia acordată detaliilor oferă modelului S80 rafinamentul său îmbunătăţit. Pachetul de interior Executive reprezintă cel mai înalt nivel de lux complet, ce combină măiestria cu tehnologia, în timp ce Inscription este o gamă dovedită de opţiuni, care oferă clientului oportunitatea de a proiecta cu adevărat maşina în funcţie de preferinţele sale personale.

  „Suntem mândri că avem Bridge of Weir din Scoţia ca furnizor pentru scaunele noastre din piele de calitate. Pielea de vacă adevărată a acestora este supusă la un tratament de suprafaţă mai redus decât cea a altor maşini premium, ceea ce îi conferă o textură mai moale şi mai naturală,” spune Lena Jiseborn, Director de design, culoare şi finisaj.

  „Calitatea scaunelor şi a altor materiale utilizate în maşină îi conferă acesteia un adevărat aspect scandinav,” continuă aceasta. Iar, sub piele, la inima celei mai bune experienţe de condus, se află un şasiu excelent. Cumpărătorul de model S80 poate alege din trei tipuri de şasiuri - Confort, Şasiu sport jos şi Four-C (Concept de şasiu controlabil permanent).

  Noul Volvo V70 - prezenţă elegantă accentuată
  „Creăm maşini break din 1953, anul în care a fost lansat Volvo Duett 'două maşini într-una'. După şase decenii, noul nostru model Volvo V70 continuă tradiţia de combinare a formelor şi a funcţionalităţii într-un mod aspectuos,” spune Fedde Talsma.

  Această maşină de familie fundamentală, spaţioasă, oferă familiilor confort şi eleganţă de primă clasă, combinate cu un spaţiu de depozitare impresionant de 575 litri.

  Scaunele din spate pot fi pliate în trei segmente de 40/20/40, oferind mai multe opţiuni de configurare a spaţiului. Cu toate scaunele din spate pliate complet, spaţiul de depozitare se măreşte până la o capacitate de 1.600 litri. Hayonul acţionat electric, operat de la distanţă prin intermediul brelocului sau de la bord, reprezintă un alt detaliu care pune omul în centrul atenţiei.

  Scaunul din spate poate include scaune duble de copii - cu o simplă mişcare, perne de ridicare ies din scaun, asigurând o înălţime confortabilă şi sigură pentru copiii mai mari de vârsta de 3 ani.

  Designul rafinat accentuează prezenţa contemporană elegantă a modelului V70. „Am creat o proporţie mai lată a grilajului frontal şi am adăugat lucrări mai detaliate şi lumini de întâmpinare, precum şi nuanţe cromatice pentru a ridica nivelul de detaliu şi pentru a oferi maşinii un aspect mai luxos,” explică Fedde Talsma. „Noua maşină pare mai elegantă, cu o ţinută care pare că îmbrăţişează mai mult drumul.”

  Partea posterioară a noului model V70 include o nouă bară de protecţie posterioară, ţevi de eşapament şi detalii cromatice suplimentare, precum şi faruri posterioare remodelate. Maşina este disponibilă şi cu roţi de până la 19 ţoli în diametru.

  Eleganţa este reflectată şi în pachetele de interior dovedite. Inscription reprezintă o gamă cunoscută de opţiuni care permite clientului să aleagă combinaţii personalizate.

  Noul Volvo XC70 – eleganţă robustă pentru aventuri pentru toate tipurile de teren
  Volvo Cars a deschis drumul pentru un segment cu totul nou, prin intermediul modelului V70 Cross Country în 1997.

  „Punctul nostru central principal din dezvoltarea continuă a modelelor XC a fost abilitatea de a crea o maşină de serie cu potenţialul adevărat al unei maşini de teren. Aspectul contemporan robust şi rafinat reflectă puterea şi capabilitatea fundamentale ale modelului XC70. Gândiţi-vă la acesta ca fiind o geacă cu pene de gâscă, concepută pentru cei cărora le place aventura, cu un sentiment adevărat de eleganţă,” spune Lex Kerssemakers.

  Tracţiunea integrală şi un sistem de control al vitezei de coborâre a pantelor reprezintă o amplificare suplimentară a promisiunii de a putea merge oriunde cu Volvo XC70.

  Un număr de elemente de design exterior accentuează prezenţa contemporană de pe drum a modelului XC70. Acestea includ o siglă nouă mai mare şi detalii, ca luminile de întâmpinare şi finisări suplimentare de argint mat. Modelul XC70 este disponibil şi cu roţi de până la 19 ţoli în diametru.

  „Scopul nostru este de a accentua sentimentul luxos, cu un aspect care pare că îmbrăţişează mai mult drumul. Modelul XC70 va arăta perfect integrat în orice mediu, indiferent dacă este în inima câmpului sau într-o parcare a unui club privat,” spune Fedde Talsma.

  XC70 include şi elemente de design îmbunătăţite pentru off-road, cum ar fi difuzoare care protejează maşina pe suprafeţe foarte neregulate. Linia de protecţie neagră de sub centură este acum extinsă, pentru a înconjura proiectoarele de ceaţă, oferindu-le acestora un aspect funcţional şi plin de sens. De asemenea, şi farurile din spate au fost reproiectate.

  Ca şi în cazul modelului V70, scaunele din spate pot fi pliate în segmente de 40/20/40. Pliaţi toate scaunele din spate, iar spaţiul de depozitare se măreşte de la 575 litri până la 1.600 litri. Un al detaliu centrat pe om este hayonul acţionat electric.

  Scaunul din spate poate include scaune duble de copii - perne de ridicare care asigură o înălţime confortabilă şi sigură pentru copiii mai mari de vârsta de 3 ani.

  Îmbunătăţiri pentru noile game V70, XC70 şi S80
  Noua familie de motoare de doi litri cu patru cilindri Drive-E, de la Volvo Car Group, va fi lansată în toamna anului 2013. Iniţial, noile modele V70, XC70 şi S80 sunt disponibile cu noile motoare diesel turbo D4 şi turbo T5 pe benzină.

  Noul D4 are 181 CP şi 400 Nm cuplu motor. Motorul include tehnologie i-Art de primă clasă, care ajută la economisirea consumului de combustibil. Prin utilizarea răspunsului presiunii de la fiecare injector de combustibil în locul utilizării tradiţionale a unui singur senzor de presiune în rampa comună, i-Art face posibilă monitorizarea continuă şi adaptarea injecţiei de combustibil pentru fiecare ciclu de combustie în fiecare cei patru cilindri.

  Consumul de combustibil dintr-un model S80 cu cutie de viteze manuală este redus până la 3,8 l/100 km, ceea ce înseamnă emisii de CO2 de 102 g/km. Valorile echivalente pentru modelele V70 şi XC70 sunt 4,1 l/100 km (109 g/km) şi, respectiv, 4,4 l/100 km (117 g/km).

  Consumul de combustibil cu noua cutie automată cu 8 viteze este de 4,3 l/100 km (114 g/km) la modelul S80, 4,4 l/100 km (117 g/km) la modelul V70 şi 4,8 l/100 km (129 g/km) la modelul XC70.

  Motorul T5 are 245 CP şi 350 Nm cuplu motor. Consumul de combustibil cu noua cutie automată cu 8 viteze este de 4,3 l/100 km (114 g/km) la modelul S80, 4,4 l/100 km (117 g/km) la modelul V70 şi 4,8 l/100 km (129 g/km) la modelul XC70.

  Consum de combustibil mai redus
  Consumul de combustibil al motoului de 115 CP, cu patru cilindri, D2 diesel, din noul model Volvo S80, cu cutie de viteze manuală, este acum redus la o valoare de top de 4,1 l/100 km (UE combinat), ceea ce înseamnă emisii de CO2 de 107 g/km - acest lucru era de neconceput acum câţiva ani pentru o maşină de aceste dimensiuni. Valorile corespondente pentru cutia de viteze automată sunt de 4,1 l/100 km şi 109 g/km. Pentru a accentua scara realizării inginerilor, acest nivel de emisii de CO2 este acelaşi pentru cel mai mare sedan Volvo ca şi pentru cea mai mică maşină a companiei, C30 DRIVe, de acum trei ani.

  Noul Volvo V70 D2 are un consum de combustibil de top, de 4,2 l/100 km (109 g/km), cu cutia de viteze manuală şi 4,2 l/100 km (111 g/km) cu cea automată.

  Versiunea D3 automată (136 CP) a modelului Volvo S80 are acum emisii de CO2 de 129 g (4,9 l/100 km). Valorile corespondente pentru V70 D3 sunt 130 g (4,9 l/100 km).

  În noul model Volvo XC70, motorul D5 (215 CP) cu cutie de viteze manuală şi tracţiune integrală are consum de combustibil de 5,3 l/100 km (139 g/km).

  Modelul S80 cu motor GTDi (injecţie directă de benzină cu turboîncărcător) T4 (180 CP) de 1,6 litri şi cutie de viteze automată are un consum de combustibil de 7,1 l/100 km (165 g/km). Valoarea corespondentă pentru motorul V70 T4 este 7,2 l/100 km (168 g/km).

  Toate valorile sunt UE Combinate şi preliminare. Puteţi găsi informaţii complete referitoare la toate versiunile de motoare şi cutii de viteze în Specificaţiile tehnice.

  Sensus Connected Touch – noi posibilităţi de conectivitate
  Funcţionalitatea Sensus HMI (Interfaţă om-maşină) este extinsă cu opţiunea de a adăuga tehnologie intuitivă complet nouă, care permite existenţa conectivităţii şi Internetului în maşină. Sistemul Sensus Connected Touch transformă afişajul de 7 ţoli într-un ecran tactil de ultimă generaţie cu infraroşu şi baleiere, care poate fi utilizat chiar şi atunci când purtaţi mănuşi - o premieră în domeniul automobilelor.

  Şoferul accesează Internetul prin intermediul unei componente dongle 3G/4G montate în maşină sau prin intermediul unui telefon mobil personal, iar funcţiile includ:

  • Redare de muzică pe Internet
  • O alegere globală de radio pe Internet prin TuneIn şi Orange Live Radio
  • Navigare completă pe Internet (dar nu atunci când conduceţi)
  • Hartă Google on-line cu Căutare Google
  • Navigare 3D conectată încorporată, cu informaţii on-line de trafic şi avertizări
  • Localizator pentru parcare liberă
  • TripInfo, care citeşte informaţii de pe Wikipedia referitoare la punctele interesante de-a lungul rutei
  • Aplicaţii native şi Web, precum şi Magazin de aplicaţii pentru funcţii şi actualizări noi
  • Informaţii şi prognoze meteo
  • Localizator pentru centre de asistenţă  „Sistemul cu activare vocală funcţionează cu toate sursele de muzică conectate la Connected Touch,” spune Directorul de proiect Patrik Widerstrand, adăugând: „Este posibilşi să partajaţi o reţea Wi-Fi cu toţi ceilalţi din maşină.”

  Afişaj digital adaptiv
  Afişajul digital adaptiv, care a debutat în modelul complet nou V40, utilizează un afişaj cu cristale active TFT (Tranzistor cu peliculă subţire) pentru a oferi informaţii personalizate pentru şofer.

  Există trei treme din care puteţi alege: Eleganţă, Eco şi Performanţă.
  Modul implicit Eleganţă are un aspect şi o dispunere clasică.
  Modul Eco are o temă de culoare verde şi este conceput pentru a încuraja şi a răsplăti un stil de condus care economiseşte combustibil. Contorul Eco din stânga afişează consumul de combustibil curent şi cumulat - iar condusul „eco” este răsplătit cu o lumină verde în formă de E.

  Modul Performanţă include iluminat roşu, iar o scală pentru tahometru înlocuieşte vitezometrul afişat în versiunile Eleganţă şi Eco, în timp ce viteza vehiculului este indicată digital. Pe partea dreaptă, un contor de putere arată câtă putere mai are motorul, ceea ce este o unealtă foarte utilă pentru depăşiri.

  Condus mai relaxat pe timp de noapte
  Sistemul de control pentru faza lungă activă îl ajută pe şofer să utilizeze farurile într-un mod mai eficient. De asemenea, asigură un schimb automat între faza lungă şi cea scurtă, la momentul potrivit.

  În interior, o nouă lumină ambientală complet nouă îmbunătăţeşte condusul pe timpul nopţii. Aceasta îmbunătăţeşte funcţiile importante, cum ar fi suporturile pentru căni, dispozitivele de deschidere ale portierelor, controalele scaunelor şi zonele pentru bagaje şi de depozitare. Maşinile echipate cu cutie de viteze automată includ şi o nouă manetă de schimbare a vitezelor cu inserţie neagră lucioasă.

  Parbriz încălzit
  Maşinile echipate cu senzor de ploaie pot avea acum parbrize încălzite electric pentru dezgheţarea rapidă, în zilele răcoroase.

  Volan şi schimbătoare cu padele încălzite
  Pentru a asigura un confort suplimentar şoferilor în climate reci, acum pot fi specificate 3 game de volane cu încălzire electrică. Maşinile cu transmisie automată pot avea schimbătoare cu padele care oferă şoferului abilitatea de a schimba singur viteza, având ambele mâini pe volan.

  Sisteme IntelliSafe care îl asistă pe şofer
  IntelliSafe, denumirea generală de la Volvo pentru toate sistemele de siguranţă activă, reprezintă o parte importantă a abordării centrate pe şofer din cadrul modelelor S80, V70 şi XC70.

  Tehnologia de top pentru siguranţă în oraş este dotată ca standard, iar acest sistem avansat de siguranţă funcţionează acum şi la viteze de până la 50 km/h. Toate cele trei modele pot avea sistemul de detectare a pietonilor cu frânare completă automată, care detectează persoanele care apar în faţa maşinii.

  Informaţiile referitoare la semnele rutiere îl asistă pe şofer, prin afişarea semnelor rutiere pe afişajul instrumentaţiei.

  „Ca lider în siguranţa automobilelor, am redus riscul pentru persoane de a fi implicate într-un accident sau de a fi rănite într-unul dintre cele mai recente modele ale noastre, cu aproximativ 50 procente, din anul 2000. Prin introducerea continuă a noilor sisteme preventive şi de protecţie, ne îndreptăm continuu către viziunea noastră de a nu mai exista nicio persoană ucisă sau supusă leziunilor grave într-o maşină Volvo nouă până în anul 2020,” spune Thomas Broberg, Consultant executiv pentru siguranţă la Volvo Car Group.

  Accentul se pune asupra unui design elegant, sofisticat şi asupra detaliilor.

  • Noile grupuri motopropulsoare Drive-E.
  • Sistem Sensus Connected Touch nou, intuitiv.
  • Sisteme IntelliSafe îmbunătăţite.
  • Sistem de control pentru faza lungă activă pentru un condus mai relaxat pe timpul nopţii.
  Inapoi