Новости и события
 • Noile modele Volvo S60, V60 şi XC60: reînnoire majoră ce amplifică aspectul dinamic şi atracţia grupului Volvo 60

  09.09.2013

  „Aceasta este cea mai complexă dezvoltare a modelelor existente, din istoria companiei noastre. Fiecare îmbunătăţire este concepută în jurul nevoilor clienţilor noştri. Am pus accentul asupra calităţii şi atenţiei faţă de detalii, pentru a oferi acestor modele dinamice o amplificare majoră şi pentru a le accentua competitivitatea,” spune Lex Kerssemakers, Vice Președinte Senior Strategie Produs şi Managementul Vehiculelor de la Volvo Car Group. El continuă: „Modelele S60 şi XC60 sunt cel mai bine vândute pe mai multe pieţe importante, iar hibridul inovativ V60 de tip plug-un a pornit cu elan. I-am ascultat cu atenţie pe clienţii noştri, pentru a efectua îmbunătăţiri care ne asigură că facem aceste maşini şi mai atractive.”

  Atenţie accentuată asupra detaliilor
  Designul scandinav este exemplificat de forme şi suprafeţe frumoase şi simple, cu orice elemente aglomeratoare inutile îndepărtate.

  Acest lucru este evident în interiorul şi exteriorul remodelat al noilor maşini 60. În interior, atenţia acordată detaliilor, materiile autentice - cum ar fi lemnul şi pielea - şi elementele de control uşor de utilizat, contribuie la experienţa de condus în care simţiţi că sunteţi în control.

  Scaunele solide şi confortabile, care asigură o destinaţie odihnitoare şi relaxată, chiar şi după cea mai lungă călătorie, au reprezentat un punct forte pentru Volvo de mulţi ani. Cumpărătorul unui S60, V60 sau XC60 nou poate specifica acum un nou scaun sport care menţine acest confort tradiţional, în timp ce reprezintă o adiţie perfectă la sentimentul de control al unei maşini pentru un şofer adevărat.”

  „Noul scaun sport are suporturi laterale mulate pe toată distanţa de la coapse până la coturi, astfel că scaunul ţine şoferul ferm pe poziţie, în timpul curbelor. Acest scaun a fost testat de aproximativ o sută de oameni de toate formele şi dimensiunile, şi am primit un răspuns pozitiv. De asemenea, am făcut reglări pentru scaunul din spate, astfel că acesta asigură mai mult spaţiu pentru picioare, pentru pasagerii din spate,” spune Directorul de proiect Patrik Widerstrand.

  Există câteva alte exemple referitoare la atenţia care a fost acordată detaliilor în maşinile din noul grup 60. Duzele de spălare care se vedeau anterior au fost ascunse sub capotă. Capacul radarului a fost vopsit în negru lucios, ceea ce, practic, îl face să dispară în grilaj. Cadrul cromat din jurul grilajului a fost scos iar noua siglă de dimensiuni mai mari îmbunătăţeşte noul aspect încrezător al maşinilor.

  Noile ţevi de eşapament integrate, care pot fi specificate cu anumite variante de motor, reprezintă legătura fizică şi vizuală cu motoarele avansate din punct de vedere tehnic. Dar nu este vorba numai despre un design aspectuos: designerii au trebuit să se confrunte cu faptul că, la temperaturi de funcţionare, ţevile de eşapament trebuie să rămână perfect nemişcate, în ciuda faptului că sistemul de evacuare se lungeşte cu până la 25 mm. Acesta este încă un exemplu de inginerie scandinavă de precizie.

  Noile modele S60, V60 şi XC60 oferă o gamă de roţi extinsă, cu o varietate de design-uri care cresc posibilităţile de personalizare pentru clienţi.

  „Pentru a îmbunătăţi aspectul vizual al maşinii, clienţii pot specifica acuma modelul lor S60 sau V60 cu roţi expresive de 19 ţoli şi pot păstra aceeaşi înălţime a profilului ca şi în cazul celor de 18 ţoli, astfel încât să nu piardă din confort,” spune Patrik Widerstrand.

  Modelul XC60 este disponibil cu roţi de 20 ţoli, menţinând aceeaşi dimensiune de profil a anvelopelor şi confortul călătoriei ca şi în cazul celor de 19 ţoli.

  Noul Volvo S60 - mai dinamic şi mai elegant
  Noul design dinamic S60, cu aspectul său determinat şi dinamic, accentuează natura sportivă a maşinii.

  „Am crescut mult prezenţa de pe drum a modelului S60, cu un nou design frontal. Farurile frontale mai concentrate şi mai determinate ajută la crearea acestei noi „feţe” expresive. Ne gândeam la ochii unui lup atunci când le-am proiectat,” explică Fedde Talsma, Director de design, exterior. El adaugă: „Am pus accentul asupra liniilor orizontale ale modelului S60, atât la partea frontală, cât şi la cea posterioară. Împreună cu detalii ca grilajul mai lat şi luminile de întâmpinare, acestea oferă modelului S60 o prezenţă frapantă, robustă. Maşina are o frumuseţe care este înrădăcinată în lumea naturală. Suprafeţele şi contururile curate îi dau un sentiment foarte scandinav.”

  În interior, există actualizări, cum ar fi culori noi de tapiţerie, inserţii noi de lemn, tapiţerie de plafon nouă, şi cadrele de metal mătăsos din jurul gurilor de aerisire şi controalele luminilor.

  „Efectul general este unul de căldură şi confort, ca şi cum ai fi într-o casă suedeză într-o noapte rece. Temele de culori corespund în mod aspectuos cu elementele de control albe retro-luminate din bord şi din restul maşinii,” adaugă Lena Jiseborn, Director de design, culori şi finisaje.

  Iar, sub piele, la inima experienței dinamice a condusului, se află o gamă largă de setări pentru şasiu, concepută în jurul cerinţelor personale ale clienţilor. Cumpărătorul de model S60 are o gamă de opţiuni de patru tipuri de şasiu - Touring, Dinamic, Four-C (Concept de şasiu controlabil permanent) şi Şasiu sport jos - anterior disponibil doar în versiunea R-Design.

  Noul Volvo V60 - mai versatil, mai dinamic şi mai elegant
  Noul Volvo V60 este maşina pentru persoanele care au nevoie de versatilitatea unei maşini break, dar doresc manevrabilitatea unui sedan sport - toate într-un pachet în stil scandinav. Ca şi în cazul noului Volvo S60, echipa de design a sporit prezenţa de pe drum a noului model V60 prin accentuarea liniilor sale orizontale, care conectează vizual maşina direct cu drumul. Silueta maşinii V60 este un memento vizual al faptului că aceasta nu este o maşină break obişnuită - este un break cu un aspect asemănător unui coupé.

  V60 asigură o experienţă de condus dinamică, având aceeaşi manevrare precisă ca şi sora sa sedan şi cu aceleaşi opţiuni de şasiu şi niveluri de preferinţă ale clienţilor - Touring, Dinamic, Four-C (Concept de şasiu controlabil permanent) şi Şasiu sport jos - anterior disponibil doar în versiunea R-Design.

  „Suntem foarte mândri de şasiul standard Dinamic. Asigură o experienţă de condus receptivă, care vă pune în control şi credem cu adevărat că este una dintre cele mai bune maşini din acest segment,” spune Patrik Widerstrand.

  La inima versatilităţii extraordinare a modelului V60 se află scaunele sale inteligente. Scaunele din spate pot fi pliate în trei segmente de 40/20/40, astfel că spaţiul de depozitare de 430 litri din spate poate fi completat repede şi cu uşurinţă. Părinţii preferă pernele de ridicare integrate cu două etape pentru copii ale modelului V60. Cu o simplă mişcare, pernele de ridicare ies din baza scaunului, asigurând o înălţime confortabilă şi sigură de călătorie pentru copiii mai mari de vârsta de 3 ani.

  Noul Volvo V60 hibrid de tip plug-in - încă este neegalat
  După introducerea de succes în modelul „Pure Limited” specializat, ingeniosul Volvo V60 hibrid de tip plug-in este acum disponibil într-o gamă completă de culori şi specificaţii, inclusiv cu majoritatea actualizărilor de design şi tehnologie din standardul V60, în timp ce îşi menţine emisiile sale unice şi de top de 48 g/km.

  „Am făcut maşina să arate mai determinată şi mai dinamică, reflectându-i personalitatea. Iar fiecare interacţiune cu maşina dvs. este mai intuitivă, expresivă şi personalizabilă,” spune Patrik Widerstrand.

  Hayonul din primul hibrid diesel de tip plug-in din lume încă prezintă sigla D6 AWD, făcând referire la nivelurile ridicate de performanţă de sub capota sa. Roţile frontale sunt acţionate de un motor turbo-diesel cu cinci cilindri de 2,4 litri, care produce 215 CP şi un cuplu motor de 440 Nm, toate exprimate prin intermediul unei transmisii automate cu şase viteze.

  Osia posterioară este acţionată de un motor electric, ce produce 68 CP şi 200 Nm. Motorul electric este furnizat cu putere de la un acumulator litiu-ion de 11,2 kWh, instalat sub capota compartimentului de depozitare.

  Şoferul selectează modul de condus dorit, prin trei butoane, care conferă maşinii trei temperamente total diferite: Pur, Hibrid şi Putere.

  • În modul Pur, maşina este alimentată doar de motorul său electric, pe cât posibil. Intervalul este de până la 50 kilometri.
  • Hibrid reprezintă setarea standard în momentul în care se porneşte maşina. Motorul diesel şi motorul electric cooperează pentru a obţine emisii CO2 (NEDC, ciclu de conducere combinat pentru certificare) de 48 g/km (1,8 l/100 km).
  • În modul Putere, tehnologia este optimizată pentru a oferi maşinii cea mai mare putere posibilă. Motorul diesel şi motorul electric se combină pentru a livra o producţie totală de putere de 215+68 CP şi un cuplu motor maxim de peste 600 Nm. Maşina accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,1 secunde.  Noul Volvo XC60 - capabilitate de control cu stil pentru oraş
  La exterior, cel mai bine vândut model Volvo, XC60, obţine un aspect mai urban. Faţa reproiectată include o nouă formă a capotei, care accentuează aspectul lat, încrezător.
  „Am îndepărtat orice elemente negre, astfel că maşina are acum o singură culoare. Noile faruri frontale arată foarte concentrate şi determinate, iar liniile orizontale de pe grilaj, cu barele sale cromate, accentuează lăţimea maşinii,” spune Fedde Talsma.

  XC60 beneficiază şi de o îmbunătăţire de interior. Noile caracteristici includ inserţii noi de lemn, tapiţerie de plafon nouă, piloane B din materiale textile şi cadrele de metal mătăsos din jurul gurilor de aerisire şi controalele luminilor.

  Modelul rafinat XC60 are o poziţie de condus impunătoare, susţinută de un spaţiu generos de la sol şi de şasiul de primă clasă. XC60 este conceput pentru a se simţi la fel de sprinten şi de agil ca şi o maşină de înălţime standard.

  Controlul tracţiunii în curbă este acum standard. Acest sistem de vectorizare al cuplului motor îl ajută pe şofer să evite subvirarea, aplicând o cantitate potrivită de forţă de frânare dinspre viraj, în timp ce acţionează roţile din exterior, atunci când accelerează într-o curbă.
  Având tracţiune integrală, XC60 devine un vehicul extrem de capabil pe orice drum, în orice tip de vreme. Controlul opţional al vitezei de coborâre a pantelor amplifică această capabilitate, prin controlarea automată a vitezei maşinii, atunci când conduceţi pe pante accentuate.

  Îmbunătăţiri pentru noile game S60, V60 şi XC60
  Afişaj digital adaptiv
  Afişajul digital adaptiv, care a debutat în modelul nou V40, este acum disponibil şi pentru modelele S60, V60 şi XC60. Acest afișaj cu cristale active TFT (Tranzistor cu peliculă subţire) duce interacţiunea dintre maşină şi şofer la un nou nivel, afişând întotdeauna cele mai importante informaţii pentru şofer, în orice situaţie.

  Şoferul poate alege între trei teme grafice:
  Tema Eleganţă este modul de bază, având o aură tradiţională şi calmă.
  Tema Eco include iluminat de fundal verde, conceput pentru a crea un aspect inspirat din mediu. Un contor Eco este afişat pe partea stângă. Se afișează valorile de consum de combustibil curent şi cumulat - iar şoferul este răsplătit cu o lumină verde în formă de E, atunci când condusul „eco” este optim.

  Tema Performanţă are iluminat de fundal roşu, creând o atmosferă sportivă. În centru, o scală pentru tahometru înlocuieşte vitezometrul afişat în versiunile Eleganţă şi Eco. Viteza vehiculului este indicată digital în centrul afişajului. Afişajul din dreapta include un contor de putere - un indicator care îl informează pe şofer cu privire la cantitatea de putere disponibilă şi cât de multă putere se utilizează în orice moment.

  Modelul V60 hibrid de tip plug-in include şi o Temă Hibrid cu iluminat albastru. Aceasta include informaţii despre modul hibrid şi baterie, care susţine utilizarea de economisire a energiei de către transmisia ingenioasă.

  Sistem de infotistment nou – Sensus Connect
  Culorile temelor pentru afişajul digital sunt repetate în noul sistem de infotistment conectat, care va fi introdus în S60, V60 şi XC60 în a doua jumătate a anului 2013. Acesta include o interfaţă om-maşină reîmprospătată, cu un număr de funcţii inovatoare, cum ar fi:
  • Servicii pe bază de sistem cloud integrate în maşină, ce permite actualizări viitoare de funcţionalitate.

  • Navigare îmbunătăţită cu hărţi 3D, căutare locală şi setare pentru destinaţie de la distanţă cu trimitere la maşină.
  • Noua opţiune de telematică 3G (Volvo On Call), ce oferă un punct de acces WiFi pentru conectivitate la Internet.
  • Radio pe internet TuneIn (cu 80.000 canale), şi muzică redată prin Bluetooth.
  • Control vocal pentru majoritatea funcţiilor de infotisment şi de navigare.  Trei grupuri motopropulsoare noi Drive-E
  Noua familie de motoare de doi litri cu patru cilindri Drive-E, de la Volvo Car Group, va fi lansată în toamna anului 2013. Iniţial, noile modele S60, V60 şi XC60 sunt disponibile cu trei motoare din noua familie de motoare: Motor turbo T6 pe benzină de 306 CP, T5 de 245 CP şi motorul turbo-diesel D4 cu 181 CP. O nouă cutie de viteze automată în 8 trepte contribuie la călătorii mai rafinate şi la o economie excelentă de combustibil.

  Noul T6 are o producţie de 306 CP şi 400 Nm cuplu motor. Motorul include o combinaţie de primă clasă dintre un compresor şi un turbo-încărcător. Utilizarea supra-încărcătorului pentru umplerea capătului inferior oferă motorului un sentiment amplu, aspirat natural. Compresorul conectat mecanic începe să funcţioneze imediat la rotaţii reduse, în timp ce turbo-încărcătorul se activează atunci când se acumulează fluxul de aer.

  Consumul de combustibil cu noua cutie automată cu 8 viteze este de 6,4 l/100 km (149 g/km) la modelul S60, 6,7 l/100 km (157 g/km) la modelul V60 şi 7,3 l/100 km (169 g/km) la modelul XC60.

  Motorul cu turbo-încărcător T5 are 245 CP şi 350 Nm cuplu motor. Consumul de combustibil cu noua cutie automată cu 8 viteze este de 5,9 l/100 km (137 g/km) la modelul S60, 6,1 l/100 km (142 g/km) la modelul V60 şi 6,7 l/100 km (157 g/km) la modelul XC60.

  Noul D4 turbo diesel are 181 CP şi 400 Nm cuplu motor. Motorul include tehnologie i-Art de primă clasă, care ajută la economisirea consumului de combustibil. Prin utilizarea răspunsului presiunii de la fiecare injector de combustibil în locul utilizării tradiţionale a unui singur senzor de presiune în rampa comună, i-Art face posibilă monitorizarea continuă şi adaptarea injecţiei de combustibil pentru fiecare ciclu de combustie în fiecare cei patru cilindri.

  Consumul de combustibil dintr-un model S60 cu cutie de viteze manuală este redus până la o valoare de primă clasă de 3,7 l/100 km, ceea ce înseamnă emisii de CO2 de 99 g/km. Valorile echivalente pentru modelele V60 şi XC60 sunt 3,8 l/100 km (102 g/km) şi, respectiv, 4,4 l/100 km (116 g/km).

  Consumul de combustibil cu noua cutie automată cu 8 viteze este de 4,1 l/100 km (108 g/km) la modelul S60, 4,2 l/100 km (111 g/km) la modelul V60 şi 4,6 l/100 km (123 g/km) la modelul XC60.

  Consum de combustibil redus
  Consumul de combustibil al motorului de 115 CP, cu patru cilindri, D2 diesel, din noul model Volvo S60, cu cutie de viteze manuală, este acum adus la o valoare de top de 3,7 l/100 km, ceea ce înseamnă emisii de CO2 de 99 g/km. Valorile corespondente pentru cutia de viteze automată sunt de 4,1 l/100 km şi 108 g/km. Vărul său break, noul Volvo V60 D2, are un consum de combustibil de top, de 3,8 l/100 km (102 g/km) cu cutia de viteze manuală şi 4,2 l/100 km (111 g/km) cu cea automată.

  Toate valorile sunt UE Combinate şi preliminare. Puteţi găsi informaţii complete referitoare la toate versiunile de motoare şi cutii de viteze în Specificaţiile tehnice.

  Schimbătoare cu padele
  Volanele cu 3 variante pot fi acum acompaniate de schimbătoare cu padele pentru maşini specificate cu transmisie automată. Acestea transformă cutia automată într-una manuală, cu beneficiul de schimbare a vitezei, având ambele mâini pe volan. Schimbătoarele cu padele oferă şoferului entuziasmat un avânt suplimentar, în special atunci când accelerează pe drumuri şerpuite. Şi, pentru confortul suplimentar al şoferilor din Suedia şi din alte ţări cu climate reci, volanul poate fi acum specificat cu încălzire, pentru confort sporit în zilele reci de iarnă.

  Fază lungă permanentă cu tehnologie inovatoare
  Noul sistem de control pentru faza lungă activă face călătoriile pe timpul nopţii mai sigure şi mai confortabile.

  Tehnologia elimină nevoia de a comuta între faza scurtă şi cea lungă. În schimb, Sistemul de control pentru faza lungă activă permite menţinerea constantă a farurilor pe fază lungă.
  Atunci când se apropie o maşină din direcţia opusă, sistemul ajută la prevenirea orbirii şoferului care se apropie, prin acoperirea fazei, atât cât este suficient. Acest lucru se face prin intermediul unui mecanism de modul ingenios de proiectoare, integrat în far.
  Acelaşi beneficiu se aplică şi pentru şoferii din maşinile precedente.

  Lumini de viraj pentru vizibilitate mai bună
  O altă opţiune inovatoare pentru condus pe timp de noapte este funcţia de lumini de viraj la viteză redusă. Ca o extensie a sistemului actual de Faruri active tip Xenon, acesta luminează zona înspre care se orientează şoferul, pentru manevrare mai sigură - de exemplu, atunci când face curba înspre un drum mai mic sau atunci când conduce printr-o poartă îngustă pe timpul nopţii.

  Parbriz încălzit
  Maşinile echipate cu senzor de ploaie pot avea acum parbrize încălzite electric pentru dezgheţarea rapidă, în zilele răcoroase.

  Modelele S60, V60 şi XC60 sunt acum disponibile cu oglinzi retrovizoare exterioare cu întunecare automată. Utilizând sticlă cromatică, oglinzile se întunecă automat pentru a evita orbirea din trafic, ca şi în cazul oglinzii retrovizoare interne.

  Servodirecţie asistată electric pe modelele S60 şi V60
  Servodirecţia asistată electric (EPAS) din modelele S60 şi V60 utilizează un motor electric pentru a susţine cremaliera de direcţie, iar şoferul poate alege între trei niveluri de asistenţă electrică.

  În Modul Redus, sistemul asigură un grad înalt de asistenţă electrică, facilitând manevrarea. Modul Mediu are o asistenţă electrică uşor mai redusă, pentru a oferi mai mult răspuns la viteze mai mari. Modul Avansat este setarea maximă pentru şoferul entuziasmat, ce contribuie la caracterul dinamic al maşinii.

  Servodirecţia asistată electric permite integrarea funcţiilor de siguranţă şi de asistenţă pentru şofer, care implică direcţia, precum Asistenţa pentru păstrarea benzilor şi Pilotul pentru asistenţă la parcare.

  Sistemele IntelliSafe îl asistă pe şofer
  IntelliSafe este denumirea generală de la Volvo pentru toate sistemele de siguranţă activă, iar tehnologia Volvo numărul 1 în lume City Safety (Siguranţă în oraş) are un rol important. Montat ca standard, acest sistem de siguranţă avansat funcţionează la viteze de până la 50 km/h. Toate modelele pot avea Sistemul de detectare a pietonilor cu frânare completă automată, care detectează persoanele care apar în faţa maşinii.

  Din toamna anului 2013, S60 şi V60 pot fi specificate cu două sisteme noi:

  • Pilotul pentru asistenţă la parcare face parcarea paralelă uşoară şi precisă, prin preluarea şi operarea volanului, în timp ce şoferul manevrează cutia de viteze şi controlează viteza maşinii. Manevra de parcare se bazează pe senzori ultrasonici frontali, posteriori şi laterali. 
  • Asistenţa pentru păstrarea benzii îl ajută pe şofer să păstreze banda. Această funcţie aplică un cuplu motor de direcţie suplimentar pe coloana de direcţie, atunci când maşina se apropie de un marcaj de bandă şi se pregăteşte să părăsească banda. Sistemul este activ la viteze de la 65 km/h până la 200 km/h. Ca prim pas, Asistenţa pentru păstrarea benzii aplică un cuplu motor de direcţie pe roţi, pentru a-l ajuta pe şofer să revină pe direcţia intenţionată. Dacă maşina părăseşte banda, tehnologia generează o avertizare distinctă prin intermediul unei vibraţii haptice aplicată pe volan.  Şi modelele S60, V60 şi XC60 pot fi specificate cu Sistemul de informare unghi mort (BLIS), care se bazează acum pe radar. Tehnologia poate monitoriza şi atenţiona şoferul cu privire la maşinile care se apropie cu viteză, până la 70 m în spatele maşinii, în timp ce îl informează şi cu privire la maşinile din unghiurile moarte de pe laturile maşinii.

  Alerta la traversarea traficului utilizează senzori radar din spatele maşinii pentru a-l avertiza pe şofer cu privire la traficul care traversează din lateral,în timpul ieşirii cu spatele dintr-un loc de parcare. Acesta este în special util în zone strâmte şi aglomerate, în care vederea laterală poate fi blocată.

  Informaţiile referitoare la semnele rutiere îl asistă pe şofer, prin afişarea semnelor rutiere pe afişajul instrumentaţiei.

  „Ca lider în siguranţa automobilelor, am redus riscul pentru persoane de a fi implicate într-un accident sau de a fi rănite într-unul dintre cele mai recente modele ale noastre, cu aproximativ 50 procente, din anul 2000. Prin introducerea continuă a noilor sisteme preventive şi de protecţie, ne îndreptăm continuu către viziunea noastră de a nu mai exista nicio persoană ucisă sau supusă leziunilor grave într-o maşină Volvo nouă până în anul 2020,” spune Thomas Broberg, Consultant executiv pentru siguranţă la Volvo Car Group.

  • Noul design pune accentul pe calitate şi pe atenţia acordată detaliilor.
  • Noul motor D4 Drive-E cu consum de combustibil de top la 3,7 l/100 km (99 g/km).
  • Scaune sport noi, mai confortabile.
  • Fază lungă permanentă cu tehnologie inovatoare.
  Inapoi