Новости и события
 • Noua direcţie de design injectează emoţii în călătoria de transformare a modelelor Volvo

  06.09.2013

  „Planul nostru de transformare include un angajament de a crea o viziune de primă clasă a maşinilor Volvo. Eliberarea puterii emoţionale a moştenirii noastre de design centrat pe om este unul dintre elementele cheie din această strategie,” spune Alain Visser, Vice preşedinte al Departamentului de marketing, vânzări şi servicii pentru clienţi de la Volvo Car Group. El adaugă: „O imagine de clasă superioară este vitală pentru a prinde elan în călătoria noastră către un volum de vânzări anuale de 800.000 maşini. De asemenea, aceasta susţine poziţia preţului nostru faţă de competitorii noştri principali din segmentele bine cotate.”

  Dezvoltare pe baza succesului recent
  Introducerea modelului Volvo V40 în 2012 a reprezentat primul pas în această direcţie. Răspunsul pozitiv din partea mass-mediei şi a clienţilor accentuează faptul că Volvo Cars este printre cei mai buni în diferite domenii, inclusiv în design.

  Viitoarea introducere a noii arhitecturi scalabile permite companiei să accelereze transformarea.

  Volvo Concept Coupé este prima maşină dintr-o serie de trei maşini concept care demonstrează posibilităţile de design create de Arhitectura scalabilă a produsului (SPA). Acestea deschid drumul pentru introducerea noului model XC90 în 2014.

  Tehnologia ca factor determinant pentru emoţie
  Noua arhitectură dezvoltată intern şi programul pentru motor reprezintă factori determinanţi pentru o expresie emoţională mai puternică a mărcii, atât în cazul designului exterior, precum şi o nouă abordare a interiorului, a interfeţei cu utilizatorul şi a conectivităţii.

  „Abordarea unică Volvo, care se axează pe om, şi obiectivul de a insufla emoţii în designul maşinii sunt parteneri perfecţi. Valorile grijulii, centrate pe om de la Volvo Cars reprezintă o parte integrală a culturii şi a stilului de viaţă scandinav. Provocarea este de a încerca să exprimăm acest lucru printr-un design mai îndrăzneţ, mai distinct, ceea ce este un criteriu foarte important pentru clienţii maşinilor de primă clasă,” spune Thomas Ingenlath, Vice-preşedintele executiv de design de la Volvo Car Group.

  Designul creează atracţie de primă clasă
  Mărcile care sunt cu adevărat de primă clasă se bazează pe o combinaţie complexă de parametri raţionali, calitativi şi de valori emoţionale puternice care creează atracţie - şi există câteva exemple de mărci care au trecut de la valorile dominante la cele de primă clasă, prin accentul pus asupra designului.

  „Studiile de caz ale mărcilor care au făcut o călătorie asemănătoare cu a noastră ne oferă informaţii valoroase referitoare la mecanismele care declanşează percepţia clientului faţă de prima clasă. Acest lucru, împreună cu propriile noastre studii referitoare la opiniile oamenilor despre maşinile Volvo, devine o bază valoroasă pentru dezvoltarea noastră de design,” spune Alain Visser.

  Proprietăţi raţionale cu valoare emoţională adăugată
  Şi aspectul emoţional este important atunci când modelăm viitorul proprietăţilor care reprezintă teritoriu stabilit pentru Volvo, pentru clienţi:

  • Accentul pus asupra siguranţei a trecut de la oferirea protecţiei în cele mai negative scenarii, la crearea funcţiilor care îl asistă pe şofer şi care îmbunătăţesc experienţa utilizatorului.
  • Grija modernă faţă de mediu poate combina emisii reduse şi consum redus de combustibil cu o experienţă îmbunătăţită a condusului - de exemplu, prin tehnologia ingenioasă hibrid de tip plug-in.
  • Funcţionalitatea clasică a trecut de pragul de practicabilitate. Abordarea Volvo Cars este de a crea funcţii centrate pe om, care facilitează stilul de viaţă haotic al utilizatorului contemporan.  „Funcţionalitatea de încredere a reprezentat întotdeauna o condiţie de a nu accepta compromisuri, pentru designerii scandinavi. Aici, design-urile trebuie să se confrunte cu o realitate crudă, care cere o atenţie meticuloasă acordată detaliilor şi calităţii,” spune Thomas Ingenlath. El conchide: „Combinarea acestui lucru cu un limbaj de design distinct, care este inspirat de acest mediu scandinav unic, ne va oferi un aspect competitiv care nu poate fi egalat de niciunul dintre competitorii noştri. Aţi putea spune că vom continua să facem tot ceea ce a făcut Volvo dintotdeauna. Diferenţa este că noi o vom face mai bine şi cu mai multă emoţie.”

  Volvo Concept Coupé este prima interpretare expresivă a unei noi direcţii de marcă, în care designul are o importanţă strategică ridicată, pentru a insufla mai multă emoţie în marca Volvo.
  Inapoi