Новости и события
 • Direcţia de design a lui Thomas Ingenalth: Eliberarea potenţialului complet al mărcii Volvo

  09.09.2013

  „Volvo Cars era deja într-o transformare rapidă, când m-am alăturat companiei în 2012. Eu şi echipa mea ne-am concentrat asupra creării unei noi interpretări a limbajului de design. Acest lucru va ajuta la orientarea acestei mărci înspre direcţia dorită,” spune Thomas Ingenlath.

  Acesta este modul în care Thomas Ingenlath exprimă noua direcţie de design pentru Volvo Cars.

  De ce Volvo Cars?
  „Toată lumea care mă cunoaşte bine ar fi de acord că Volvo este o potrivire perfectă pentru mine. Nu am fost niciodată o persoană care reuşeşte să mulţumească instant mulţimea şi căreia îi plac design-urile rapizi şi zgomotoase. Sunt un gânditor. Îmi place să explorez elementele intelectuale ascunse dedesubt. Dacă faci acest lucru aşa cum trebuie, elementele estetice vor veni natural.”

  „Volvo este o marcă pentru care omul este elementul central, cu o moştenire excepţional de puternică. Este captivant să creezi o nouă expresie de design care susţine valorile stabilite ale mărcii, precum şi trecerea către o marcă de primă clasă mai distinsă.”

  Care este opinia dvs. despre designul scandinav?
  „Din moment ce Volvo Cars este singura marcă din Suedia care încă mai există, suntem, prin definiţie, singurii producători de maşini care pot crea design-ul scandinav original. Provocarea este să încercăm să creăm o interpretare modernă, atrăgătoare.”

  „Pentru mine, designul scandinav, conform Volvo, este puternic înrădăcinat în valorile societăţii suedeze şi în stilul de viaţă determinat de acest mediu unic. Abordarea noastră face mai mult decât să aducă elemente de design şi semnături scandinave pentru maşinile noastre. Sarcina noastră este de a înţelege spiritul şi încrederea, care fac designul scandinav atât de special. Apoi trebuie să exprimăm acest lucru prin designul maşinilor.”

  Care este abordarea dvs.?
  „Este important să recunoaştem că designul scandinav va fi perceput ca fiind atractiv doar dacă este creat cu precizie şi cu atenţie acordată detaliilor. Execuţia meticuloasă şi calitatea consistentă sunt condiţii obligatorii pentru a ne califica în liga de primă clasă de producători auto.”

  Explicaţi noua direcţie de design.
  „În opinia mea, designul Volvo a avut întotdeauna o anumită autoritate. Noi încercăm să extindem această latură calmă, inteligentă şi puternică a mărcii noastre cu o potenţă, modernitate şi expresivitate mai puternice. Concept Coupé exprimă în mod clar această direcţie.”

  „Activităţile de exterior reprezintă o parte importantă a stilului de viaţă suedez. Vom continua să rafinăm conexiunea puternică la aceste activităţi, punând un accent mai mare asupra modernităţii. Totul se rezumă la a face funcţionalitatea o experienţă emoţională. Ca şi în cazul gecilor exclusive cu pene de gâscă, maşinile noastre vor avea un adevărat sentiment de eleganţă, cu un fundament de putere şi capabilitate.”

  „Creativitatea înfloreşte în societatea suedeză. Aceasta include designul şi tehnologia, dar şi moda, muzica şi scena artistică. Folosim acest lucru ca inspiraţie pentru crearea unui nou fel de lux accesibil. Viitoarele noastre maşini vor arăta că există moduri noi şi incitante de a exprima sufletul Suediei.”

  Ce oportunităţi creează noua Arhitectură scalabilă a produsului pentru designeri?
  „Noua arhitectură ne permite să creăm proporţii minunate, care sunt importante pentru a obţine un aspect de primă clasă. Raportul de la bord la osie este mai generos decât cel din alte arhitecturi cu care am lucrat înainte. Acest lucru ne oferă oportunitatea de a fi printre primele mărci de primă clasă, atunci când vine vorba de proporţii.”

  „Punctul H este un alt exemplu al noilor oportunităţi. Este suficient de coborât pentru a crea un profil jos într-un sedan rafinat, fără a compromite înălţimea.”

  Care sunt cele mai proeminente semnături de design noi?
  „Fiecare marcă puternică are nevoie de un set de elemente esenţiale vizuale care o fac unică. Viitoarele maşini Volvo vor fi caracterizate de sigla distinctă din grilajul frontal, încadrată de luminile de întâmpinare în formă de T. Capota mai mare, cu noua sa topografie, linia de centură care formează un arc elegant de-a lungul întregii maşini şi cotul ascuţit care conectează noile faruri posterioare sunt alte semnături de design importante. Toate acestea contribuie la ţinuta încrezătoare. Simplicitatea generală, atât pe exterior, cât şi pe interior, are o conexiune solidă cu stilul de viaţă scandinav.”

  Ce puteţi spune despre interior?
  „Vom continua să ne dezvoltăm pe baza aspectului de primă clasă în noul Volvo V40. Noua interfaţă pentru utilizator cu un ecran tactil mare, mod portret, din centrul consolei, ne permite să eliminăm aproape toate butoanele. Această simplicitate este perfect în acord cu moştenirea noastră de design scandinav. Astfel se deschid suprafeţe curate care ne dau oportunitatea de a crea o experienţă luxoasă de interior, cu noi forme.”

  „Prin marca noastră, ne vom ţine promisiunea de a-i face pe clienţii Volvo să se simtă speciali, prin combinarea elementelor clasice, lucrate manual, cu detalii distincte şi surprinzător de plăcute.”

  Munca lui Thomas Ingenlath, Vice-preşedintele executiv de design de la Volvo Car Group, a fost unul dintre cel mai bine păstrate secrete din industria automobilelor, de mai bine de un an. Până acum.
  Inapoi