Новости и события
 • Volvo Concept Coupé – următoarea generaţie de P1800: Încredere elegantă obţinută prin noua arhitectură scalabilă

  09.09.2013
  După un an de aşteptări, primul model de la noul Vice-preşedinte executiv de design, Thomas Ingenlath, prezintă modul în care designul creează emoţii în marca Volvo şi indică spre noua generaţie de modele Volvo, începând cu viitorul model XC90 din 2014.

  „Volvo Concept Coupé nu este o maşină futuristă de vis. Este concepută pentru a demonstra capabilitatea noii noastre arhitecturi: ţinuta încrezătoare, proporţiile şi cele mai proeminente semnături de design. Deşi noul model XC90 este o maşină cu totul diferită, veţi recunoaşte instant conexiunea atunci când va fi dezvăluită anul viitor,” spune Thomas Ingenlath.

  Dezvoltată intern doar pentru maşinile Volvo, Arhitectura scalabilă a produsului eliberează designerii şi inginerii Volvo de limitările platformelor anterioare de mărci diferite.

  „Noul Volvo Concept Coupé dezvăluie modul în care ne-am putea proiecta maşinile de acum înainte. Eliberaţi de entuziasmul superficial al altor mărci de maşini, noi adăugăm valoare emoţională mărcii Volvo cu frumuseţea calmă şi încrezătoare, care este simbolul designului scandinav,” spune Thomas Ingenlath.

  Impact vizual puternic
  Impactul vizual al noilor proporţii este cel mai puternic atunci când Volvo Concept Coupé este văzută din lateral. Distanţa dintre bord şi osia frontală este prelungită iar centrul vizual de greutate a fost mutat uşor în spate.

  De asemenea, capota şi acoperişul jos, precum şi roţile de 21 ţoli, cu cinci variante, contribuie la impresia unui Gran Tourer elegant, care debordează de putere fără efort. Ţinuta încrezătoare este accentuată de o linie de centură care creează un arc elegant de-a lungul întregii maşini.

  „Gândiţi-vă la calmul puternic al unui leu. Nu trebuie să dea târcoale prăzii pentru a radia respect.  Chiar şi atunci când stă întins, este foarte clar de ce este capabil,” zâmbeşte Thomas Ingenlath.

  Noile lumini de întâmpinare în formă de T
  Faţa modelului Volvo Concept Coupé este caracterizată de o nouă topografie a capotei şi de grilajul frontal, mărginit de faruri care includ ghidaje luminoase pentru luminile de întâlnire în formă de T. Ca şi semnătura farurilor posterioare, luminile de întâmpinare sunt elemente distinctive în noua direcţie de design de la Volvo Cars.

  „Faţa este nouă, dar poartă o moştenire Volvo mai veche de 85 de ani cu mândrie. Încă lucrăm la interpretarea finală a grilajului şi la siglă, iar acestea vor fi dezvăluite împreună cu modelul XC90, anul viitor,” spune Thomas Ingenlath.

  Imită iconicul P1800
  Concept Coupé include şi elemente care imită designul modelului Volvo P1800 din anii '60.

  „Este datoria unui designer de maşini să reflecte şi să încorporeze semnături de design care sunt piese vitale ale moştenirii companiei. Modelul P1800 este un Volvo iconic, recunoscut pentru formele şi detaliile sale aspectuoase. Totuşi, utilizarea elementelor de exterior şi interior P1800 nu are nicio legătură cu dorinţa de a fi retro. Utilizăm aceste legături subtile cu un trecut glorios, pentru a crea un viitor în care frumuseţea simplă devine o parte recunoscută a identităţii Volvo. Acea călătorie începe cu Concept Coupé,” spune Thomas Ingenlath.

  Manetă de viteze cu cristal strălucitor
  Exteriorul albastru-gri este repetat în interiorul modelului Volvo Concept Coupé. Elementele rafinate, create manual, cum ar fi bordul din piele, inserţiile create din lemn îmbătrânit natural şi covoraşele ţesute din albastru închis se amestecă armonios cu detaliile de metal procesate cu grijă.”

  „Pentru mine, cristalul lucrat manual este unul dintre cele mai frumoase exemple de design scandinav de calitate ridicată şi iubesc ideea de a-l introduce în maşină. Poziţia proeminentă a manetei de viteze este locul perfect pentru această senzaţie de strălucire,” spune Robin Page, Directorul de design interior de la Volvo Car Group. El adaugă: „Experienţa din interiorul modelului Concept Coupé este un exemplu excelent al modului în care îi vom face pe clienţii Volvo să se simtă cu adevărat speciali.”

  Ecran tactil mare de tip portret
  Maşina concept include şi o abordare cu totul nouă a experienţei utilizatorului centrată pe om de la Volvo Cars. Un ecran tactil mare de tip portret, din consola centrală, interacţionează cu un afişaj digital adaptiv şi un afişaj aflat deasupra capului, în faţa şoferului.

  „Aceasta este o integrare naturală a interfeţelor pentru utilizator din noua noastră generaţie de maşini. Interacţiunea cu plăcere, dar fără distracţie este cheia. Aducem conectivitatea în maşinile noastre, pentru a le face mai plăcute şi mai sigure,” explică Thomas Ingenlath.

  Şi arhitectura scalabilă a produsului este pregătită pentru condusul complet autonom. Prima funcţie cu condus autonom pentru evitarea accidentelor şi pentru a face condusul mai confortabil va fi introdusă în 2014 - iar obiectivul Volvo Cars este de a avea tehnologie complet autonomă pe drumuri până în anul 2020.

  Hibrid pe benzină de tip plug-in - puternic şi eficient
  Transmisia hibridă pe benzină de tip plug-in din Volvo Concept Coupé reflectă strategia Volvo Cars de a utiliza electrificarea pentru a crea cele mai puternice versiuni din noua familie de motoare cu patru cilindri Drive-E. Acest lucru va duce valorile de putere până în teritoriul V8.

  Maşina concept include un motor pe benzină de doi litri şi performanţă ridicată Drive-E, cu supra-încărcător şi turbo-încărcător. Motorul pe benzină este combinat cu un motor electric amplasat pe osia posterioară. Acest lucru îi conferă modelului Volvo Concept Coupé o putere totală de 400 CP şi mai mult de 600 Nm de cuplu motor.
  Inspirat de stilul de viaţă şi designul scandinav contemporan şi progresiv, precum şi de elementele iconice din trecut, noul Volvo Concept Coupé elegant este primul dintr-o serie de trei maşini concept care oferă posibilităţi de design create de noua Arhitectură scalabilă a produsului (SPA) a companiei.
  Inapoi