Новости и события
 • Volvo Car Group atinge o piatră de hotar în domeniul siguranţei: s-au vândut un milion de maşini cu tehnologia de pionierat pentru frânarea automată

  15.07.2013

  Tehnologia Volvo Cars pentru frânarea automată include câteva premiere globale: Siguranţă în oraş, care este standard şi funcţionează la viteze de până la 50 km/h; Avertizarea de coliziune cu frânare automată completă; şi Detectarea pietonilor şi a cicliştilor cu frânare automată completă.

  „Câteva rapoarte recente declară că tehnologiile noastre inovatoare de frânare automată ajută la reducerea riscului de a fi implicat într-o coliziune posterioară cu mai mult de 20 procente. Un milion de maşini Volvo cu frânare automată de pe toate drumurile ne duc către ţinta noastră de a nu mai exista nicio persoană ucisă sau supusă leziunilor grave într-o maşină Volvo nouă până în anul 2020,” spune Thomas Broberg, Consultant executiv pentru siguranţă la Volvo Car Group.

  Eficienţa frânării automate a fost atestată
  Eficienţa abordării Volvo Cars a fost evidenţiată recent:

  • Beneficiile tehnologiei inovatoare pentru siguranţă în oraş - ce include frânare automată în situaţii de viteză redusă - au fost documentate într-un raport IIHS (Institutul de asigurare a siguranţei pe autostradă) din 2011, care a declarat că există o reducere semnificativă în frecvenţele de cereri de despăgubiri.
  • Un studiu asemănător din anul 2012, efectuat de compania de asigurări suedeză Volvia, indică faptul că maşinile Volvo dotate cu sistemul pentru siguranţă în oraş sunt implicate în coliziuni posterioare-frontale cu 23 procente mai puţine decât maşinile care nu au frânare automată.
  • Constatările companiei de asigurări suedeză Folksam arată că sistemul pentru siguranţă în oraş reduce leziunile cu 64 procente pentru oamenii din maşinile lovite din spate, pe drumurile cu o limită de viteză de 50 km/h. În situaţiile în care sistemul pentru siguranţă în oraş a fost activat, dar impactul nu a fost evitat complet, reducerea leziunilor este de aproximativ 40 procente.
  • Raportul final din 2012 al proiectelor de cercetare EuroFOT concluzionează că o maşină cu autopilot adaptiv şi cu avertizare de coliziune reduce riscul de intrare în coliziune cu maşina din faţă pe o autostradă cu 42 procente.  Accentul se va pune mai mult asupra asistenţei pentru şofer
  Viitoarele maşini Volvo vor include îmbunătăţiri suplimentare pentru sistemele de siguranţă existente, precum şi alte soluţii noi. Obiectivele cercetării actuale ale Volvo Car Group în cadrul domeniului tehnologiilor de frânare automată includ şi eficientizarea sistemelor pe durata condusului pe timpul nopţii. Soluţiile viitoare vor acoperi şi mai multe obiecte şi situaţii.

  „Cu interacţiunea inteligentă şi cu noile soluţii avansate, vom continua să contribuim pentru a ajuta la evitarea coliziunilor. Mai mult, în cele mai recente modele ale noastre, am redus leziunile moderate şi cele severe cu două treimi, faţă de rata pentru modelele vechi de maşini. Şi continuăm să lucrăm asupra soluţiilor noi, care vor reduce şi mai mult această valoare,” declară Thomas Broberg.

  Prezentarea tehnologiei de frânare automată
  Cum funcţionează tehnologia actuală de frânare automată a Volvo Cars:

  • Cu sistemul standard pentru siguranţă în oraş, maşina aplică în mod automat frânele, în cazul în care şoferul nu reuşeşte să reacţioneze la timp, atunci când maşina din faţa sa încetineşte sau se opreşte brusc. Sistemul este activ la viteze de până la 50 km/h.
  • Detectarea pietonilor şi a cicliștilor cu frânare automată completă este o soluţie tehnologică inovatoare. Poate detecta pietonii care merg pe stradă, precum şi cicliştii din faţa maşinii, şi poate avertiza şoferul şi aplica în mod automat frâna completă, în cazul în care şoferul nu răspunde la timp.
  • Avertizarea de coliziune cu frânare automată completă, activă la toate vitezele, poate ajuta la evitarea coliziunilor, dacă diferenţa de viteză este de 35 km/h sau mai mică. Dacă viteza relativă este mai mare, impactul coliziunii va fi redus. Frânele sunt aplicate automat în cazul în care şoferul nu reacţionează în urma unei avertizări, atunci când o coliziune posterioară cu un alt vehicul este iminentă.
  Astăzi, vânzările de maşini Volvo dotate cu sistemele de frânare automată a depăşit pragul de un milion - o altă piatră de hotar care confirmă poziţia de vârf la nivel global a Volvo Car Group în domeniul siguranţei automobilelor.
  Inapoi