Новости и события
 • Producătorul auto Volvo lansează modelul V40 R-Design: aspect dinamic și agilitate pentru individualiști cu un ritm rapid

  17.09.2012
  Lansat în uimitoarea culoare Albastru rebel, noul VolvoV40 R-Design se potrivește perfect cu cei care își doresc o achiziție care să atragă toate privirile, care radiază un aspect cu adevărat elegant și dinamic. Promisiunea vizuală a unei vieți pe culoarul rapid este confirmată de interiorul centrat pe șofer și o experientă intensă de condus agil, cu performanțe de până la 254 de cai putere.

  „Modelul V40 R-Design este conceput pentru persoane interesate de performanțe și cu o pasiune pentru acele lucruri care condimentează viața. Atenția meticuloasa la detalii atât construcția expresivă, cât și performanța agilă și precisă”, declară Lex Kerssemakers, Vice Președinte Senior Strategie Produs & Managementul Vehiculelor pentru producătorul Volvo.

  Exteriorul care atrage atenția, a fost conceput special pentru cumpărătorii care doresc să își personalizeze mașina.

  Partea frontală unică a modelullui R-Design prezintă o grilă cu luciu extrem încadrată în fir de oțel. Aspectul sportiv este sporit cu ajutorul difuzorului īronstone”, finisajelor din fir de oțel și a țevii de eșapament duble. Jantele în cinci spițe de 17 si 18 inch completează aspectul elegant și aerodinamic.

  În afară de Albastrul Rebel (Rebel Blue), cumpărătorul modelului V40 R-Design poate alege din înca șase culori la exterior.

  Interiorul noii generații R-Design cu bord interactiv în albastru
  Panourile de bord interactive în toate modelele noi V40 au primit deja multă atenție de la mass-media și de la clienți. Posibilitatea de a alege din trei scheme cu configurații și funcții diferite – Eleganță, Eco și Performanță – este reflectată în V40 R-Design. Dar aici toate caracteristicile vin în aceeași culoare, albastru radiant.

  „În interior, scaunele noii generații R-Design și detaliile subliniază alura distinctă scandinavă a noilor V-40. R-Design îi atrage în special pe clienții cărora la place condusul energic și un design individual și expresiv. Noi am discutat cu aceștia mult timp pentru a ne asigura ca fiecare detaliu să corespundă gustului individual și rafinat pe care și l-au exprimat”, spune  Lex Kerssemakers.

  Scaunele sunt îmbracate dintr-un amestec de tapițerie textilă neagră Nubuck și piele perforată marcată cu logo-ul R-Design, brodat cu un „R”albastru. Scaunele îmbracate integral doar în piele sunt opționale.

  Ambianța confortabilă și concentrată asupra șoferului include și un volan, un schimbător de viteze, frâna de mână și pedale sport concepute special. Alura specială R-Design este accentuată de o combinație de încrustații de aluminiu, piele neagră perforată, cusături negre și plafonul negru.   

  Mașină sport, cu o gamă largă de motoare
  R-Design poate fi combinat cu toate motoarele disponibile pentru noile modele Volvo V40, de la D2 pe motorină, cu 115 cai putere și emisii de CO2 de 94 gr/km (.6 l/100 km), până la motorul pe benzină T5 turbo cu 254 de cai putere.

  „Crearea unei experiențe de condus, care răspunde pasiunii pentru o viață în ritm alert a cumpărătorilor R-Design nu se bazează doar pe viteză și accelerație. Agilitatea și precizia sunt la fel de importante pentru acești indivizi interesați de performanță. Atât șasiul dinamic, cât și șasiul sport opțional sunt concepute să asigure o experiență de condus de top, intensă indiferent dacă alegi consum de combustibil optim sau accelerație rapidă”, spune Kerssemakers Lex.

  Șasiu sport mai jos și întărit
  Șasiul a fost dezvoltat de echipa Volvo Polestar Black R, în colaborare cu pilotul suedez de raliu Robert Dahlgren.

  Șasiul sport opțional are garda mai joasă cu 10 mm față de șasiul dinamic. Suspensiile și amortizoarele sunt mai ferme, ceea ce asigură plăcerea condusului precis și cu control total. Suspensia McPherson față are tije de 25 mm. Fermitatea ajută la absorbirea mai bună a încărcăturii laterale.

  În spate , V40 are amortizoare mono asigurând compresia și amortizarea prin aceeași valvă. Aceasta îi asigură curgerea mai rapidă a lichidului, ceea ce duce la răspuns mai rapid a amortizorului. Barele antiruliu cu diametru mărit contribuie și ele la efectul sportiv.

  Șasiul dinamic standard rigid și cu centru de gravitație jos, ajută la un răspuns alert și rapid, îmbunătățind condusul fără a afecta confortul.

  Modelul V40 R-Design este agil, receptiv și îți dă o placere la condus. Ambele șasiuri oferă șoferului entuziast senzația de control total. Obții atât răspunsul conectat al mașnii care face un drum de țară o placere, cât și precizia și agilitatea necesară de a fi sub control în aglomerația din oraș”, spune Peter Mertens, Vice Președinte Senior Cercetare &
  Dezvoltare la producătorul auto Volvo.

  Axarea pe experiența șoferului atrage și cumpărători mai tineri
  Noul Volvo V40 R-Design va fi disponibil pe toate piețele care vând Volvo V40. Producătorul auto Volvo se așteaptă ca aproximativ 10 la sută din toți cumpărătorii V40 să aleagă versiunea R-Design.

  „Modelele precedente R-Design au jucat un rol important în creșterea vânzărilor și în scăderea mediei de vârstă a clienților noștri. Suntem convinși că noul V40 R-Design va da un nou impuls acestui trend”, spune Lex Kerssemakers.

  Lansat în uimitoarea culoare Albastru rebel, noul VolvoV40 R-Design se potrivește perfect cu cei care își doresc o achiziție care să atragă toate privirile, care radiază un aspect cu adevărat elegant și dinamic. Promisiunea vizuală a unei vieți pe culoarul rapid este confirmată de interiorul centrat pe șofer și o experientă intensă de condus agil, cu performanțe de până la 254 de cai putere.
  Inapoi