Новости и события
 • Volvo Car Group face din bateriile convenţionale un lucru ce aparţine trecutului

  23.10.2013

  Volvo Car Group a dezvoltat un concept revoluţionar pentru componentele de depozitare a energiei din structură uşoară care ar putea îmbunătăţi consumul de energie al viitoarelor vehicule electrice. Materialul, care este alcătuit din fibre de carbon, baterii nano structurate şi super-condensatoare, asigură o stocare mai uşoară a energiei, care necesită mai puţin spaţiu în maşină, oferă opţiuni de structură rentabile şi este favorabil mediului.

  Proiectul, finanţat ca făcând parte dintr-un proiect de cercetare al Uniunii Europene, a inclus Colegiul Imperial din Londra ca partener academic principal, împreună cu alţi opt participanţi importanţi. Volvo a fost singurul producător de maşini din proiect. Echipa de proiect a identificat o soluţie fezabilă pentru greutatea mare, volumul şi costurile ridicate asociate bateriilor din hibrizii şi maşinile electrice de astăzi, în timp ce a menţinut capacitatea eficientă a alimentării şi a performanţei. Proiectul de cercetare a durat mai mult de 3,5 ani iar acum este realizat sub forma unor panouri într-o maşină experimentală Volvo S80.
   
  Descoperirea
  Răspunsul a fost găsit în combinaţia de fibre de carbon şi răşină polimerică, obţinând un nanomaterial foarte avansat şi super-condensatoare structurale. Fibrele de carbon consolidat acoperă noua baterie şi sunt mulate şi formate pentru a se potrivi în jurul cadrului maşinii, cum ar fi panourile portierelor, capota portbagajului şi aripa roţii, economisind în mod semnificativ spaţiul. Laminatul din fibră de carbon este mai întâi stratificat, format iar apoi este tratat termic într-un cuptor pentru a se stabiliza şi întări. Super-condensatoarele sunt integrate în învelişul componentelor. Acest material poate fi apoi utilizat în jurul vehiculului, înlocuind componentele existente, pentru a stoca şi încărca energie.

  Materialul este reîncărcat şi energizat utilizând regenerarea energiei de frânare din maşină sau prin conectarea la o reţea de alimentare cu electricitate. Apoi transferă energia la motorul electric, care este descărcat, în timp ce este utilizat în jurul maşinii.
   
  Descoperirea a arătat că acest material, pe lângă faptul că încarcă şi stochează energie mai repede decât bateriile convenţionale, este puternic şi flexibil.
   
  Rezultatele actuale
  Astăzi, Volvo Car Group a evaluat tehnologia prin crearea a două componente pentru testare şi dezvoltare. Acestea reprezintă capota portbagajului şi capacul camerei de precombustie, testate cu Volvo S80.
   
  Capota portbagajului este o componentă operaţională cu depozitare acţionată electric şi are potenţialul de a înlocui bateriile standard ale maşinilor din prezent. Este mai uşoară decât o capotă standard pentru portbagaj, economisind atât volum, cât şi greutate.
   
  Noua cameră de precombustie dovedeşte faptul că poate înlocui atât bara metalică de protecţie, o piesă structurală solidă care stabilizează maşina în faţă, cât şi bateria de pornire-oprire. Acest lucru reduce mai mult de 50% din greutate şi este suficient de puternic pentru a alimenta sistemul de 12 volţi al maşinii.
   
  Se consideră că înlocuirea completă a componentelor existente ale maşinii electrice cu noul material ar putea reduce greutatea totală cu mai mult de 15%. Acest lucru nu este doar rentabil, ci ar aduce şi îmbunătăţiri pentru impactul asupra mediului înconjurător.
   
  Volvo Car Group deschide calea
  Maşinile electrice au un rol important în portofoliul Volvo Car Group al produselor viitoare iar compania va continua să găsească şi să dezvolte soluţii tehnice inovatoare şi avansate pentru maşinile de mâine.

  Lista participanţilor
  1. Colegiul Imperial din Londra ICL Regatul Unit (lider de proiect)
  2. Swerea Sicomp AB, Suedia
  3. Volvo Car Group, Suedia
  4. Bundesanstalt für Materialforschung und-prüfung BAM, Germania
  5. ETC Battery and FuelCells, Suedia
  6. Inasco, Grecia
  7. Chalmers (Centrul Suedez pentru maşini hibrid), Suedia
  8. Cytec Industries (anterior UMECO/ACG), Regatul Unit
  9. Nanocyl, NCYL, Belgia

  Volvo Car Group a dezvoltat un concept revoluţionar pentru componentele de depozitare a energiei din structură uşoară care ar putea îmbunătăţi consumul de energie al viitoarelor vehicule electrice. Materialul, care este alcătuit din fibre de carbon, baterii nano structurate şi super-condensatoare, asigură o stocare mai uşoară a energiei, care necesită mai puţin spaţiu în maşină, oferă opţiuni de structură rentabile şi este favorabil mediului.
  Inapoi