Новости и события
 • Volvo Car Group finalizează cu succes studiul încărcării „fără fir” pentru maşinile electrice

  25.10.2013
  Volvo Car Group a fost partener în proiectul de cercetare avansată care a studiat posibilităţile de încărcare inductivă pentru vehiculele electrice - iar rezultatele arată că această tehnologie pentru transferul energiei prin intermediul unui câmp magnetic are un viitor promiţător.

  „Încărcarea inductivă are un potenţial minunat. Tehnologia „fără fir” este un mod confortabil şi eficient pentru a transfera energia într-un mod convenabil. Studiul indică şi faptul că este sigură,” spune Lennart Stegland, Vice-preşedinte, Sistemul de propulsie electrică la Volvo Car Group, şi adaugă „Încă nu există un standard comun pentru încărcarea inductivă. Ne vom continua cercetarea şi vom evalua fezabilitatea tehnologiei în proiectele noastre pentru maşinile hibride şi electrice.”

  Încărcare „fără fir”
  Încărcarea inductivă utilizează un câmp electromagnetic în locul unui fir, pentru a transfera energia dintre două obiecte. O bobină de inducţie creează un câmp electromagnetic alternativ dintr-o staţie de bază de încărcare. O bobină de inducţie secundară din dispozitivul portabil preia puterea din câmpul electromagnetic şi o converteşte înapoi în energie electrică, de la care se încarcă bateria. Această tehnologie este comună în aparatele electrocasnice, cum ar fi periuţele de dinţi electrice, dar încă nu este disponibilă comercial pentru maşinile electrice.

  „Cu încărcarea inductivă, trebuie doar să poziţionaţi maşina peste un dispozitiv de încărcare, iar încărcarea începe în mod automat. Considerăm că acesta este unul dintre factorii care pot creşte acceptarea clienţilor faţă de maşinile electrice,” spune Lennart Stegland.

  Cercetare în Flandra
  Proiectul de cercetare finalizat, care include încărcarea inductivă pentru maşini şi autobuze, a fost iniţiat de Flanders’ Drive, centrul de informare al industriei de automobile din regiunea Flandra din Belgia. Acesta a implicat un consorţiu de companii, inclusiv Volvo Car Group, Bombardier Transportation şi constructorii de autocare Van Hool. Proiectul a fost finanţat parţial de guvernul flamand. Volvo Cars a furnizat maşina pentru proiectul de încărcare inductivă: un Volvo C30 Electric cu o producţie de putere de 89 kW (120 CP).

  „Testele au demonstrat faptul că maşina noastră Volvo C30 Electric poate fi încărcată complet fără un cablu de alimentare în aproximativ 2,5 ore. În paralel cu acest lucru, am realizat cercetări şi pentru încărcare lentă şi normală, împreună cu Inverto, care a fost un alt partener din proiect,” spune Lennart Stegland.

  Volvo Cars pune accentul pe electrificare
  Strategia ambiţioasă de la Volvo Cars pentru electrificare a rezultat şi în lansarea cu succes a hibridului Volvo V60 Plug-in, care se vinde foarte bine şi care a început producţia în serie în 2012.

  Compania a iniţiat cooperarea strategică cu Siemens, pentru a dezvolta tehnologia sistemelor de acționare electrică, a modulelor electronice și tehnologiilor de încărcare a bateriilor, precum și a integrării acestor sisteme în vehiculele electrice.
  Volvo Car Group a fost partener în proiectul de cercetare avansată care a studiat posibilităţile de încărcare inductivă pentru vehiculele electrice - iar rezultatele arată că această tehnologie pentru transferul energiei prin intermediul unui câmp magnetic are un viitor promiţător.
  Inapoi