Новости и события
 • Debut global pentru un nou Volvo V60 conceput de Polestar: noile modele Volvo S60 şi V60 Polestar sunt aici

  02.12.2013

  • Modelele S60 şi V60
  • 0-100 km/h în 4,9 secunde
  • Ediţie limitată

  Noile modele Volvo S60 şi V60 Polestar sunt acum disponibile, pregătite de vânzare pe patru continente ale lumii în 2014. Ţările stabilite pentru S60 şi V60 Polestar includ Canada, Olanda, Japonia, Suedia, Elveţia, Regatul Unit şi SUA, cu alte pieţe şi numere de producţie finale fiind divulgate anul viitor.

  „Suntem mândri să prezentăm modelele S60 şi V60 Polestar. O maşină dezvoltată pentru cei care ne împart pasiunea la Polestar: Faptul că ceea ce contează cu adevărat este condusul şi că maşina unui şofer adevărat ar trebui să vă permită să vă bucuraţi de condus pe durata întregului an, pe toate drumurile şi în toate condiţiile meteorologice. Aceasta este o maşină de şofer pentru o viaţă adevărată,” spune Christian Dahl, director general executiv al Polestar.

  „Cu introducerea modelului V60, suntem mândri să continuăm moştenirea patrimoniului de viteză Volvo, ca modelul pentru curse 850 BTCC, o tradiţie cu rădăcini adânci printre entuziaștii Volvo,” a continuat Christian Dahl, director general executiv al Polestar.

  „Cooperarea noastră motorsport cu Polestar durează de aproximativ două decenii şi este satisfăcător să vezi cum Polestar îşi poate utiliza experienţa din motorsport pentru a concepe o maşină atât de captivantă şi competentă,” a spus Derek Crabb, director pentru motorsport la Volvo Car Group (Volvo Cars).

  „Este foarte satisfăcător să vezi cum Polestar a reuşit să combine acest nivel de performanţă de condus în interpretarea lor a modelelor S60 şi V60 cu programul de service original menţinut, cu caracteristici de siguranţă de vârf de clasă şi cu clasificări de combustibil şi emisii certificate. Clienţii care cumpără această maşină vor obţine ce este mai bun atât de la Polestar, cât şi de la Volvo,” a declarat Alain Visser, Vice preşedinte al Departamentului de marketing, vânzări şi servicii pentru clienţi de la Volvo Car Group.

  Performanţă pentru tot anul
  Maşina se bazează pe cea mai recentă generaţie a modelului Volvo S/V60 şi marchează începutul unei game extinse de model de producţie Polestar. Dezvoltarea maşinii a fost continuă în ultimii ani, continuând de la maşinile Concept C30 şi S60 şi de la modelul australian S60 Polestar. Mii de kilometri de dezvoltare au fost conduşi pe drumuri şerpuitoare de munte, pe autostrăzile germane şi pe rutele de testare din sudul Europei până la nordul îngheţat al Suediei.

  „Am continuat să lucrăm pentru a crea o maşină pentru un şofer adevărat, care nu este limitată doar la câteva condiţii specifice de condus, dar este plăcută în toate, de la serpentinele dvs. preferate până la condusul familiei într-o călătorie lungă, indiferent dacă este vara sau iarna. Şi, în opinia mea, am ajuns foarte aproape de golurile noastre, ceva care este, desigur, cel mai bine experimentat direct, în spatele volanului,” spune Robert Dahlgren, şef de curse şi de testare în cadrul Polestar.

  Inginerie de performanţă Polestar

  Şasiu
  Actualizările includ modificări realizate pentru a creşte rigiditatea şasiului, pentru a servi arcurile mai solide cu 80% faţă de standardul S60 R-Design. Aceste modificări combinate cu amortizoarele Öhlins personalizate de performanţă ridicată şi cu roţile de 20" Polestar creează o experienţă de condus precisă, dar confortabilă.

  Frâne
  Sistemul de frâne a fost supus unor modificări substanţiale. Cele mai vizibile sunt discurile frontale ventilate de 371 milimetri şi etrierul cu şase pistoane Brembo, care garantează un nivel ridicat al performanţei de frânare.

  Aerodinamică
  Pentru a reflecta performanţa ridicată a modelelor S/V60 Polestar, efectele aerodinamice pozitive au fost realizate prin modificări subtile, dar eficiente, bazate pe date obţinute în cadrul testărilor din tunelul de vânt Volvo Cars. Modificările sunt vizibile prin intermediul spoilerelor frontale, optimizând fluxul de aer de sub maşină, precum şi printr-un spoiler şi un difuzor posterior nou, crescând, astfel, aderenţa.

  Motor
  Motorul T6 cu şase cilindri şi turbo-încărcător a fost supus dezvoltărilor extensive cu un nou turbo-încărcător divizat şi un răcitor intermediar pentru a produce 350 CP/257 kW la 5700 rpm şi 500 Nm/369 lb-ft deja la 2800 rpm. Motorul respiră prin intermediul unui sistem de evacuare din oțel inoxidabil de 2,5", conferind motorului o notă guturală.

  Transmisie
  Cutia de viteză automată cu şase viteze include un sistem nou de schimbare cu padele care, împreună cu sistemul de transmisie pe patru roţi Haldex, dezvoltat de Polestar, duce maşina de la 0 la 100 km/h în doar 4,9 secunde şi ajunge la o viteză maximă limitată de 250 km/h. Cutia de viteze, precum şi sistemul de transmisie pe patru roţi şi sistemul de control al tracţiunii, au fost recalibrate pentru a oferi o experienţă de condus activă şi aderenţă maximă în toate situaţiile.

  Interior
  Interiorul a fost re-prelucrat cu detalii, materiale şi culori Polestar noi, cum ar fi volanul, scaunele şi multe altele, cu singurul obiectiv de a creşte suportul şi controlul şoferului.

  „În final, am făcut un pas importat înainte în toate aspectele, de la şasiu la motor şi la detaliile de interior şi de exterior. Lucrările de dezvoltare au pus accentul pe pachetul întreg pentru a crea o maşină pe care doriţi să o utilizaţi în fiecare zi, atât dintr-o perspectivă practică, cât şi dintr-una emoţională,” a spus Henrik Fries, managerul de proiect tehnic pentru Polestar S/V60.

  Vânzări şi livrare
  Polestar va începe livrarea noilor modele S60 şi V60 Polestar în iunie 2014 către pieţele locale.

  „Suntem cu toţii foarte entuziasmaţi şi mândri de lansarea celor două maşini noi, în timp ce facem încă un pas spre o gamă de maşini Volvo cu tehnică Polestar, disponibile pentru oamenii ca noi din toată lumea. Este foarte satisfăcător faptul că am lucrat cu Volvo, unul dintre producătorii de maşină de top din lume, şi aşteptăm cu nerăbdare un viitor interesant,” a declarat Christian Dahl, director general executiv al Polestar.

  Vizitaţi www.nextpolestar.com pentru mai multe informaţii.

  Specificaţii tehnice

  Performanţă
  0-100 km/h 4,9 sec
  0-200 km/h 17,7 sec
  80-120 km/h 4,7 sec
  Viteză maximă 250 km/h/155 mph - limitată electronic

  Şasiu
  Sistem de amortizoare Polestar Öhlins
  Jante Polestar dovedite, 8x20” ET53 cu anvelope 245/35R20

  Motor
  Motor T6 duplex cu 6 cilindri, 2953 cc
  257 kW (350 CP) la 5700 rpm
  500 Nm (369 lb-ft) la 2800-4750 rpm
  Max 6500 rpm
  Turbo-încărcător divizat nou Borg Warner
  Răcitor intermediar nou
  Sistem de eşapament cu flux complet de 2,5" Polestar din oţel inoxidabil cu ţevi duble de 3,5"

  Greutate
  S60 Polestar: 1752 kg
  V60 Polestar: 1822 kg

  Transmisie
  Cutie de viteză automată AWF21 cu sistem de schimbare cu padele
  Calibrare transmisie Polestar pentru schimbări de viteză mai rapide, control de lansare şi funcţionalitate de menţinere a curbei
  Calibrare Polestar Haldex pentru o mai mare distribuţie dinamică a cuplului motor posterior
  Sistem de control al stabilităţii, calibrat de Polestar

  Frâne
  Frontale: Etrier frâne cu 6 pistoane Polestar/Brembo
  Discuri Brembo ventilate şi frontale 371x32 mm
  Posterioare Disc ventilat 302x22 mm

  • Modelele S60 şi V60
  • 0-100 km/h în 4,9 secunde
  • Ediţie limitată
  Inapoi