Новости и события
 • Noua arhitectură scalabilă a produsului permite companiei Volvo Car Group să se îndrepte mai repede spre un viitor în care nu există accidente

  13.12.2013

  Posibilităţile de design elegant sunt cele mai evidente din punct de vedere vizual - dar nu sunt singurele avantaje ale noii arhitecturi scalabile a produsului (SPA) de la Volvo Car Group (Volvo Cars). Noua arhitectură ingenioasă permite companiei să îşi consolideze statutul de lider şi să îşi accelereze impulsul spre obiectivul de a nu mai exista nicio persoană ucisă sau rănită grav în maşinile noi Volvo până în 2020.

  Datele independente recente de la STRADA (Achiziţia de date referitoare la accidentele rutiere din Suedia) arată că maşinile Volvo moderne prezintă rate de rănire mai reduse cu aproximativ 60 procente în comparaţie cu maşinile moderne comune din Suedia, care, la rândul său, are unele dintre cele mai reduse rate de răniri din lume.

  Focus holistic
  Noua arhitectură SPA permite îmbunătăţiri semnificative, atât în ceea ce priveşte cazurile cele mai grave, cât şi în crearea de noi caracteristici inovative care îl asistă pe şofer, pentru a evita accidentele.

  „Ne păstrăm atitudinea hotărâtă atunci când oferim protecţie superioară împotriva coliziunilor,” spune Jan Ivarsson, Manager senior, Strategie şi cerinţe de siguranţă la Volvo Cars. El adaugă: „Noua arhitectură deschide drumul pentru îmbunătăţiri suplimentare. Şapte procente din cadrul de siguranţă din modelul original XC90 au fost confecţionate din oţel tratat cu bor, format la cald. Structura viitorului model XC90 include mai mult de 40 procente de oţel format la cald, ceea ce înseamnă putere semnificativ îmbunătăţită, dar fără a adăuga masă sau greutate.”

  Arhitectură electrică unică
  Noua arhitectură include o nouă arhitectură electrică inovatoare care ridică în mod semnificativ nivelul de inteligenţă al maşinii. Arhitectura este concepută pentru a facilita adăugarea funcţiilor sofisticate şi pentru a implementa cu rapiditate noua tehnologie în domeniile cu dezvoltare rapidă, cum ar fi tehnologia microprocesoarelor, a senzorilor şi a camerelor.

  În principiu, arhitectura electrică este alcătuită dintr-o reţea cu patru elemente principale - dinamica vehiculului, siguranţa, caroseria şi infotisment.

  „Fiecare element principal poate fi conectat la fiecare unitate unică din întreaga arhitectură. Acest lucru înseamnă că avem un singur sistem nervos cu control complet asupra tuturor conexiunilor din vehicul. Acest lucru este unic în industrie,” spune Peter Mertens.

  Un sistem holistic conceput în jurul oamenilor
  Şoferul este, practic, centrul abordării holistice de la Volvo Cars, care se bazează pe situaţiile reale din trafic. El sau ea este înconjurată de zone de 360° care se extind din tehnologia din jurul şoferului, pentru a-l pune pe el sau pe ea în contact cu lumea:

  Îmbrăţişând şoferul
  Şoferul şi pasagerii sunt îmbrăţişaţi de soluţii care sunt concepute pentru absorbirea inteligentă a energiei în diferite tipuri de coliziuni. Tehnologiile de siguranţă - cum ar fi centurile de siguranţă, dispozitivul de pretensionare, sistemul de protecţie împotriva „loviturilor de bici”, airbag-uri şi apărătoare gonflabile - sunt îmbunătăţite continuu.

  În maşinile construite pe baza noii arhitecturi SPA, sistemele inteligente de pretensionare a centurii cresc reţinerea ocupanţilor înainte şi în timpul unei coliziuni. De exemplu, radarul orientat în spate este utilizat pentru a detecta un impact posterior. Acest lucru permite centurilor de siguranţă să fie strânse înainte, pentru a menţine ocupanţii în loc.

  Putere sofisticată
  Noul cadru de siguranţă SPA brevetat, cu amestecul său de oţel de grade diferite, este acum mai puternic şi mai inteligent. Puterea superioară este obţinută prin utilizarea mai extensivă a oţelului tratat cu bor.

  Evitarea coliziunilor
  Tehnologiile pentru cameră, radar şi senzor sunt extinse pentru a detecta mai multe obiecte în jurul maşinii şi pentru a oferi suport la viteze mai mari şi în mai multe situaţii, cum ar fi la treceri.

  „Una dintre cele mai importante aspecte de focus din cadrul evitării coliziunilor este cel de a evita deplasările neintenţionate de pe drum, prin intervenţia autonomă asupra direcţiei în situaţii critice. Deplasarea neintenţionată de pe drum este tipul de coliziune care rezultă în cele mai multe decese şi răni grave în traficul modern,” spune Jan Ivarsson.

  Noile caracteristici includ şi detectarea şi frânarea automată pentru animalele mari şi pietoni, chiar şi atunci când conduceţi pe timp de noapte.

  Îmbunătăţirea experienţei de condus
  Şi senzorii utilizaţi de soluţiile pentru evitarea coliziunilor fac parte din gama extinsă de caracteristici care fac condusul mai plăcut, prin simplificarea situaţiilor complexe de trafic. Acest lucru include autopilotul adaptiv cu asistenţă pentru direcţie, introdus în viitorul model XC90. Maşina urmăreşte automat vehiculul din faţă, atunci când se află într-o coadă. Arhitectura scalabilă a produsului este concepută şi pentru a acomoda implementarea tehnologiilor autonome, în totalitate până la maşinile cu condus autonom.

  Vedere după colţuri
  Pentru a comunica cu alte vehicule, infrastructura extinde câmpul vizual teoretic al şoferului peste capacitatea camerei, a radarului şi a senzorilor. Cu această tehnologie Car2Car (maşină la maşină) şi Car2Infrastructure (maşină la infrastructură), informaţiile vitale pot fi împărtăşite şi schimbate - creând un condus mai confortabil şi mai sigur.

  Tehnologia deschide calea spre o multitudine de posibilităţi de siguranţă şi asistenţă, cum ar fi obţinerea de informaţii pentru frecarea pe carosabil, avertizare în avans şi opţiuni de ocolire pentru a evita cozile, pentru a crea o undă de lumină verde şi pentru a găsi locuri de parcare libere.

  Permanent în conexiune cu lumea
  Dorinţa modernă de a fi conectat constant se mută în maşină. Această conectivitate poate fi utilizată pentru a face condusul mai sigur şi mai confortabil - dar aducerea acesteia în scaunul şoferului este şi o provocare, din perspectiva siguranţei.

  Dorinţa de a sta online poate atrage atenţia şoferului de la drum. Acesta este un domeniu în care Volvo Cars crede că şofatul autonom va avea un rol important. Faptul că supravegherea continuă a condusului nu este necesară în anumite situaţii permite şoferului să se concentreze, în siguranţă, pe altceva.

  „Permiterea maşinii să acţioneze autonom este crucială atunci când ne îndreptăm spre viziunea care spune că, în viitor, maşinile nu vor intra deloc în coliziune. Tehnologiile permit noii noastre Arhitecturi scalabile a produsului să ne aducă mult mai aproape de acest obiectiv final,” concluzionează Jan Ivarsson.


  Posibilităţile de design elegant sunt cele mai evidente din punct de vedere vizual - dar nu sunt singurele avantaje ale noii arhitecturi scalabile a produsului (SPA) de la Volvo Car Group (Volvo Cars). Noua arhitectură ingenioasă permite companiei să îşi consolideze statutul de lider şi să îşi accelereze impulsul spre obiectivul de a nu mai exista nicio persoană ucisă sau rănită grav în maşinile noi Volvo până în 2020.
  Inapoi