Новости и события
 • Producătorul auto Volvo lansează V40 Cross Country: capabil și expresiv pe toate drumurile

  24.09.2012

  Producătorul auto Volvo a deschis calea pentru un nou segment cu modelul V70 Cross Country deja din 1997. Acum, 15 ani mai târziu, noul Volvo  V40 Cross Country aduce amestecul unic de robustețe și eleganță la un nou nivel prin stabilirea Cross Country’ului în segmentul Premium C.

  „Noul model V40 Cross Country este construit pe moștenirea începută odată cu V70 Cross Country din 1997. Acesta este conceput pentru cei care își doresc un sentiment de aventură în viața de zi cu zi”, spune Lex Kerssemakers, Vice Președinte Senior Strategie Produs &  Managementul Vehiculelor pentru producătorul Volvo. El adaugă: „Iar când îți dorești o escapadă de la oraș, acesta poate să te ducă împreună cu echipamentul tău la locul preferat de aventuri și înapoi. Totuși, muntele va trebui să îl urci tu însuți.”

  Apt pentru toate drumurile
  În timp ce modelele Volvo XC își arată fericiți mușchii, modelul V40 Cross Country se mândrește cu o robustețe elegantă datorită trăsăturilor unice incluse în designul șic.

  „Este o diferență clară între modelele noastre XC și Cross Coountry. Modelele Volvo XC au un aspect crossover cu stiluri ergonomice unice precum o poziție de ședere elevată, în timp ce modelele Cross Country sunt versiuni all-road expresive ale vagoanelor și hatchback’urilor noastre dinamice,” explică Lex Kerssemakers. El adaugă: „În ceea ce privește dinamica de condus, modelul V40 Cross Country este gata să se întreacă cu versiunile sport ale competiției. Acesta oferă un amestec atractiv de sportivitate și confort."

  Șoferul conduce de la o înălțime cu 40 mm mai mare decât modelul standard V40. Această impresie de robustețe este sporită de o serie de detalii unice Cross Country:
  • Roți de aceeași mărime ca la Volvo V70, inclusiv jante de până la 19 inch.
  • Partea frontală cu bară de protecție neagră, grila radiatorului în formă de fagure și poziția verticală a luminilor DRL.
  • Pragurile contrastante.
  • Bara de protecție spate contrastantă cu scut integrat.

  Crossover premium elegant și rafinat
  Cu toate acestea, all-roader’ul premium cu cinci uși, cinci locuri oferă detalii inspirate din off-road, cum ar fi rama anodizată neagră cu luciu puternic din jurul evacuării, carcasele negre ale oglinzilor retrovizoare și șinele pentru plafon care plutesc peste acoperiș. 

  „Cross Country V40 păstrează șicul V40 prin combinarea robusteței în design cu atenția deosebită la detalii. Are o personalitate extrovertă, expresivă care promite aventurierilor deschiși la nou o experiență nemaipomenită,” spune Simon Lamarre, manager design exterior pentru V40 Cross Country.

  Aspect de cupru și brun
  În interior, culoarea de lansare Cupru Brut se regăsește în cusăturile contrastante – și poate fi accentuat și mai mult prin alegerea consolei de bord cu încrustații în Cupru Dawn. Tapițeria din piele vine in cinci versiuni diferite, inclusiv culoarea de accent Espresso Brun.

  „Clienții noștri sunt individualiști și noi dorim să le oferim o mulțime de posibilități. Toate variantele reflectă aceeași expresie puternică, emoțională din exteriorul mașinii", spune Maria Uggla, manager design culoare și material pentru V40 Cross Country. Ea adaugă: „Alternativele tapițeriei în două tonuri sunt alegeri perfecte pentru cei care doresc un aspect cu adevărat individualizat. Există o gamă generoasă de posibilități de individualizare. Eleganță întunecată? Luminozitate scandinavă? Robustețe sportivă? Alege interiorul care se potrivește cel mai bine personalității tale,”

  Versatilitate pentru aventuri nesfârșite
  V40 Cross Country oferă clienților în cautare de senzațional cea mai bună versatilitate pentru a-și duce echipamentul si prietenii intr-o aventură nesfârșită.

  Spătarul banchetei din spate, din două piese, 40/60, poate fi pliat cu ușurință. Portbagajul poate fi echipat cu o plasă practică de încărcare suspendată. O plasă de siguranță moale este opțională și o versiune de oțel este disponibilă ca accesoriu.

  Mașina poate fi echipată cu o podea versatilă adițională în portbagaj, care creează mai multe posibilități utile:
  • Rabatați-l - și obțineți un suport pentru cumpărături.
  • Împăturiți-l deoparte - și obțineți cel mai bun spațiu pentru bagaje.
  • Podea plată – pentru încărcături lungi.
  • Puneți-l peste protecție și spațiu maxim.

  Scaunul pasagerului din față, se poate plia înainte pentru a face și mai mult spațiu. Suplimentar la cele două cârlige permanente, podeaua adițională vine cu carlige pentru bagaj. Între podeaua de jos și cea de deasupra, există un spațiu de depozitare ascuns.

  Gama de accesorii include un „Organizator Cargo Mat”, care păstrează lucrurile mai mici in siguranță și în ordine, precum și un "organizator de încărcare”, care include un separator de compartimentare, o centură de incărcătură și două șine de podea.

  Sistem inteligent de depozitare
  Sub cotieră se află un compartiment potrivit pentru CD-uri și alte obiecte mici. Are, de asemenea, un conector pentru USB/ iPOD ori AUX, în funcție de sistemul audio. Cotiera poate fi ajustată pentru a oferi un sprijin suplimentar șoferului. Două suporturi de pahare și o priza de 12V sunt integrate în consolă, în fața cotierei.

  Torpedoul include spațiu pentru două băuturi nealcoolice în cutii sau sticle, care se păstrează la rece, cu aer rece de la sistemul electronic de climat control. Alte caracteristici convenabile:
  • Tetiere reglabile pe scaunele din față și scaunul central din spate.
  • Un compartiment pentru ochelari de soare deasupra ușii șoferului.
  • Un suport pentru stilou în torpedo.
  • Suportul pentru pahar integrat în bancheta din spate.
  • Spații de depozitare la îndemână sub panoul de instrumente, pe pernele scaunelor din față, pe spătarele scaunelor din față și pe partea exterioară a scaunelor din spate.

  Un alt detaliu inteligent pentru aventurierii iubitori de iarnă este unitatea de depozitare uscată pentru o racletă de gheață în ambele panouri ale ușilor din față special concepută.

  Șapte opțiuni diferite de lumini ambiante
  Iluminatul interior este proiectat pentru a oferi o senzație de "iluminare teatrală”. Lămpile cu LED-uri se aprind în locuri strategice. Șoferul se poate bucura de o setare rosu-pană la – albastru, care adaptează lumina la temperatura interioară - sau poate alege din alte șapte teme de iluminare. Luminile de citit din fată și din spate pot fi diminuate.

  All Wheel Drive îmbunătățește robustețea
  V40 Cross Country oferă dinamica de condus din clasa de vârf cu All Wheel Drive disponibil pe benzină cu motorul turbo T5 pentru a spori robustețea pe toate drumurile și în toate condițiile meteorologice.

  Motorul T5 de 2,5 litri cu cinci cilindri, are o putere de 254 CP și 400 Nm de cuplu, inclusiv extra-putere de Nm 40 folosite în timpul accelerării. Acesta este dotat cu transmisie automată și accelerația de la 0-100 km/h durează 6,1 secunde. Consumul de combustibil este de 7,8 l/100 km (combinat UE).

  T5 este, de asemenea, disponibil într-o versiune de 2,0 litri cu 213 CP și 300 Nm de cuplu pe anumite piețe.

  Există, de asemenea, T4, un motor de 1,6 litri GTDi cu 180 cai putere și un cuplu maxim de 270 Nm, inclusiv extra-putere de Nm 30. Consumul de combustibil este de 5,5 l/100 km. Aceasta corespunde unor emisii de CO2 de 129 g/km.

  Un motor  T4 de 2,0 litri cu cinci cilindri cu 180 CP și cuplu de 300 Nm este disponibil pe anumite piețe.

  Schimbătorul de viteză lin Powershift
  Versiunea T5 vine cu o cutie de viteze automată în șase trepte, în timp ce T4 este disponibil împreună cu cutia automată Powershift în șase trepte sau o cutie de viteze manuală în șase trepte.

  Powershift funcționează, în principiu, ca două cutii de viteze manuale cu ambreiaje separate, un sistem care permite schimbări rapide ale vitezei și economisire a combustibilului.

  Consum eficient de motorină
  Motorul turbo pe motorină D4 in cinci cilindri de 2,0 litri de a fost optimizat pentru plăcerea de a conduce cu un consum redus de carburanți. Acesta are 177 CP și are un cuplu de 400 Nm dintr-o gamă largă rpm. Accelerarea de la 0-100 km/h durează 8,3 secunde cu cutie de viteze automată (8,6 sec cu manuala). Consumul de combustibil și emisiile de CO2 sunt 4,4 l/100 km (117 g/km), cu o cutie de viteze manuală și 5,2 l/100 km (137 g/km), cu o cutie automată (UE combinată).

  În plus, există motorul D3 de 2,0 litri, care ajunge la 150 CP și 350 Nm cuplu. Ambele motoare turbo pe motorină sunt disponibile cu o transmisie automată în șase trepte sau cu o cutie de viteze manuală în șase trepte.

  Versiunea D2 cu emisii de 99 g/km in top
  Versiunea D2 a V40 Cross Country vine cu emisii de CO2 de lider de 99 g/km - corespunzând consumului de carburant de numai 3,8 l/100 km. Motorul pe motorină de 1,6 litri ajunge la 115 CP și 285 Nm de cuplu, inclusiv extra-putere de Nm 15. Motorul D2 vine cu o cutie de viteze manuală in șase trepte de viteză și funcția de pornire/oprire.

  Pornire – oprire pe toate versiunile
  Toate versiunile de motoare au pornire - oprire și regenerarea energiei de frânare, indiferent dacă acestea sunt echipate cu o cutie de viteze manuală sau automată.

  Coborâre controlată
  Pentru a face aventurile cu schimbări de altitudine mai confortabile pentru șofer, V40 Cross Country oferă, de asemenea, Coborâre controlată pe versiunea T5 cu All Wheel Drive, care controlează viteza autovehiculului în mod automat atunci când coboară pante abrupte. V40 Cross Coutry are, de asemenea, o funcție practică Hold Hill, care face mai ușoară urcarea unui deal.

  Focus pe Europa și China
  Producătorul auto Volvo se așteaptă să vândă 17 000 masini pe an din noul Volvo V40 Cross Country. Aproximativ 50 la sută e destinat cumpărătorilor din Europa și aproximativ 30 la sută cumpărătorilor din China.

  V40 Cross Cuntry va fi construit la uzina producătorului Volvo din Ghent, Belgia. Producția va începe în noiembrie 2012. 

  Nota bene: În afara detaliilor unice menționate în acest comunicat de presă, noul V40 Cross Country are aceleași caracteristici ca versiunea standard a noului Volvo V40. Mai multe detalii sunt incluse în comunicatul de presă al Volvo V40 pentru Design, Sensus, Driving,Siguranță și Suport.

  Producătorul auto Volvo a deschis calea pentru un nou segment cu modelul V70 Cross Country deja din 1997. Acum, 15 ani mai târziu, noul Volvo  V40 Cross Country aduce amestecul unic de robustețe și eleganță la un nou nivel prin stabilirea Cross Country’ului în segmentul Premium C.
  Inapoi