Новости и события
 • Direcţia de design de la Thomas Ingenlath, partea a 2-a: transformarea funcţionalităţii şi a siguranţei contemporane în experienţe emoţionale

  08.01.2014
  Volvo Concept XC Coupé are o legătură puternică atât cu un stil de viaţă activ şi de exterior, cât şi cu obiectivul Volvo Car Group (Volvo Cars) de a oferi clienţilor un pachet de siguranţă şi asistenţă de clasă globală.

  „Conducerea unei maşini de mare putere şi capabilităţi ridicate, în timp ce sunteţi în siguranţă şi protejaţi, este un sentiment minunat de bucurie şi libertate,“ spune Thomas Ingenlath, vicepreşedinte senior al departamentului de design al Volvo Cars.

  Direcţia dvs. de design se bazează pe calităţile de bază ale Designului scandinav. Care este legătura cu Volvo Concept XC Coupé?
  „Activităţile de exterior reprezintă o parte importantă a stilului de viaţă suedez. Timpul dvs. liber este pentru a vă bucura de viaţă. Şi, desigur, maşina dvs. Volvo trebuie să susţină această dorinţă. Modelele noastre XC exprimă acest lucru prin combinarea unui stil expresiv, a funcţionalităţii generoase, a capabilităţii de tracţiune integrală şi a siguranţei de clasă globală.

  „Vom continua să rafinăm legătura puternică cu activităţile de exterior, punând un accent mai mare asupra materialelor moderne. Totul se rezumă la a face funcţionalitatea o experienţă emoţională. Ca şi în cazul echipamentelor sportive cu tehnologie de vârf, maşinile noastre vor combina designul atractiv şi sofisticarea cu puterea şi capabilitatea inteligentă.“

  Poate fi siguranţa cu adevărat distractivă?
  „Sentimentul de protecţie este unul pozitiv. Existenţa echipamentelor potrivite - în acest caz, maşina - asigură linişte sufletească şi încredere. În schimb, acestea vă permit să vă bucuraţi în totalitate de condusul şi aventura dvs.

  „Acest lucru este în perfectă armonie cu abordarea noastră în care omul este elementul central şi cu moştenirea noastră extrem de puternică. Este captivant să creezi o nouă expresie de design care susţine valorile stabilite ale mărcii, precum şi trecerea către o marcă de primă clasă mai emoţională şi distinsă.”

  Ce impact are obiectivul de a fi lider global în domeniul siguranţei asupra dvs. şi a echipei de design?
  „Noua arhitectură ne eliberează atât pe noi, cât şi pe ingineri, de limitările platformelor anterioare de mărci diferite. SPA ne permite să creăm proporţii minunate, care sunt importante pentru a obţine un aspect de primă clasă. Inginerii pot trece de provocările de siguranţă utilizând mai mult oţel tratat cu bor şi o arhitectură electrică ingenioasă.“

  Care sunt cele mai proeminente semnături de design noi?
  „Fiecare marcă puternică are nevoie de un set de elemente esenţiale vizuale care o fac unică. Viitoarele maşini Volvo vor fi caracterizate de sigla distinctă din grilajul frontal, încadrată de luminile de întâmpinare în formă de T. Capota mai mare, cu noua sa topografie, linia de centură care formează un arc elegant de-a lungul maşinii şi cotul ascuţit care conectează noile faruri posterioare sunt alte semnături de design importante. Toate acestea contribuie la ţinuta încrezătoare. Simplicitatea generală, atât pe exterior, cât şi pe interior, are o conexiune solidă cu stilul de viaţă scandinav.”

  Volvo Concept XC Coupé astăzi, modelul nou XC90 în 2014. Cât de asemănătoare sunt acestea?
  „Volvo Concept XC Coupé este încă o demonstrare a ceea ce poate face noua arhitectură. Aceasta ne aduce puţin mai aproape de noul model XC90. Dar, este de la sine înţeles că o maşină cu trei rânduri şi cu şapte locuri va avea un aspect mai mare şi mai plin decât acest model cu patru locuri. Volvo Concept XC Coupé este mai degrabă o versiune Cross Country a unui sportswagon elegant.“
  Volvo Concept XC Coupé are o legătură puternică atât cu un stil de viaţă activ şi de exterior, cât şi cu obiectivul Volvo Car Group (Volvo Cars) de a oferi clienţilor un pachet de siguranţă şi asistenţă de clasă globală.
  Inapoi