Новости и события
 • Volvo Concept XC Coupé: capabilitate sofisticată şi siguranţă contemporană, inspirate de echipamentele sportive moderne

  08.01.2014

  A doua din cele trei maşini concept de la Volvo este noul Volvo Concept XC Coupé. Inspirată din designul echipamentelor sportive moderne şi demonstrând capabilităţile de siguranţă ale noii arhitecturi scalabile a produsului de la Volvo, aceasta este o maşină sofisticată şi capabilă pentru persoanele cu un stil de viaţă activ.

  „Cei care iubesc sporturile gravitaţionale, caută singuri noi emoţii şi provocări. Pentru a se asigura că se întorc întregi, ei preferă echipamente de performanţă ridicată, care le oferă un sentiment suprem de libertate şi protecţie,“ spune Thomas Ingenlath, vicepreşedinte senior al departamentului de design al Volvo Cars.

  „Volvo Concept XC Coupé este sincronizat perfect pentru acest stil de viaţă activ. Capabilitatea şi protecţia este integrată în mod inteligent în aspectul sofisticat. Concept XC Coupé este pregătit şi dornic să vă ducă în zona de aventură şi să vă aducă înapoi,“ adaugă acesta.

  Mai elegant şi mai sigur în acelaşi timp
  Cele trei maşini concept sunt concepute pentru a demonstra elementele vitale ale noii arhitecturi scalabile a produsului (SPA): ţinuta încrezătoare, proporţiile şi cele mai proeminente semnături de design.

  „Concept XC Coupé arată şi modul în care ingineria inteligentă ne dă posibilitatea să consolidăm siguranţa de top din lume, fără a compromite designul, dimensiunea sau greutatea. Datorită utilizării extensive a oţelului tratat cu bor şi a structurilor de rezistenţă ridicată cu decuplare nouă şi ingenioasă, putem face maşinile SPA mai compacte şi mai sigure în acelaşi timp,“ spune Thomas Ingenlath.

  Modelul Volvo Concept XC Coupé cu patru locuri şi două portiere are o legătură puternică cu sora sa, Volvo Concept Coupé. Cu toate acestea, roţile mai mari de 21 ţoli, pasajele de roată mai accentuate şi linia plafonului mai înaltă conferă o impresie de robusteţe mai mare şi un aspect mai plin, mai capabil.

  Distanţa extinsă dintre bord şi osia frontală încă este un element vizual foarte puternic. Ţinuta capabilă este accentuată de detalii precum noua capotă şi o linie centrală care formează un arc elegant de-a lungul întregii maşini.

  Echipamente sportive cu tehnologie de vârf
  Legătura cu echipamentele sportive moderne, de vârf este prezentă în maşina concept. Printre sursele de inspiraţie pentru echipa de design este compania suedeză POC, care dezvoltă echipamente de protecţie cu tehnologie de vârf pentru cei din sporturile gravitaţionale.

  „Câteva detalii portocalii şi elementele grafice de exterior în combinaţie cu utilizarea îndrăzneaţă a ornamentelor mate de cauciuc, care acoperă capătul posterior al maşinii, completează expresia de funcţionalitate ridicată a designului,“ spune Thomas Ingenlath.

  Pentru a atinge echilibrul dintre estetică şi funcţionalitate, echipa de design a inclus şi elemente tradiţionale de SUV, cum ar fi ornamente şi difuzoare laterale, o interpretare modernă. Acestea sunt mai integrate în designul elegant, încorporate în zonele învecinate din caroserie.

  Lumini de întâmpinare în formă de T
  Ca şi la Volvo Concept Coupé, faţa modelului Volvo Concept Coupé este caracterizată de o nouă topografie a capotei şi de grilajul frontal, mărginit de faruri care includ ghidaje luminoase pentru luminile de întâlnire în formă de T. Semnătura farurilor posterioare este şi un element distinctiv în noua direcţie de design de la Volvo Cars.

  „Ambele maşini concept arată ce formă pot avea maşinile noastre de acum înainte. Noi adăugăm valoare emoţională mărcii Volvo cu frumuseţea calmă şi încrezătoare, care este simbolul designului scandinav,” spune Thomas Ingenlath.

  Dezvoltare pe baza unei moşteniri XC mândre
  Volvo Cars a deschis drumul pentru un segment complet nou, prin introducerea modelului V70 Cross Country în 1997. Gama a continuat să fie dezvoltată şi extinsă de atunci. În prezent, aceasta include modele începând cu Volvo V40 Cross Country, XC60 şi XC70, până la XC90.

  „Cu Volvo Concept XC Coupé, ducem această combinaţie unică de robusteţe şi eleganţă expresivă către o atitudine nouă, sportivă,“ spune Thomas Ingenlath.

  A doua din cele trei maşini concept de la Volvo este noul Volvo Concept XC Coupé. Inspirată din designul echipamentelor sportive moderne şi demonstrând capabilităţile de siguranţă ale noii arhitecturi scalabile a produsului de la Volvo, aceasta este o maşină sofisticată şi capabilă pentru persoanele cu un stil de viaţă activ.
  Inapoi