Новости и события
 • Rezultatele evaluării globale confirmă poziţia de lider în siguranţă a Volvo Cars

  13.01.2014

  Volvo Car Group (Volvo Cars) continuă să se apropie de viziunea sa ca, până în 2020, să nu mai existe persoane ucise sau rănite grav într-o maşină Volvo nouă. În 2013, rezultatele de la institutele de evaluare independente din lume au accentuat faptul că Volvo rămâne pe primul loc în ceea ce priveşte siguranţa autoturismelor.

  Cel mai recent rezultat de evaluare este IIHS Top Safety Pick+ pentru Volvo S80 în Statele Unite. În decursul anului 2013, vânzările maşinilor Volvo dotate cu sisteme de frânare automată au trecut de punctul de un milion.

  „Luate colectiv, toate evaluările de top din timpul anului trecut ne consolidează poziţia de lider global în domeniul de siguranţă a autoturismelor. Suntem foarte mândri să oferim clienţilor unele dintre cele mai sigure maşini din lume,“ spune Thomas Broberg, Consultant executiv pentru siguranţă la Volvo Cars.
  Modelele Volvo S60, XC60 şi XC90 au primit o clasificare 2013 Top Safety Pick+, după ce IIHS şi-a extins obiectul, prin integrarea testului de coliziune minoră în 2012.

  Rezultatele Top Safety Pick+ ale modelului S80 includ o performanţă bună în testul de coliziune frontală minoră, care reproduce exact ce se întâmplă atunci când colţul frontal al unei maşini loveşte un alt vehicul sau un obiect, precum un copac sau un stâlp - o situaţie de coliziune foarte gravă. În cadrul testului, 25 procente din capătul frontal de pe partea şoferului loveşte o barieră rigidă înaltă de 1,5 metri la o viteză de 40 mph (64 km/h).

  „Cadrul nostru de siguranţă brevetat are un design robust cu un amestec de diferite calităţi ale oţelului. Noul program IIHS confirmă rezistenţa excepţională la coliziuni a acestei soluţii brevetate. În prezent, se utilizează amestecuri similare de calităţi ale oţelului în toate modelele Volvo, iar tehnologia va continua să fie îmbunătăţită în viitoarele modele dezvoltate pe baza Arhitecturii noastre scalabile a produsului,“ spune Thomas Broberg.

  Clasificarea IIHS din 2014 include prevenirea coliziunilor
  În decursul anului 2013, IIHS şi-a extins obiectul, introducând un nou program de testare care măsoară performanţa sistemelor de prevenţie a coliziunilor frontale. Modelele Volvo S60, XC60 şi S80, dotate cu sistem pentru siguranţă în oraş şi avertizarea coliziunilor cu frânare automată completă şi detectarea pietonilor şi a cicliştilor au fost printre modelele de maşini care au primit o clasificare „Superioară“ în noul test.

  Evaluarea prevenirii coliziunilor este acum încorporată în clasificarea 2014 IIHS Top Safety Pick+. Asta înseamnă că modelele Volvo S60, XC60 şi S80 sunt printre modelele de maşini cu o clasificare 2014 Top Safety Pick+, conform acestui obiect extins.

  Scor maxim pentru sistemele de frânare automată Volvo în noul test Euro NCAP
  Euro NCAP a introdus şi un program de testare care acoperă tehnologiile de frânare automată. Testele pentru Frânarea de urgenţă autonomă (AEB) pun accentul pe performanţa sistemului şi includ coliziunile dintre maşini la capătul posterior, în două categorii: City (oraş) şi Interurban.

  Volvo XC60 dotat cu sistem pentru siguranţă în oraş a primit unul dintre cele mai mari scoruri în categoria City - iar modelul Volvo V40 cu sistem pentru siguranţă în oraş şi avertizarea coliziunilor cu frânare automată completă şi detectarea pietonilor şi a cicliştilor a primit o clasificare de top în categoria Interurban, care reproduce condusul pe autostrăzi la viteze mai mari decât în oraş. Programul AEB va fi integrat în programul de clasificare NCAP în timpul anului 2014.

  „Salutăm faptul că instituţiile majore de clasificare încep acum să integreze tehnologii pentru evitarea coliziunilor în programele lor de testare. Acest lucru oferă clienţilor o mai bună înţelegere a avantajelor sistemelor de frânare automată. De asemenea, va impulsiona implementarea acestor tehnologii în cadrul flotei de vehicule,“ spune Thomas Broberg.

  V40 încă este pe primul loc în Euro NCAP
  Niciun model de Volvo nu a fost supus testelor de coliziune de către Euro NCAP în timpul anului 2013. Totuşi, modelul Volvo V40 încă îşi păstrează recordul din 2012. Modelul V40 încă are cel mai bun rezultat general înregistrat vreodată de către institut. V40 a obţinut un nou record în evaluarea pietonilor, atingând 88 procente din scorul total.

  Munca de pionierat a Volvo Cars pentru protecţia pietonilor a fost răsplătită cu Premiul Global NCAP Innovation Award. Premiul a fost acceptat de Prof. Lotta Jakobsson, Specialist tehnic senior pentru siguranţă la Centrul de siguranţă Volvo Cars, în cadrul conferinţei Enhanced Safety of Vehicles (ESV) din Seul, Coreea de Sud.

  V60 hibrid plug-in este cea mai sigură maşină electrică din Euro NCAP
  Volvo V60 hibrid plug-in a primit cel mai înalt scor acordat vreodată de Euro NCAP pentru o maşină electrică. Cele cinci stele pentru testul din 2012, care a inclus o coliziune frontală laterală la 64 km/h (40 mph), demonstrează că hibridul V60 plug-in are acelaşi nivel de siguranţă ca şi modelul V60 standard.

  Un milion de maşini cu frânare automată
  Sistemul pentru siguranţă în oraş la viteze reduse este standard pentru toate modelele noi Volvo de pe toate pieţele. Majoritatea modelelor Volvo sunt disponibile şi cu tehnologii de ultimă generaţie care detectează, avertizează şi frânează automat pentru partea posterioară a vehiculelor, cât şi pentru pietonii şi cicliştii care apar brusc în faţa maşinii. În iulie, vânzările de maşini Volvo dotate cu aceste sisteme pentru frânarea automată a trecut de un milion - o altă etapă importantă care confirmă poziţia de lider mondial al Volvo Cars în domeniul de siguranţă a automobilelor. 

  „Câteva rapoarte au declarat că tehnologiile noastre inovatoare de frânare automată ajută la reducerea riscului de a fi implicat într-o coliziune posterioară cu mai mult de 20 procente,“ spune Thomas Broberg

  Clasificare excepţională în Suedia
  Volvo Car Group are o poziţie excepţională în raportul de siguranţă al companiei de asigurare suedeze Folksam pentru anul 2013. Patru modele Volvo - S60, V60, V70 şi S80 - se află la topul clasificărilor, cu o marjă de 12 procente până la următoarea maşină din listă. Modelele Volvo S60, V60, V70 şi S80 sunt mai sigure cu aproximativ 60% decât media maşinilor din raport.

  Toate modelele din gama actuală Volvo au primit recomandări de siguranţă de top de la Folksam. Pentru a obţine această recomandare, o maşină trebuie să fie cu 40 procente mai sigură decât media maşinilor.

  „Suntem foarte mândri de rezultat. Raportul a fost elaborat pe baza datelor referitoare la accidente şi a condiţiilor de trafic real, care au reprezentat întotdeauna punctul de pornire pentru munca noastră pentru siguranţă. Punem accentul pe zonele în care noile noastre tehnologii creează rezultate semnificative în traficul real,“ spune Thomas Broberg.

  Expert Volvo a primit premiu special NHTSA
  Anders Eugensson, director al afacerilor guvernamentale şi strategistul major de siguranţă de la Volvo Cars, a primit un premiu special de apreciere de la guvernul american, prin Administraţia naţională pentru siguranţa traficului de pe autostradă (NHTSA). Premiul a fost înmânat în timpul celei de a 23-a Conferințe tehnice internaţionale pentru siguranţa îmbunătăţită a vehiculelor din Seul, Coreea de Sud.

   

  Volvo Car Group (Volvo Cars) continuă să se apropie de viziunea sa ca, până în 2020, să nu mai existe persoane ucise sau rănite grav într-o maşină Volvo nouă. În 2013, rezultatele de la institutele de evaluare independente din lume au accentuat faptul că Volvo rămâne pe primul loc în ceea ce priveşte siguranţa autoturismelor.
  Inapoi