Новости и события
 • Soluţia în sistem cloud de la Volvo Cars oferă conectivitate completă şi funcţionalitate suplimentară

  17.02.2014

  Cu lansarea Sensus Connect, Volvo Car Group (Volvo Cars) dezvăluie soluţii actualizate de infotisment şi de navigare integrate. Acum, Volvo Cars asigură clienţilor o experiență cu adevărat conectată complet. Serviciile pe bază de sistem cloud permit şoferilor să găsească şi să plătească pentru parcare din maşină, să descopere restaurante noi în destinaţia lor, să asculte on-line muzica lor preferată, fără întreruperi, şi multe altele.

  „Tehnologia ar trebui să ne uşureze viaţa. Din acest motiv, am ascultat cu atenţie ce au avut de spus clienţii noştri, atunci când am creat Sensus Connect. Nu este vorba despre a vă oferi o mie de aplicaţii; ci despre a vă oferi ce aveţi nevoie, înainte să ştiţi că aveţi această nevoie,“ spune David Holecek, manager al mărcii de conectivitate de la Volvo Cars.

  Noua experienţă integrată include o nouă abordare a tuturor aspectelor de călătorie. Acum vă puteţi bucura de zeci de mii de staţii radio într-o maşină care este încălzită şi răcită în prealabil, de fiecare dată când doriţi să plecaţi într-o deplasare, ceea ce este posibil prin funcţia de pornire de la distanţă de pe telefonul dvs. mobil.

  Un sistem de navigare care, pe lângă faptul că îi permite şoferului să seteze destinaţii prin dispozitivul mobil şi să obţină informaţii interesante despre locul în care se află prin Wikipedia, îi permite şi să găsească şi să plătească pentru parcare la destinaţia sa.

  Park&Pay este prima soluţie integrată pentru găsirea şi plătirea parcării din interiorul maşinii. Aplicaţia se bazează pe o comunicare car2infrastructure („maşină la infrastructură“) şi prezintă posibilităţi noi atunci când maşina începe să „comunice“ cu locurile din apropiere.

  Sistem de sunet Premium îmbunătăţit
  Familia noastră Sensus include şi un sistem de sunet Premium de top, cu un amplificator 5x130 W dotat cu software de îmbunătăţire a sunetului de ultimă generaţie Dirac Live, precum şi cu până la 12 difuzoare de la Harman Kardon, inclusiv un nou woofer de gamă largă pentru bas îmbunătăţit, difuzoare de frecvenţă înaltă noi şi moi pentru sunete înalte line şi difuzoare în cupolă de gamă medie mai mari, centrale şi pentru portiere.

  „Credem cu tărie că o experienţă excelentă a muzicii este o combinaţie dintr-un sistem de sunet fantastic, o gamă largă de surse de muzică, finalizat cu o interfaţă pentru utilizator care este uşor de folosit Cu noul nostru sistem Premium Sound, vă puteţi bucura de o ambianță sonoră completă, cu performanţă îmbunătăţită pentru bas, în timp ce puteţi creşte volumul, menţinând claritatea totală a sunetului,” spune David Holecek.

  Investind în soluţii bazate pe sistem cloud
  Volvo Cars este unul dintre puţinii producători de maşini care investesc şi încheie parteneriate strategice în soluţii bazate pe sistem cloud. Soluţia Volvo oferă un aspect şi un sentiment de marcă, precum şi posibilitatea de a actualiza conţinutul de la distanţă în orice moment.

  „Este vorba despre asigurarea unei experienţe plăcute, uşoare şi intuitive pentru toată lumea. Nu are sens să umplem o maşină cu tehnologie dacă ulterior pare a fi copleşitoare, astfel că, în principal, noi ne accentuăm pe faptul de a oferi clienţilor noştri cea mai bună experienţă posibilă şi care este uşor de înţeles. Aplicaţiile noastre pe bază de sistem cloud se actualizează fără probleme. Sensus oferă combinaţia optimă de metode de intrare/ieşire şi permite şoferului să transforme întreaga maşină într-un punct de acces Wi-Fi pentru toate dispozitivele conectate din aceasta,“ spune David Holecek.

  Prin faptul că şi-a ales partenerii cei mai buni din domeniile lor respective, precum Ericsson, HERE, Yelp, Storytel, Glympse şi furnizori de servicii de parcare, Volvo a reuşit să pună accentul pe ceea ce face mai bine, asigurarea unei călătorii sigure, confortabile şi foarte plăcute.

  „Şoferul poate comuta acum fără dificultăţi între ascultarea muzicii preferate în difuzoarele de gamă superioară şi citirea cu voce tare a mesajelor text, fără a-şi lua mâinile de pe volan. Iar, din acest moment, maşina dvs. vă va anunţa când este momentul să vizitaţi service-ul şi vă va recomanda o programare la reprezentanţa dvs. Volvo. Noua noastră aplicaţie pentru realizarea programărilor de service prin conexiune (Connected Service Booking) reprezintă primul pas în integrarea completă a atelierului dealerului în sistemul digital eco, permiţând şi mai multe astfel de servicii pe viitor. Nu vor mai exista hărţi costisitoare sau învechite, sistemul nostru Sensus Navigation include actualizări permanente de hărţi. Nu există niciun motiv pentru care ar trebui să fie mai dificil de atât,“ adaugă David Holecek.

  Sistemul Sensus Connect actualizat include o selecţie largă de aplicaţii pe bază de sistem cloud, concepute pentru a simplifica întreaga experienţă din maşină.

  „Două din părţile mele preferate din noul Sensus Connect sunt Glympse, o aplicaţie în care vă puteţi distribui poziţia cu alte persoane, care o pot vedea pe telefoanele lor, perfect pentru situaţiile în care folosiţi o maşină în comun sau vizitaţi pentru prima dată casa unui prieten, precum şi faptul că întreaga maşină funcţionează ca un punct de acces Wi-Fi pentru toate dispozitivele dvs. conectate, utilizând o antenă de plafon pentru a asigura cea mai bună recepţie de semnal,“ concluzionează David Holecek.

  În final, Sensus Connect există pentru a oferi şoferului tot ce are nevoie, când are nevoie - făcând viaţa clienţilor Volvo Cars mai uşoară şi mai plăcută, fără a compromite siguranţa sau confortul.

  Note pentru editor:
  Sensus Connect actualizat va fi disponibil în toate modelele Volvo noi începând cu luna mai 2014. Şoferii care deja au Sensus Connect în maşinile lor, vor primi o actualizare pentru sistemul lor.

  Soluţiile Volvo Sensus din 2014 vor include următoarele funcţii, printre altele:

  DIVERTISMENT
  • Pandora – radio pe internet (doar SUA/Canada/Australia/Noua Zeelandă)
  • 100 000 staţii radio globale prin TuneIn
  • Rdio - serviciu de redare a muzicii
  • Stitcher - emisiuni radio la cerere şi podcast-uri
  • Soluţii regionale pentru cărţi audio

  NAVIGARE
  • Sistemul de navigare actualizat cu grafică 3D şi actualizări permanente de hărţi
  • Park&Pay de la Parkopedia – găsiţi loc de parcare disponibil şi plătiţi pentru acesta din maşină
  • Yelp - găsiţi servicii locale, de ex., restaurante, cu revizii
  • Glympse - partajare dinamică, temporară pentru locaţii
  • HERE de la Nokia - servicii conectate prin sistem cloud pentru a oferi şoferilor o navigare fără întreruperi şi conectată
  • Send to Car - găsiţi destinaţia dvs. pe telefon şi trimiteți-o către sistemul de navigare al maşinii
  • Wikipedia - informaţii detaliate despre punctele de interes locale
  • Baidu – căutare locală pentru piaţa chineză
  • Find Gas
  • Internet Maps
  • Weather App

  INTERFAŢĂ
  • Interfaţă om-maşină actualizată cu afişaje centrale şi pentru şofer cu teme grafice
  • Control vocal şi program de citire („text-to-speech“)

  CONECTIVITATE
  • Antenă de plafon integrată şi modem 3G încorporat
  • Punct de acces Wi-Fi în maşină
  • Conexiune pentru telefonul inteligent (Wi-Fi şi Bluetooth)
  • Redare audio prin Bluetooth şi apelare handsfree

  SERVICII
  • Aplicaţie pentru telefonul inteligent - conectaţi-vă telefonul la maşină
  • Pornirea motorului de la distanţă - încălzirea şi răcirea maşinii controlate prin aplicaţie
  • Programare de service prin conexiune - maşina ştie când este momentul realizării unui service şi se va programa în prealabil pentru un service convenabil la o reprezentanţă Volvo

  Cu lansarea Sensus Connect, Volvo Car Group (Volvo Cars) dezvăluie soluţii actualizate de infotisment şi de navigare integrate. Acum, Volvo Cars asigură clienţilor o experiență cu adevărat conectată complet. Serviciile pe bază de sistem cloud permit şoferilor să găsească şi să plătească pentru parcare din maşină, să descopere restaurante noi în destinaţia lor, să asculte on-line muzica lor preferată, fără întreruperi, şi multe altele.
  Inapoi