Новости и события
 • Ediţie exclusivă Volvo Ocean Race şi ediţie V70 şi XC70 lansate în Geneva

  18.02.2014

  Exact la patruzeci de ani după finalizarea primei curse, Volvo Car Group (Volvo Cars) sărbătoreşte viitorul model 2014-2015 Volvo Ocean Race, prezentând o altă ediţie specială de maşini inspirate din navigaţie.

  Cea de a cincea generaţie a ediţiei Volvo Ocean Race, care include Volvo V40, V40 Cross Country, V60 şi XC60, va fi lansată la Salonul auto 2014 din Geneva. În acelaşi timp, Volvo Cars va introduce ediţiile V70 şi XC70 pentru clienţii care preferă un aspect şi o manevrare mai dinamică.

  Volvo Ocean Race este cea mai dificilă aventură de pe ocean. Ruta include 11 oraşe din 11 ţări, iar echipele acoperă 38.739 mile nautice - echivalentul a 71.745 km.

  „Ediţia Volvo Ocean Race reflectă strategia noastră de marcă de a crea maşini în funcţie de preferinţele clienţilor. Aceasta reflectă valorile pe care cumpărătorii Volvo le caută atunci când aleg o maşină pentru un stil de viaţă activ şi pentru aventuri incitante, fără a compromite siguranţa, grija faţă de mediu şi economia de combustibil,” spune Anders H Gustavsson, Vice-preşedinte pentru vehicule speciale la Volvo Car Group.

  Modelele sunt disponibile în patru culori – Ocean Blue II, Bright Silver, Black Sapphire şi Crystal White. Roata unică „Portunus” cu şapte spiţe vine la dimensiuni de 17 ţoli (V40 şi V40 Cross Country) şi de 18 ţoli (V60 şi XC609). Identificarea Volvo Ocean Race este afişată pe prag şi pe aripile frontale, precum şi în secvenţa de pornire a ecranului de infotisment.

  Interior unic cu nuanţe oranj
  Interiorul prezintă tapiţerie din piele neagră sau galbenă cu diferite cusături oranj şi cu sigla Volvo Ocean Race tot în oranj. Cusăturile sunt copiate pe panourile portierelor şi pe covoare, care au o etichetă specială din cauciuc ataşată. Există o inserţie decorativă unică, iar capacul pentru spaţiul de depozitare din V60 şi XC60 este decorat cu o hartă Volvo Ocean Race şi cu sigla acesteia.

  Producţia de maşini din ediţia Volvo Ocean Race va începe în această primăvară, iar Volvo Cars estimează că se vor vinde peste 16.000 unităţi în 2014 şi 2015.

  Cursa Volvo Ocean Race 2014-2015 va începe la 4 octombrie 2014 şi se va finaliza cu o cursă în port la data de 27 iunie 2015, în Gothenburg, Suedia. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.volvooceanrace.com

  Noua ediţie V70 şi XC70
  De asemenea, şi noua ediţie V70 şi XC70 va fi lansată în Geneva. Aceste maşini sunt concepute pentru clienţii care doresc să adauge puţină savoare la aceste modele flexibile.

  „Am adăugat un aspect şi un sentiment dinamic la V70 şi XC70. Acesta include un număr de caracteristici de design exterior şi interior. Atracţia pentru şofer este îmbunătăţită cu un şasiu coborât pe modelul V70, iar aceasta este prima oară când XC70 poate fi dotat cu un şasiu dinamic,” spune Anders H Gustavsson.

  Ediţia V70 este caracterizată de un număr de detalii foarte strălucitoare, inclusiv muchiile din grilă, capacele pentru oglinda retrovizoare, cadrele geamurilor laterale şi părţi din hayon. Roţile de 17 ţoli în argintiu strălucitor sunt standard, în timp ce roțile de 17 şi 18 ţoli în negru strălucitor sunt opţionale.

  Ediţia XC70 prezintă şi câteva detalii în negru strălucitor. Roţile de 18 ţoli diamond cut special concepute, în negru strălucitor, sunt standard.

  Piele neagră şi cusături crem
  Atât V70, cât şi XC70 au scaune din piele neagră complementate de cusături crem contrastante. Cusăturile sunt repetate în panourile portierelor, cotiera frontală centrală, covoare şi pe volanul sport. Aspectul dinamic este accentuat de pedalele sport.

  Producţia de maşini din ediţia V70 şi XC70 va începe în primăvara din 2014, iar Volvo Cars are planuri de vânzări de peste 15.000 unităţi între 2014-2016.

  Exact la patruzeci de ani după finalizarea primei curse, Volvo Car Group (Volvo Cars) sărbătoreşte viitorul model 2014-2015 Volvo Ocean Race, prezentând o altă ediţie specială de maşini inspirate din navigaţie.
  Inapoi