Новости и события
 • Volvo V40 D4 cu noul grup motopropulsor Drive-E: 190 hp de plăcere veritabilă de condus cu emisii de CO2 de până la 85 g/km

  25.02.2014

  Noile grupuri motopropulsoare Drive-E al Volvo Car Group – care oferă  un amestec de talie mondială de manevrabilitate și emisii reduse de CO2 – sunt acum disponibile pentru Volvo V40 și Volvo V40 Cross Country. Emisiile de CO2 ale Volvo V40 D4 190 hp cu cutie de viteze manuală scad până la valoarea impresionantă de 85 g/km – o valoare de care nici un competitor nu este nici măcar aproape.

  ”Volvo D40 D4 oferă un 80 hp masiv cu o plăcere autentică a condusului comparativ cu alte mașini din acest segment cât și emisii de CO2 cam la același nivel. Acest lucru este încă o dovadă a faptului că grupurile motopropulsoare Drive-E sunt eficiente pentru a duce plăcerea condusului la o nouă dimensiune, spune Michael Fleiss, vice președinte Grup Motopropulsoare al Volvo Car Grup.

  Inițial, V40 putea fi echipat cu două motoare din familia motoarelor Drive-E cu 4 cilindri: Motorul 245 hp turbo T5 pe benzină și D4 turbo diesel cu 190 hp. O cutie de viteze automată în 8 viteze contribuie la condusul autentic.

  Un amestec extraordinar
  ”Pornirea puternică și timpul de răspuns rapid, cu un sunet lin al motorului, vor face ca mașinile sprintene V40 să fie mult mai plăcut de condus, fără a se compromite cererea clienților moderni referitoare la economisirea de combustibil și emisii minimizate de CO2, adaugă Michael Fleiss.

  Pentru a oferi răspunsul dorit, o manevrabilitate lină și un consum de combustibil adecvat, motoarele Drive-E sunt aplicate pe mașinile Volvo cu cutie de viteze automată în opt trepte sau pe mașinile cu cutie de viteze manuală în șase trepte pentru un consum optim de combustibil. Versiunile cu cutii de viteze automate au padele pe volan pentru schimbarea manuală a vitezelor. 

  Motorul diesel cu tehnologie i-Art de ultimă oră
  Motorul turbo diese D4 se prezintă cu 190 cp și un cuplu motor de 400 Nm. Motoarele se bucură de o tehnologie i-ART de ultimă oră cu o presiune de la fiecare injector de combustibil în schimbul utilizării unui singur senzor la rampa comună de înaltă presiune.

  Fiecare injector are un chip inteligent în capăt și acesta monitorizează presiunea de injecție. Folosindu-se această informație, sistemul i-ART cu autoadaptare se asigură că cantitatea ideală de combustibil este injectată pe parcursul unui ciclu de combustie.

  ”Combinația presiunii de injecție la 2500 bari și tehnologia i-ART oferă clientului un motor de înaltă performanță, o economisă îmbunătățită de combustibil și emisii reduse în mod considerabil”, spune Michael Fleiss.

  Motorul diesel are de asemenea drept caracteristici rafinamente cum ar fi un motor turbo-twin de ultimă oră, o reducere a frecării și o soluție inteligentă pentru valve asupra sistemului de răcire pentru o încălzire mult mai rapidă după o pornire la rece.

  V40 D4 cu consum de combustibil de3,3 l/ 100 km
  Consumul de combustibil la Volvo V4 D4 cu cutie de viteze manuală este de 3,3 l/100 km (Mixt) care corespunde cu emisii de CO2 de 85 g/km. Valorile pentru V40 Cross Country sunt de 4,0 l/100 km (104 g/km) pentru cutiile de viteze manuale.

  Motorul pe benzină T5 în patru cilindri are 245 cp și un cuplu motor de 350 Nm. Consumul de combustibil la Volvo V40 cu cutie de viteze automată în 8 trepte este de 5,8 l/100 km (136 g/km). Toate valorile sunt preliminare.

  Introdus în 2013
  Primele motoare de doi litri, patru cilindri Drive-E (denumite Volvo Engine Architecture [VEA] pe parcursul etapei de dezvoltare) au fost lansate în toamna anului 2013. Din luna mai 2014, toate modelele Volvo noi, excepție făcând XC90 vor fi disponibile cu motoare din familia noilor grupuri de motopropulsoare.


   

  Noile grupuri motopropulsoare Drive-E al Volvo Car Group – care oferă  un amestec de talie mondială de manevrabilitate și emisii reduse de CO2 – sunt acum disponibile pentru Volvo V40 și Volvo V40 Cross Country. Emisiile de CO2 ale Volvo V40 D4 190 hp cu cutie de viteze manuală scad până la valoarea impresionantă de 85 g/km – o valoare de care nici un competitor nu este nici măcar aproape.
  Inapoi