Новости и события
 • Volvo Car Group numeşte noul Preşedinte şi CEO

  22.10.2012
  "Văd oportunităţi majore pentru Volvo Cars de a îmbunătăţi profitabilitatea şi de a accelera, în special, planul nostru de creştere în China. Sunt convins că experienţa aprofundată a lui Håkan Samuelsson şi conducerea ne va ajuta să sporim performanţa", spune Li Shufu, acţionarul majoritar şi Preşedintele Consiliului.
   
  Acesta continuă: "Avem o strategie puternică şi un plan potrivit de transformare, pe care le vom executa. Aş dori să-i mulţumesc lui Stefan Jacoby pentru contribuţia sa valoroasă şi puternică în elaborarea strategiei şi trecerea companiei prin primii doi ani după achiziţionarea Volvo Car Group de Zhejiang Geely Holding", spune Li Shufu.
   
  Håkan Samuelsson are 35 ani de experienţă de la poziţii de lider în industria de automobile, cel mai recent în funcţia de Preşedinte şi CEO al MAN SE, între anii 2005 şi 2009. Din anul 2010, este un membru independent al Consiliului de directori al Volvo Car Group.
   
  "Timpul meu în cadrul Consiliului mi-a oferit o perspectivă în brandul şi compania Volvo. Mă voi concentra pe executarea şi performanţa, pentru a asigura profitabilitatea şi pentru a ne îndeplini obiectivele de vânzări. Nici o altă afacere nu este la fel de exigentă, complexă şi plină de provocări, ca industria de automobile. Aştept cu nerăbdare să conduc Volvo Car Group în perioada cea mai interesantă din istoria sa", spune Håkan Samuelsson."
   
  *şi, în consecinţă Consiliul de directori
  Consiliul de directori al Volvo Car Group l-a desemnat pe Håkan Samuelsson, în prezent membru al consiliului, în calitate de noul preşedinte şi CEO imediat în forţă. Stefan Jacoby va lăsa Volvo Car Group*, după un acord amiabil cu Consiliul de directori.
  Inapoi