Новости и события
 • Piloții Autovehiculelor Volvo – ceremonie de inaugurare a servicului ”Roam Delivery”

  25.02.2014
  Volvo Cars demonstrează potențialul legat de autovehicule cu livrare directă la autovehiculele oamenilor
  • Cheile digitale fac acum posibilă transformarea vehiculului într-o mașină de preluare și zonă de predare.
  • Mai  mult de jumătoate din persoane (60%) au experimentat anul trecut probleme de livrare pentru cumpărăturile on-line
  • Livrările eșuate prima oară aduc un cost estimat pentru industrie la 1 miliard de euro în costuri de relivrare
   
  În cadrul unei tehnologii de ultimă oră pentru industria automobilelor, Volvo Cars demonstrează prima livrare de alimente la mașină din lume - o nouă formă de servicii de ”livrare roam”. Serviicul, care va fi prezentat la Congresul Mobile World de la Barcelona, va permite clienților să aibă cumpărăturile livrate direct la mașina acestora, indiferent de locul unde se află. 

  Noua tehnologie a Volvo referitoare la cheile digitale însemană că proprietarii de mașini vor putea alege mașina lor ca și opțiune de livrare atunci când se comandă bunurile on-line. Prin intermediul unui smartphone sau al unei tablete, proprietarul va fi informat atunci când compania de livrare dorește să predea sau să preia ceva de la mașina respectivă.

  Acceptând livrarea, persoana respectivă va preda cheia digitală și poate urmări atunci când mașina este deschisă și închisă din nou. O dată ce predarea – preluarea este realizată, cheia digitală încetează să existe. Acest sistem se bazează pe funcționalitatea applicației telematice Volvo On Call, care, printre alte lucru, face posibilă încălzirea sau răcirea de la distanță a mașinii dar și vizualizarea poziției acesteia și a nivelului de combustibil cu ajutorul telefonului mobil.

  Tehnologia a fost testată în cadrul unui program pilot pe 100 de persoane, dintre care 86% au fost de acord că ”livrarea roam” le-a economisit timp. Utilizarea inovatoare a ”cheilor digitale” va face acum posibilă economisirea de timp, bani și va reduce impactul asupra mediului, ca urmare a realizării primelor teste ale conceptului.

  Cu ajutorul serviciilor conectate cum ar fi ”roam delivery”, viitoarele mașini vor fi mai mult decât mijloace de transport. La începutul anului Volvo Cars a lansat Sensus Connect, un tablou de navigare integrat și experiența obținerii de informații. Parteneriatul strategic al Volvo Cars cu Ericsson se construiește mai departe pe idea unei Societăți Conectate prin examinarea conceptelor centrice ale unui client gazdă în cadrul unui ”Cloud (nor) conectat al mașinii” care va duce la revoluționarea experienței condusului pe parcursul anilor ce vor urma.

  Economisirea de timp și reducerea stresului
  Anul trecut, 60% din persoanele care au făcut cumpărături online au avut probleme cu livrarea produsului. Cercetările au relatat că persoanele din lumea întreagă se simt foarte stresate în viața lor de zi cu zi. În cadrul unui din cadrul Future Education, toate țările studiate au arătat o creștere din 2010 până în 2011 atunci când au răspuns la declarația ”Sunt mereu presat de timp în viața de zi cu zi”.

  În ciuda creșterii cumpărăturilor online, cercetările au arătat de asemenea că mai mult de jumătate din persoane nu sunt acasaă pentru a primi livrările, fapt care duce și la mai mare pierdere de timp și la irosire de timp datorită acestor livrări eșuate. În consecință, clienții se simt în mod semnificativ restricționați, consideră ca viața zilnică întreruptă fapt care duce la constrângeri care nu sunt necesare și care pot fi evitate referitor la bunul cel mai de preț, timpul.

  Livrările direct la mașină, care permit ”livrarea roam” sunt un exemplu concludent în care Volvo Cars explorează potențialul mașinilor conectate pentru a crea soluții care vor simplifica viața de zi cu zi a clienților. Programul pilot a demonstrat că 92% din persoane au considerat mult mai convenabilă livrarea la mașină decât acasă.

  Noi posibilități de livrare acolo unde sunt persoanele - și nu în anumite locuri
  ”Transformând mașina în mașină de preluare sau predare prin folosirea cheilor digitale se vor rezolva foarte multe probleme deoarece este posibil ca acum să se livreze bunuri către persoane și nu în anumite locuri. Clienții de test au indicat deasemenea faptul că serviciile au economisit în mod clar timp. Același lucru este valabil și pentru companiile de livrare! Datorită eșecului de livrare la timp, costurile industriei au fost estimate la 1 miliard de euro în costuri de relivrare. Acum realizăm mai multe investigații referitoare la tehnologia cheilor digitale și la beneficiile clientului legate de aceasta, spuse Klas Bendrik, CIO Grup la Volvo Car Group.

  Totul se rezumă la descoperirea de soluții care să fie intuitive și ușor de folosit și care să creeze beneficii pentru viețile de zi cu zi ale clienților noștri. Cel mai important este ca aceste aspecte să fie transformate în sisteme avansate și complexe care sunt ușor de folosit și de înțeles de toată lumea, chiar și din spatele volanului. Livrările direct la mașină sunt doar un prim exemplu al acestui aspect, spuse Klas Bendrik.

   
  Volvo Cars demonstrează potențialul legat de autovehicule cu livrare directă la autovehiculele oamenilor
  • Cheile digitale fac acum posibilă transformarea vehiculului într-o mașină de preluare și zonă de predare.
  • Mai  mult de jumătoate din persoane (60%) au experimentat anul trecut probleme de livrare pentru cumpărăturile on-line
  • Livrările eșuate prima oară aduc un cost estimat pentru industrie la 1 miliard de euro în costuri de relivrare
  Inapoi