Новости и события
 • Volvo Car Group pentru dezvăluirea Conceptului Estate la Expoziția de automobile de la Geneva

  27.02.2014
  Volvo Car Group se va folosi de Expoziția de automobile de la Geneva pentru a dezvălui o nouă serie de concepte de autovehicule – care continuă design-ul exterior admirat la scară largă prezentat în primele două concepte, dar pentru prima dată va dezvălui modul în care interiorul viitoarelor modele Volvo va vaea aspect și funcționalitate.

  Conceptul Estate de la Volvo dispune de cea mai uimitoare caracteristică de design interior și anume simplitatea. Selectarea tradițională a butoanelor și a elementelor de control a fost înlocuită cu un panou de control cu atingere în centrul consolei, aducând astfel interiorul în secolul 21.

  ”Idea de bază este aceea de a orgniza elementele de control și informația în mod perfect intuitive și în mod prietenos cu utilizatorul. Totul este exact așa cum se așteaptă să fie, făcând condusul mult mai atractiv, eficient și sigur”, declară Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design la Volvo Car Group.

  În asociere cu software-ul de design al Volvo, ecranul tactil va reprezenta principalul panou de control pentru o nouă experiență Volvo. Acesta înlocuiește toate butoanele și elementele de control cu excepția câtorva funcții cruciale cum ar fi volumul, play/pause, avertizare de pericole și încălzire geamuri. Aceste interacționează fără probleme cu instrumentul digital din fața șoferului.

  ”Fără să fie necesar să se gestioneze butoane sau elemente d control pentru creșterea numărului de funcționalități este ca și cum ai fi eliberat dintr-o pereche de cătușe”, spune Robin Page, Design Director Interior la Volvo Car Group. ”Acest lucru a permis construirea unei arhitecturi minunate de interior de-a lungul ecranului portret. Conceptul arată modul în care această interfață de utilizator va fi integrată în noua noastră generație de autovehicule”.

  Volvoeste compania care a redefinit autovehiculul Estate prin combinarea funcționalității, robusteții și practicalității cu performanța. V70 și XC70 se află printer cele mai respectate autovehicule tip Estate de pe piață și noul Concept Estate indică spre modul în care compania ar putea capitaliza această moștenire pentru modelele viitoare.
  Volvo s-a aflat pe o pantă a victoriei cu toate conceptele sale de autovehicule. Conceptul Coupéa fost denumit ”Autovehiculul Expoziției” de către o revistă germană de top din domeniu la Expoziția de automobile de la Frankfurt, în timp ce ceonptul XC Coupé a primit presitigiosul premiu ‘Eyes ON Design’ la Expoziția de automobile de la Detroit.

  Atenția globală asupra conceptului de automobile Volvo s-a intensificat pe măsură ce oferă primele indicii semnificative referitoare la modul în care complet noul și așteptatul XC90 SUV cât și automobilele următoare vor arăta. XC90 urmerază a fi lansat mai târziu în acest an.

  Să învățăm din istorie
  Trecutul Conceptului Estate merge înapoi la design-ul Volvo 1800 ES de la începutul anilor 1970.

  „Modelele 1800 sunt Volvo iconice, rînnoite pentru formele și detaliile lor minunate. Cu toate acestea, folosirea de elemente din exterior și interior nu are nimic de a face cu tendința de a fi retro. Folosim aceste legături subtile ale unui trecut glorios pentru a crea un viitor în care frumusețea pură este o parte recunoscută a identității Volvo”,spune Thomas Ingenlath.

  Inspirația subtilă din modelele anilor 1800 este de asemenea evidentă referitor la anumite detalii din interiorul Conceptului Estate, cum ar fi volanul cu două spițe, panoul de instrumente și cadranele.

  Robin Page explică: ”Primele patru decade ale istoricului Volvo au fost caacterizate de accentele clasice și de materiale de înaltă calitate. Fuzionăm spre o parte vitală a mărcii noastre DNA cu o focalizare mult mai recentă pe tehnologie și funcționalitatea de tip smart. În cadrul Conceptului Estate am adăugat de asemenea și partea creativă din Scandinavia. Rezultatul este un interior exotic cu materiale veritale și detalii frumoase.”

  Frumos și diferit
  Aplicarea acestei abordări la automobilul estate iconic – care reprezintă esența funcționalității versatile a Volvo – crează un automobil care este atât frumos cât și diferit.

  Rata axială generoasă, capota joasă, silueta fină și sticla acoperișului, toate contribuie la impresia unui vehicul dinamic, capabil de trei uși. Contrastul dintre culoarea închisă maro pară și roțile de 21-inch cu jenți de 5 spiț, contribuie la aura cool și modernă.

  La fel ca în aczul recentului Concept Coupé și Concept XC Coupé, aspectul Volvo Concept Estate este caracterizat de o nouă topografie asupra capotei și de grila ”plutitoare”, flancată de faruri caracterizate de  ghidare lumină DRL în formă de T. Semnătura luminii din spate reprezintă un alt element distinctiv al direcției noului design al automobilelor Volvo.

  Suedez în interior și exterior
  Trenduri extroverite și colorate în conformitate cu stilul de viață suedez și un design care a reprezentat surse puternice de inspirație pentru echpa de design. Ocupanții celor patru locuri sunt îmbrățișați de centuri de sigurnață de culoare portocalie, și de covoarele exclusive, țesute din lână de la designer-ul suedez Kasthall care au același accent de culoare puternică.

  Schimbătorul de viteze din cristal de la Orrefors/Kosta Boda are de asemena o strălucire portocalie, în timp ce materialul model tablă de șah de pe tetiere și lateralele din spate ale scaunelor frontale adaugă  un aspect mult mai jucăuș habitaclului.

  ”Creativitatea este uimitoare în Societaea suedeză. Aceasta include design și tehnologie cât și modă, muzică și scenă teatrală. Am folosit toate aceste elemente ca și inspirație pentru a crea modalități noi și entuziasmante de a exprima spirtul suedez”, spune Thomas Ingenlath.

  Sentimentul unei camere de zi Scandinaviene
  Detaliile rafinate, lucrate manual, cum ar fi panoul de control acoperit de piele groasă, vopistă natural de la Tärnsjö, detalii interioare realizate din lemn cerat, maturat natural și detalii alămite automat accentuează de asemena atmosfera suedeză exclusivistă din interiorul Concept Estate.

  ”Interiorul este în mod excepțional plin de viață. Cu toate acestea acoperișul din sticlă și scaunele acoperite de piele de culoare deschisă ajută la păstraea sentimentului cald și luminos că acesta este marca unei camere de zi suedeze. Un loc care te face să te simți atât de confortabil încât refuzi să pleci”, spune Robin Page.

  Special proiectată după jocul suedez ”kubb”
  Ambientul poate inspira ocupanții să se oprească pentru un picnic sau pentru jocul suedez ”kubb”. Setul de joc special proiectat este vizibil prin podeaua de încărcare de culaore neagră.

  ”Nu știți regulile? Nici un fel de problemă. Acestea sunt imprimate pe podeaua transparentă. Iar ploaia nu este o scuză. Veți găsi pelerine de ploaie exclusiviste Stutterheim în partea din spate a automobilului” explică Robin Page.
   
  --------------------
  Furnizorii parteneri ai Volvo pentru crearea Concept Coupé, Concept XC Coupé și Concept Estate:
   
  Pneuri: Pirelli
  Roți: Uniwheels
  Piele: Bridge of Wear
  Vopsea exterior: Axalta Coating Systems
  Covoare: Kasthall
  Schimbător de viteze: Kongsberg
  Sticlă schimbător de viteze: Orrefors
  Iluminat exterior: Valeo
  Centuri: Autoliv
  Iluminat interior ambiental: 3M

  Volvo Car Group se va folosi de Expoziția de automobile de la Geneva pentru a dezvălui o nouă serie de concepte de autovehicule – care continuă design-ul exterior admirat la scară largă prezentat în primele două concepte, dar pentru prima dată va dezvălui modul în care interiorul viitoarelor modele Volvo va vaea aspect și funcționalitate.
  Inapoi