Новости и события
 • Design Scandinavian exclusivist și tehnologie intutitivă pentru reinventarea interiorului automobilelor: design și tehnologie esența noii experiențe a Volvo Car Group

  27.02.2014
  Volvo Car Group se va folosi the Expoziția de automobile de la Geneva pentru a dezvălui noul său sistem intern de control al automobilului, care este proiectat în jurul unui ecran tactil mare, ca și cel al unei tablete, care simplifică și îmbunătățesc modul în care șoferii conduc automobilele pe care le dețin.

  Ecranul tactil înlocuiește selectarea tradițională a butoanelor și a elementelor de control în cadrul dispozitivului central cu ajutorul unui singur panou de control. Acesta combină o funcționalitate de tabletă cum ar fi glisarea și prinderea cu noile soluții care sunt special proiectate pentru moedul interior al automobilului. Acestea interacționează de asemenea fără probleme cu instrumentul digital din fața șoferului.

  ”Idea de bază este aceea de a orgniza elementele de control și informația în mod perfect intuitive și în mod prietenos cu utilizatorul. Totul este exact așa cum se așteaptă să fie, făcând condusul mult mai atractiv, eficient și sigur”, declară Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design la Volvo Car Group.

  Aeastă experiență de ultimă oră pentru șofer va fi introdusă la următoarea generație de automobile, începând cu complet noul Volvo XC90 , mai târziu în 2014.

  ”NOua interfață utilizator este proiectată să creeze o interacțiune lină, logică și sigură între șofer și automobil.” ”Acest lucru merge mult mai departe decât simpla punere a unei tablete în mijlocul unui panou de control”. AM creat un mediu idgital care este compelt integrat în automobil.”

  Mulțime logică de patru ”iconițe”
  Aspectul ecranului portret poate fi descries ca și o mulțime de ”iconițe” flexibile, fiecare prezentând  o funcșionalitate cheie. Navigarea se realizează în partea superioară, fiind urmată de media și de telefon.

  O bandă subțire de notificare este localizată deasura iconițelor, în timp ce elementele digitale de control devin fundația ”iconițelor”.

  ”Informațiile, navigarea și media sunt la vedere și ușor de monitorizat/ Elementele de control ale telefonului, iconițele aplicațiilor și butoanele de control climă sunt localizate în partea inferioară, comfortabil de ajuns și de atins. Folosirea ecranului este atât de logică încât va face parte din memoria musculară foarte repede” explică Thomas Ingenlath.

  Cu cât interfața utilizator este mai lină cu atât aceasta include de asemenea și elementele de control de pe volan și posibilități extinse de control vocal.

  Soluția digitală
  Noua interfață utilizator este proeictată astfel încât iconițele de pe ecranul tactil să se mărească la interacțiune. Atunci când o iconiță se extind pentru a prezenta informațiile dorite, celelalte iconițe sunt comprimate, dar tot vizibile și accesibile instantaneu.

  ”Cu toate funcțiile prezente în orice moment, ecranul tactil este extreme de prietenos cu utilizatorul. Aspectul spațios promovează de asemenea interacțiunea lină cu distracția”, spune Thomas Ingenlath.

  Limpede ca și cristalul dar calm
  ”Crearea acestui mediu limpede ca și cristalul dar calm reprezintă elementul cheie al măiestriei digitale. Este normal pentru o tabletă obișnuită să lupte pentr atenția dumneavoastră completă dar un ecran tactil într-un automobil este ceva complet diferit. Informațiile trebuie să fie clare și prietenoase cu utilizatorul, fără a da volumul visual la valoare atât de mare încât să se piardă concentrarea asupra drumului. Acest lcuru face de asemenea posibilă transmiterea de informați urgente, cum ar fi avertismente, mult mai distinctive”, concluzionează Thomas Ingenlath.

  Volvo Car Group se va folosi the Expoziția de automobile de la Geneva pentru a dezvălui noul său sistem intern de control al automobilului, care este proiectat în jurul unui ecran tactil mare, ca și cel al unei tablete, care simplifică și îmbunătățesc modul în care șoferii conduc automobilele pe care le dețin.
  Inapoi