Новости и события
 • Concept Estate câştigă multiple premii „Car of the show” la Geneva: cea de a treia maşină concept de la Volvo Cars completează hat trick-ul

  12.03.2014

  Volvo Cars a câştigat un „hat trick” de mult aşteptat de premii, după ce noua sa maşină concept, Concept Estate, a fost denumită „Car of the show” de mai multe medii internaţionale.

  Autoblog.com, site-ul respectat de comentarii auto on-line, a declarat: „Nu trebuie să fiţi nebun după maşini să apreciaţi că ... în acest moment, Volvo se află în mijlocul unei noi ere de aur a designului de automobile.” Publicaţiile din Regatul Unit şi Olanda au avut laude asemănătoare pentru Concept Estate, consolidând şi mai mult poziţia maşinii ca fiind una dintre vedetele de la Salonul Auto de la Geneza 2014.

  Premiul de la Geneva a fost acordat după ce Concept Coupé de la Volvo Cars a fost denumită „Car of the show” de o revistă auto germană de top la Salonul Auto de la Frankfurt 2013, iar Concept XC Coupé a primit prestigiosul premiu „Eyes ON Design” la Salonul Auto de la Detroit 2014.

  Atenţia globală acordată maşinilor concept de la Volvo s-a intensificat, având în vedere că oferă primele indicii semnificative referitoare la aspectul şi sentimentul mult-anticipatului model XC90 SUV şi ale viitoarelor maşini. XC90 va fi lansat mai târziu în acest an.

  Cele trei premii consecutive subliniază transformarea dramatică aflată momentan în curs de desfăşurare la producătorul suedez de maşini, sub supravegherea lui Thomas Ingenlath, vicepreşedinte senior al departamentului de design al Volvo Cars. Transformarea este inspirată de simplicitate, funcţionalitate şi frumuseţe, care au devenit mărci ale design-ului scandinav.

  Cea mai remarcabilă caracteristică de design interior a modelului Concept Estate de la Volvo este simplicitatea sa. Selecţia anterioară de butoane va fi înlocuită de un panou de control de mari dimensiuni cu ecran tactil, asemănător cu o tabletă, instalat în consola centrală, aducând cu fermitate interiorul în secolul XXI.
  „Ideea de bază este organizarea elementelor de control şi a informaţiilor într-un mod perfect intuitiv şi uşor de folosit. Totul este exact unde te aştepţi să fie, condusul devenind, astfel, mai plăcut, mai eficient şi mai sigur,” spune Thomas Ingenlath.

  „Faptul că nu trebuie să mai foloseşti butoane şi elemente de control pentru un număr din ce în ce mai mare de funcţionalităţi este ca şi cum te-ai elibera de cătuşe,” spune Robin Page, Director al departamentului de design interior de la Volvo Cars. „Acest lucru ne-a oferit posibilitatea de a construi o arhitectură frumoasă de interior, în jurul ecranului tip portret. Maşina concept prezintă modul în care această interfaţă va fi integrată în noua noastră generaţie de maşini.”

  Apple şi Volvo îşi unesc forţele
  Bazându-se pe divulgarea noului design interior de la Volvo şi a afişajului consolei centrale, Volvo Cars şi Apple Inc. au anunţat la Geneva că îşi vor uni forţele pentru a oferi şoferilor Volvo acces complet la sistemul de operare Apple în propriile maşini, un sistem utilizat la scară largă şi apreciat de mulţi.

  Prin Apple CarPlay, alianţa permite şoferului să experimenteze şi să utilizeze conţinutul dispozitivului lor Apple prin afişajul ecranului tactil al consolei centrale de la Volvo Cars. Prima maşină Volvo care va include sistemul de operare Apple va fi noul model XC90, care va fi lansat mai târziu în acest an.

   

  Volvo Cars a câştigat un „hat trick” de mult aşteptat de premii, după ce noua sa maşină concept, Concept Estate, a fost denumită „Car of the show” de mai multe medii internaţionale.
  Inapoi