Новости и события
 • Volvo S60 - modelele din anul 2015

  14.04.2014

  Noul design dinamic S60, introdus în 2013, cu aspectul său încrezător, accentuează natura sportivă a maşinii. Sentimentul sportiv este accentuat de scaunele sport confortabile. Modelul S60 din 2015 este disponibil cu trei motoare din familia de motoare cu patru cilindri Drive-E: Motor turbo T6 pe benzină de 306 CP, T5 de 245 CP şi motorul turbo-diesel D4 cu 181 CP. O nouă cutie de viteze automată în 8 trepte contribuie la călătorii mai rafinate şi la o economie excelentă de combustibil. Consumul de combustibil dintr-un model S60 D4 cu cutie de viteze manuală este redus până la o valoare de primă clasă de 3,7 l/100 km, ceea ce înseamnă emisii de CO2 de 97 g/km.

  DESIGN

  Prezenţă puternică pe drum
  Designul părţii frontale consolidează prezenţa modelului S60 pe drum. Farurile frontale mai concentrate şi mai determinate ajută la crearea acestei „feţe” expresive. Liniile orizontale ale modelului S60 au fost accentuate atât la partea frontală, cât şi la cea posterioară. Împreună cu detalii ca grilajul mai lat şi luminile de întâmpinare, acestea oferă modelului S60 o prezenţă frapantă, solidă.

  Modelul S60 oferă o gamă de roţi extinsă, cu o varietate de design-uri care cresc posibilităţile de personalizare pentru clienţi. Pentru a îmbunătăţi atracţia vizuală a maşinii, este posibil să solicitaţi S60 cu roţi expresive de 19 ţoli şi să păstraţi aceeaşi înălţime a profilului ca a celor de 18 ţoli, fără a compromite confortul.

  Interior rafinat
  Designul scandinav este exemplificat de forme şi suprafeţe frumoase şi simple, cu orice elemente aglomeratoare inutile îndepărtate. Acest lucru este evident în interiorul şi exteriorul modelului S60. În interior, atenţia acordată detaliilor, materiile autentice - cum ar fi lemnul şi pielea - şi elementele de control uşor de utilizat, contribuie la experienţa de condus în care simţiţi că sunteţi în control. Elementele noi ale modelelor din anul 2015 includ o opţiune decorativă nouă Piano Black, manete rotative cu elemente preţioase în cadrul central şi o oglindă retrovizoare de interior fără ramă.

  Scaun sport confortabil
  Scaunele solide şi confortabile, care asigură o destinaţie odihnitoare şi relaxată, chiar şi după cea mai lungă călătorie, au reprezentat unul dintre punctele forte pentru Volvo de mulţi ani. Cumpărătorul modelului S60 poate specifica acum un nou scaun sport care menţine acest confort tradiţional şi reprezintă o adiţie perfectă la sentimentul de control al unei maşini pentru un şofer adevărat.” Are suporturi laterale mulate pe toată distanţa de la coapse până la coturi, astfel că scaunul ţine şoferul ferm pe poziţie, în timpul virajelor la viteză ridicată.

  R-DESIGN

  Parte frontală nouă unică

  Modelul S60 R-Design are o faţă unică, cu un bord anterior dinamic şi expresiv. Grilajul negru mat fără cadru Tech conţine dungi negre lucioase, o diagonală din metal fin şi o emblemă R-Design rafinată. Luminile de întâmpinare din colţurile exterioare întăresc impresia joasă, de îmbrăţişare a drumului. În partea posterioară, difuzorul unic cu aripi aerodinamice este mărginit de ţevi de evacuare rotunde, de înaltă tehnologie R-Design. Versiunea R-Design este acum disponibilă cu roţi Ixion II de 19 ţoli.

  Interior R-Design
  Scaunele sport reprezintă standardul în modelul S60 R-Design. Ele prezintă un amestec de năbuc negru şi piele perforată. Prin amestecarea inserţiilor cu un aspect perforat cu piele neagră şi cusături contrastante, echipa de design a creat un interior R-Design cu toate detaliile în armonie perfectă, încununate de tapiţeria de plafon neagră. Noul prag din oţel inoxidabil cu un „R” de albastru deschis din emblema R-Design este un alt detaliu minunat.

  ŞASIU ŞI GRUPURI MOTOPROPULSOARE

  Patru selecţii de şasiuri

  Cumpărătorul de model S60 are o gamă de opţiuni de patru tipuri de şasiu - Touring, Dinamic, Four-C (Concept de şasiu controlabil permanent) şi Şasiu sport R-Design - anterior disponibil doar în versiunea R-Design.

  T6 nou şi puternic
  Noul T6 are o producţie de 306 CP şi 400 Nm cuplu motor. Motorul include o combinaţie de primă clasă dintre un compresor şi un turbo-încărcător. Utilizarea supra-încărcătorului pentru umplerea capătului inferior oferă motorului un sentiment amplu, aspirat natural. Compresorul conectat mecanic începe să funcţioneze imediat la rotaţii reduse, în timp ce turbo-încărcătorul se activează atunci când se acumulează fluxul de aer. Consumul de combustibil cu noua cutie de viteze automată cu 8 trepte este de 6,4 l/100 km (149 g/km) pentru modelul S60.

  T6 de şase cilindri cu tracţiune integrală
  Modelul S60 este disponibil şi în versiune cu tracţiune integrală cu motor T6 de şase cilindri şi 3,0 litri. Acesta pompează 304 CP şi nu mai puţin de 440 Nm cuplu motor. Puterea motorului este direcţionată către roţi prin transmisia Geartronic cu şase viteze şi de a doua generaţie de la Volvo.

  T5 nou de 245 CP
  Noul motor T5 Drive-E cu patru cilindri are 245 CP şi cuplu motor de 350 Nm. Consumul de combustibil cu noua cutie de viteze automată cu 8 trepte este de 5,9 l/100 km (137 g/km) pentru modelul S60. Mai mult, este disponibil şi un motor GTDi de 1,6 litri în două versiuni: T4 cu 180 CP şi T3 cu 150 CP.

  D5 cu 215 CP
  Motorul turbo-diesel D5 cu cinci cilindri are 215 CP şi cuplu motor de 420 (420 man., 440 aut.) Nm. D5 cu cutie de viteze manuală are un consum de combustibil de 4,5 l/100 km (emisii CO2 la 119 g/km).

  D4 nou la 97 g/km
  Noul D4 turbo diesel are 181 CP şi cuplu motor de 400 Nm. Motorul include tehnologie i-ART de primă clasă, care ajută la economisirea consumului de combustibil. Prin utilizarea răspunsului presiunii de la fiecare injector de combustibil în locul utilizării tradiţionale a unui singur senzor de presiune în rampa comună, i-ART face posibilă monitorizarea continuă şi adaptarea injecţiei de combustibil pentru fiecare ciclu de combustie în fiecare cei patru cilindri.

  Consumul de combustibil dintr-un model S60 cu cutie de viteze manuală este redus până la o valoare de primă clasă de 3,7 l/100 km, ceea ce înseamnă emisii de CO2 de 97 g/km. Consumul de combustibil cu noua cutie de viteze automată cu 8 trepte este de 4,1 l/100 km (107 g/km).

  Motor D2 diesel de 1,6 litri
  Este disponibil şi un motor D3 cu cinci cilindri de 136 CP, în timp ce versiunea D2 a modelului S60 are un motor diesel de 1,6 litri. Motorul produce 115 CP şi cuplu motor de 270 Nm. Versiunea D2 pentru modelul S60 cu cutie de viteze manuală are consum de combustibil de 3,9 l/100 km (combinat UE), ceea ce corespunde unor emisii CO2 de 103 g/km.

  SENSUS

  Afişaj digital adaptiv
  Afişajul digital adaptiv utilizează un afişaj cu cristale active TFT (Tranzistor cu peliculă subţire) pentru a oferi informaţii personalizate pentru şofer. Există trei teme din care puteţi alege: Eleganţă, Eco şi Performanţă.

  O nouă experienţă de infotisment – Sensus Connect
  Culorile temei afişajului digital sunt repetate şi în sistemul de infotisment conectat Sensus Connect, care este acum introdus în modelul S60. Acesta are o interfaţă de utilizator înnoită, cu un număr de funcţii inovatoare care oferă clienţilor o experienţă cu adevărat conectată.
  Serviciile pe bază de sistem cloud permit şoferului să găsească şi să plătească pentru parcare din maşină, să descopere restaurante noi în destinaţia acestuia, să asculte on-line muzica preferată, fără întreruperi, şi multe altele. Şoferul poate alege ca mesajele text să fie citite cu voce tare, fără a-şi lua mâinile de pe volan.

  Noua aplicaţie pentru realizarea programărilor de service prin conexiune (Connected Service Booking) reprezintă primul pas în integrarea completă a atelierului dealerului în sistemul digital eco. Maşina dvs. îl va anunţa pe şofer când este momentul să viziteze service-ul şi va recomanda o programare la reprezentanţa Volvo.

  Sistem Premium Sound îmbunătăţit
  Familia Sensus include şi un sistem Premium Sound de top, cu un amplificator 5x130 W dotat cu software de îmbunătăţire a sunetului de ultimă generaţie Dirac Live, precum şi cu până la 12 difuzoare, inclusiv un nou woofer de gamă largă pentru bas îmbunătăţit, difuzoare de frecvenţă înaltă noi şi moi pentru sunete înalte line şi difuzoare în cupolă de gamă medie mai mari, centrale şi pentru portiere.

  Cu noul sistem Premium Sound de la Harman Kardon vă puteţi bucura de o ambianță sonoră completă, cu performanţă îmbunătăţită pentru bas, în timp ce puteţi creşte volumul, menţinând claritatea totală a sunetului.

  Volan şi schimbătoare cu padele încălzite
  Pentru a asigura un confort suplimentar şoferilor în climate reci, se pot specifica volane cu 3 spiţe cu încălzire electrică. Maşinile cu transmisie automată pot obţine schimbătoare cu padele care oferă şoferului oportunitatea de a schimba singur viteza, având ambele mâini pe volan. Maşinile echipate cu senzor de ploaie pot obţine acum parbrize încălzite electric pentru dezgheţarea rapidă, în zilele răcoroase.

  SIGURANŢĂ ŞI SUPORT
  IntelliSafe, denumirea generală de la Volvo pentru toate sistemele de siguranţă activă, reprezintă o parte importantă a abordării centrate pe şofer din cadrul modelului S60.

  Servodirecţie asistată electric
  Servodirecţia asistată electric (EPAS), disponibilă cu noile motoare Drive-E, utilizează un motor electric pentru a susţine cremaliera de direcţie, iar şoferul poate alege între trei niveluri de asistenţă electrică.

  În Modul Redus, sistemul asigură un grad înalt de asistenţă electrică, facilitând manevrarea. Modul Mediu are o asistenţă electrică uşor mai redusă, pentru a oferi mai mult răspuns la viteze mai mari. Modul Avansat este setarea maximă pentru şoferul entuziasmat, ce contribuie la caracterul dinamic al maşinii.

  Servodirecţia asistată electric permite integrarea funcţiilor de siguranţă şi de asistenţă pentru şofer, care implică direcţia, precum Asistenţa pentru păstrarea benzilor şi Pilotul pentru asistenţă la parcare.

  Fază lungă permanentă cu tehnologie inovatoare
  Sistemul de control activ pentru faza lungă elimină nevoia de a comuta între faza scurtă şi cea lungă. În schimb, Sistemul de control pentru faza lungă activă permite menţinerea constantă a farurilor pe fază lungă.

  Atunci când se apropie o maşină din direcţia opusă, sistemul ajută la prevenirea orbirii şoferului care se apropie, prin acoperirea fazei, atât cât este suficient. Acest lucru se face prin intermediul unui mecanism de modul ingenios de proiectoare, integrat în far.  Acelaşi beneficiu se aplică şi pentru şoferii din maşinile precedente.

  Tehnologie de detectare a pietonilor şi a bicicliştilor
  Software nou avansat, inclusiv cu o procesare mai rapidă a vizualizării, care a făcut posibilă extinderea tehnologiei actuale de la Volvo Cars de detectare şi frânare automată pentru a include şi anumite situaţii care implică biciclişti.

  Sistemul de detectare a pietonilor şi a bicicliştilor cu frânare complet automată este dotat cu un sistem avansat de senzori care scanează zona din faţă. Dacă un ciclist, care merge în aceeaşi direcţie ca şi maşina, se deplasează brusc în faţa acesteia iar coliziunea este iminentă, va apărea o avertizare instantanee iar frânele vor fi aplicate complet.

  Tehnologia detectează şi dacă un pieton păşeşte pe drum în faţa maşinii. Dacă şoferul nu reacţionează la timp, maşina poate emite o avertizare şi poate activa frânele în mod automat.

  City Safety - activ până la 50 km/h
  Modelul S60 dispune de sistemul City Safety îmbunătăţit. Acest sistem este activ la viteze de până la 50 km/h. Maşina frânează automat dacă şoferul nu reacționează la timp atunci când maşina din faţă încetineşte sau se opreşte – sau dacă maşina se apropie prea repede de o maşină staţionară.

  Lumini de viraj pentru vizibilitate mai bună
  O altă opţiune inovatoare pentru condus pe timp de noapte este funcţia de lumini de viraj la viteză redusă. Ca o extensie a sistemului actual Active Bending Light, aceasta luminează zona spre care şoferul virează, pentru o manevrare mai sigură.

  Pilot pentru asistenţă la parcare
  Pilotul pentru asistenţă la parcare face parcarea paralelă uşoară şi precisă, prin preluarea şi operarea volanului, în timp ce şoferul manevrează cutia de viteze şi controlează viteza maşinii. Manevra de parcare se bazează pe senzori ultrasonici frontali, posteriori şi laterali.

  Asistenţă pentru păstrarea benzii
  Asistenţa pentru păstrarea benzii îl ajută pe şofer să păstreze banda. Această funcţie aplică un cuplu motor de direcţie suplimentar pe coloana de direcţie, atunci când maşina se apropie de un marcaj de bandă şi se pregăteşte să părăsească banda. Sistemul este activ la viteze de la 65 km/h până la 200 km/h. Ca prim pas, Asistenţa pentru păstrarea benzii aplică un cuplu motor de direcţie pe roţi, pentru a-l ajuta pe şofer să revină pe direcţia intenţionată. Dacă maşina părăseşte banda, tehnologia generează o avertizare distinctă prin intermediul unei vibraţii haptice aplicată pe volan.

  Sistem de informare a unghiului mort îmbunătăţit – pentru o vizibilitate mai bună
  Modelul S60 oferă Sistemul de informare a unghiului mort (BLIS) îmbunătăţit, care se bazează pe radar. Acum, tehnologia poate monitoriza şi alerta pe şofer cu privire la vehiculele care se apropie cu viteze de până la 70 m din spatele maşinii. Desigur, încă îl informează pe şofer cu privire la vehiculele aflate la unghiuri moarte pe ambele părţi.

  Alertă la traversarea traficului – siguranţă din spate
  Alerta la traversarea traficului utilizează senzori radar din spatele maşinii pentru a-l avertiza pe şofer cu privire la traficul care traversează din lateral,în timpul ieşirii cu spatele dintr-un loc de parcare.. Acest lucru este în special util în locurile înguste şi aglomerate, unde vederea în lateral poate fi limitată de infrastructură, vegetaţie sau de alte maşini parcate.

  Road Sign Information (informaţii referitoare la semnele rutiere) - un „ochi“ în plus pentru trafic
  Road Sign Information îl asistă pe şofer prin expunerea semnelor rutiere în afişajul instrumentaţiei. Road Sign Information poate fi combinat cu funcţia Speed alert (alertare la depăşirea vitezei), care îi prezintă şoferului o avertizare vizuală în vitezometru, în cazul în care viteza limită este depăşită.

  Noul design dinamic S60, introdus în 2013, cu aspectul său încrezător, accentuează natura sportivă a maşinii. Sentimentul sportiv este accentuat de scaunele sport confortabile. Modelul S60 din 2015 este disponibil cu trei motoare din familia de motoare cu patru cilindri Drive-E: Motor turbo T6 pe benzină de 306 CP, T5 de 245 CP şi motorul turbo-diesel D4 cu 181 CP. O nouă cutie de viteze automată în 8 trepte contribuie la călătorii mai rafinate şi la o economie excelentă de combustibil. Consumul de combustibil dintr-un model S60 D4 cu cutie de viteze manuală este redus până la o valoare de primă clasă de 3,7 l/100 km, ceea ce înseamnă emisii de CO2 de 97 g/km.
  Inapoi