Новости и события
 • Volvo S80 - modelele din anul 2015

  14.04.2014

  Un număr de elemente noi de design exterior consolidează prezenţa contemporană sofisticată a noului model Volvo S80, care a fost recreat în 2013. Lucrările de dezvoltare au pus accentul pe consolidarea designului elegant, sofisticat şi acordarea atenţiei la detalii. Noul model S80 este disponibil cu două motoare cu patru cilindri din familia nouă de motoare Drive-E: turbo-diesel D4 şi T5 turbo pe benzină. Consumul de combustibil a scăzut până la un nivel de clasă de 3,9 l/100 km (102 g CO2 per km) la toate versiunile D4.

  DESIGN

  Mai lat şi mai coborât
  Barele de protecţie frontale şi posterioare creează un efect „întins,” pentru a face maşina să pară mai lată şi mai joasă. Noile lumini de întâmpinare dreptunghiulare din faţă oferă bordului anterior S80 un aspect contemporan, în timp ce farurile clasice rotunjite Volvo din spate trag vizual maşina înspre sol. Modelul S80 poate fi dotat cu roţi expresive de 19 ţoli, fără a pierde din confort.

  Interior de lux
  Atenţia acordată detaliilor oferă modelului S80 rafinamentul său îmbunătăţit. Inscription este o gamă dovedită de opţiuni, care oferă clientului oportunitatea de a proiecta cu adevărat maşina în funcţie de preferinţele sale personale. Elementele noi pentru interior includ un design nou pentru scaunele din faţă, manetă cu elemente preţioase şi o oglindă retrovizoare fără cadru.

  INSCRIPTION

  Pachet de interior de lux
  Pachetul Inscription include o actualizare de lux desăvârşit pentru interior. Acesta include tapiţerie Inscription din piele moale, bord din piele, piele moale pe tetierele brodate Inscription, cotieră centrală din piele moale, covoraşe unice şi praguri cu sigla Inscription.

  Este disponibilă şi o selecţie de funcţii Inscription unice, precum inserţii decorative Dark Walnut şi roţi de 19 ţoli Bor cu zece spiţe.

  ŞASIU ŞI GRUPURI MOTOPROPULSOARE

  Selecţie din trei şasiuri

  Cumpărătorul de model S80 poate alege din trei tipuri de şasiuri – Confort, Şasiu sport jos şi Four-C (Concept de şasiu controlabil permanent).

  Versiune T6 de putere
  Motorul pe benzină T6 are o cilindree de 3,0 litri şi pompează 304 CP şi un cuplu motor de 440 Nm. Consumul de combustibil este de 9,9 l/100 km (combinat UE) în varianta S80 cu tracţiune integrală. Puterea motorului este direcţionată către roţi prin transmisia Geartronic cu şase viteze şi de a doua generaţie de la Volvo.

  T5 nou de 245 CP
  Noul motor T5 Drive-E cu patru cilindri are 245 CP şi cuplu motor de 350 Nm. Consumul de combustibil cu noua cutie de viteze automată cu 8 trepte este de 6.2 l/100 km (144 g/km) pentru modelul S80.

  D5 cu 215 CP
  Motorul turbo-diesel D5 cu cinci cilindri are 215 CP şi cuplu motor de 440 Nm. D5 cu tracţiune integrală şi cutie de viteze automată are un consum de combustibil de 5,9 l/100 km (158 g/km).

  D4 nou la 102 g/km
  Noul D4 are 181 CP şi cuplu motor de 400 Nm. Motorul include tehnologie i-ART de primă clasă, care ajută la economisirea consumului de combustibil. Prin intermediul răspunsului presiunii de la fiecare injector de combustibil în locul utilizării tradiţionale a unui singur senzor de presiune în rampa comună, i-ART face posibilă monitorizarea continuă şi adaptarea injecţiei de combustibil pentru fiecare ciclu de combustie în fiecare cei patru cilindri.

  Consumul de combustibil dintr-un model S80 cu cutie de viteze manuală este redus până la 3,9 l/100 km, ceea ce înseamnă emisii de CO2 de 102 g/km. Consumul de combustibil cu noua cutie de viteze automată cu 8 trepte este de 4,3 l/100 km (113 g/km) pentru modelul S80.

  D2 de primă clasă
  Consumul de combustibil al motorului de 115 CP, cu patru cilindri, D2 diesel, din noul model Volvo S80, cu cutie de viteze manuală, este acum redus la o valoare de top de 4,1 l/100 km (combinat UE), ceea ce înseamnă emisii de CO2 de 107 g/km. Valorile corespondente pentru cutia de viteze automată sunt de 4,1 l/100 km şi 109 g/km.

  SENSUS

  Afişaj digital adaptiv

  Afişajul digital adaptiv utilizează un afişaj cu cristale active TFT (Tranzistor cu peliculă subţire) pentru a oferi informaţii personalizate pentru şofer. Există trei teme din care puteţi alege: Eleganţă, Eco şi Performanţă.

  O nouă experienţă de infotisment – Sensus Connect
  Culorile temei afişajului digital sunt repetate şi în sistemul de infotisment conectat Sensus Connect, care este acum introdus în modelul S80. Acesta are o interfaţă de utilizator înnoită, cu un număr de funcţii inovatoare care oferă clienţilor o experienţă cu adevărat conectată.
  Serviciile pe bază de sistem cloud permit şoferului să găsească şi să plătească pentru parcare din maşină, să descopere restaurante noi în destinaţia acestuia, să asculte on-line muzica preferată, fără întreruperi, şi multe altele. Şoferul poate alege ca mesajele text să fie citite cu voce tare, fără a-şi lua mâinile de pe volan.

  Noua aplicaţie pentru realizarea programărilor de service prin conexiune (Connected Service Booking) reprezintă primul pas în integrarea completă a atelierului dealerului în sistemul digital eco. Maşina dvs. îl va anunţa pe şofer când este momentul să viziteze service-ul şi va recomanda o programare la reprezentanţa Volvo.

  Sistem Premium Sound îmbunătăţit
  Familia Sensus include şi un sistem Premium Sound de top, cu un amplificator 5x130 W dotat cu software de îmbunătăţire a sunetului de ultimă generaţie Dirac Live, precum şi cu până la 12 difuzoare, inclusiv un nou woofer de gamă largă pentru bas îmbunătăţit, difuzoare de frecvenţă înaltă noi şi moi pentru sunete înalte line şi difuzoare în cupolă de gamă medie mai mari, centrale şi pentru portiere.

  Cu noul sistem Premium Sound de la Harman Kardon vă puteţi bucura de o ambianță sonoră completă, cu performanţă îmbunătăţită pentru bas, în timp ce puteţi creşte volumul, menţinând claritatea totală a sunetului.

  Volan şi schimbătoare cu padele încălzite
  Pentru a asigura un confort suplimentar şoferilor în climate reci, se pot specifica volane cu 3 spiţe cu încălzire electrică. Maşinile cu transmisie automată pot obţine schimbătoare cu padele care oferă şoferului oportunitatea de a schimba singur viteza, având ambele mâini pe volan. Maşinile echipate cu senzor de ploaie pot obţine acum parbrize încălzite electric pentru dezgheţarea rapidă, în zilele răcoroase.

  SIGURANŢĂ ŞI SUPORT
  IntelliSafe, denumirea generală de la Volvo pentru toate sistemele de siguranţă activă, reprezintă o parte importantă a abordării centrate pe şofer din cadrul modelului S80.

  Tehnologie de detectare a pietonilor şi a bicicliştilor
  Software nou avansat, inclusiv cu o procesare mai rapidă a vizualizării, care a făcut posibilă extinderea tehnologiei actuale de la Volvo Cars de detectare şi frânare automată pentru a include şi anumite situaţii care implică biciclişti.

  Sistemul de detectare a pietonilor şi a bicicliştilor cu frânare complet automată este dotat cu un sistem avansat de senzori care scanează zona din faţă. Dacă un ciclist, care merge în aceeaşi direcţie ca şi maşina, se deplasează brusc în faţa acesteia iar coliziunea este iminentă, va apărea o avertizare instantanee iar frânele vor fi aplicate complet.

  Tehnologia detectează şi dacă un pieton păşeşte pe drum în faţa maşinii. Dacă şoferul nu reacţionează la timp, maşina poate emite o avertizare şi poate activa frânele în mod automat.

  City Safety - activ până la 50 km/h
  Modelul S80 dispune de sistemul City Safety îmbunătăţit. Acest sistem este activ la viteze de până la 50 km/h. Maşina frânează automat dacă şoferul nu reacționează la timp atunci când maşina din faţă încetineşte sau se opreşte – sau dacă maşina se apropie prea repede de o maşină staţionară.

  Sistem de control pentru faza lungă activă – con dus mai relaxat pe timp de noapte
  Sistemul de control pentru faza lungă activă îl ajută pe şofer să utilizeze faza lungă în mod mai eficient. Asigură un schimb automat între faza lungă şi cea scurtă, la momentul potrivit.

  Road Sign Information (informaţii referitoare la semnele rutiere) - un „ochi“ în plus pentru trafic
  Road Sign Information îl asistă pe şofer prin expunerea semnelor rutiere în afişajul instrumentaţiei. Road Sign Information poate fi combinat cu funcţia Speed alert (alertare la depăşirea vitezei), care îi prezintă şoferului o avertizare vizuală în vitezometru, în cazul în care viteza limită este depăşită.

  Zonele de deformare controlată realizate din oţel de diferite clase
  Structura patentată a părţii frontale este împărţită în zone, fiecare dintre ele având o sarcină diferită în timpul secvenţei de deformare. Zonele exterioare sunt responsabile pentru cea mai mare parte a deformării. Cu cât ajung mai aproape forţele de coliziune de compartimentul pasagerilor, cu atât se deformează mai puţin materialul. Pentru a oferi fiecărei zone proprietăţile corecte, se utilizează oţel de clase diferite în structuri diferite.

  Un număr de elemente noi de design exterior consolidează prezenţa contemporană sofisticată a noului model Volvo S80, care a fost recreat în 2013. Lucrările de dezvoltare au pus accentul pe consolidarea designului elegant, sofisticat şi acordarea atenţiei la detalii. Noul model S80 este disponibil cu două motoare cu patru cilindri din familia nouă de motoare Drive-E: turbo-diesel D4 şi T5 turbo pe benzină. Consumul de combustibil a scăzut până la un nivel de clasă de 3,9 l/100 km (102 g CO2 per km) la toate versiunile D4.
  Inapoi