Новости и события
 • Volvo V40 Cross Country - modelele anului 2015

  14.04.2014

  Volvo V40 Cross Country, cu un amestec unic de robusteţe şi eleganţă expresivă, este acum disponibil şi cu noile grupuri motopropulsoare Drive-E de doi litri şi cu patru cilindri. Grupurile motopropulsoare Drive-E oferă un amestec de clasă globală de manevrabilitate şi emisii reduse de CO2. Emisiile CO2 ale modelului V40 Cross Country D4 cu 190 CP cu cutie de viteze manuală sunt reduse până la 104 g/km. Volvo V40 Cross Country are şi noul sistem de infotisment conectat Sensus Connect şi poate fi specificat cu sistem Premium Sound de primă clasă de la Harman Kardon.

  EXTERIOR

  Maşină elegantă pentru toate drumurile

  Şoferul conduce dintr-un loc ridicat cu 40 mm în modelul V40 Cross Country, faţă de modelul V40 standard. Această impresie capabilă este îmbunătăţită de un număr de detalii unice Cross Country, inclusiv roţi cu diametru de până la 19 ţoli, parte frontală cu o bară de protecţie închisă la culoare, contrastantă, grilaj cu ochiuri în formă de faguri şi lumini de întâmpinare verticale şi bara de amortizare posterioară cu difuzor integrat.

  Cu toate acestea, acest vehicul de primă clasă pentru toate drumurile, cu cinci uşi şi cinci locuri, are şi detalii inspirate din domeniul off-road, precum cadrul eloxat, lucios şi negru din jurul centrului vizual de greutate, capacul negru al oglinzii retrovizoare şi şinele elegante care plutesc pe acoperiş.

  Portofoliul V40 include trei culori de exterior noi (Osmium Grey, Ocean Blue II şi Power Blue), precum şi roţi noi de 19 ţoli Damara diamond cut gri.

  INTERIOR

  Temă din cupru şi maro
  În interior, alternativa la culoarea de exterior Raw Copper este imitată în cusăturile contrastante – şi poate fi accentuată şi mai mult alegând inserţia pentru cadrul central Copper Dawn. Tapiţeria din piele vine în cinci versiuni diferite, inclusiv culoarea de accentuare Espresso Brown.

  Conceput pentru oameni
  Interiorul modelului Volvo V40 Cross Country este conceput cu accentuarea puternică a ergonomiei, a confortului şi a unei experienţe captivante de condus. Bordul lat, împreună cu impresia de fluiditate a designului portierelor, creează un sentiment de spaţiu, de „maşină mare“. Interiorul este conceput pentru a asigura o atmosferă spaţioasă şi plăcută pentru şofer şi pasageri, cu o aromă cu adevărat scandinavă.

  Afişaj digital adaptiv
  Modelul V40 Cross Country este disponibil cu un cluster de instrumente cu grafică completă, care exprimă o funcţionalitate emoţională, afişând întotdeauna cele mai importante informaţii în orice situație, chiar în faţa şoferului. Şoferul poate alege între trei teme grafice: Eleganţă, Eco şi Performanţă.

  O nouă experienţă de infotisment – Sensus Connect (se pot aplica restricţii geografice)
  Culorile temei afişajului digital sunt repetate şi în sistemul de infotisment conectat Sensus Connect, care este acum introdus în modelul V40 Cross Country. Acesta are o interfaţă de utilizator înnoită, cu un număr de funcţii inovatoare care oferă clienţilor o experienţă cu adevărat conectată.

  Serviciile pe bază de sistem cloud permit şoferului să găsească şi să plătească pentru parcare din maşină, să descopere restaurante noi în destinaţia acestuia, să asculte on-line muzica preferată, fără întreruperi, şi multe altele. Şoferul poate alege ca mesajele text să fie citite cu voce tare, fără a-şi lua mâinile de pe volan.

  Noua aplicaţie pentru realizarea programărilor de service prin conexiune (Connected Service Booking) reprezintă primul pas în integrarea completă a atelierului dealerului în sistemul digital eco. Maşina dvs. îl va anunţa pe şofer când este momentul să viziteze service-ul şi va recomanda o programare la reprezentanţa Volvo.

  Sistem Premium Sound îmbunătăţit
  Familia Sensus include şi un sistem Premium Sound de top, cu un amplificator 5x130 W dotat cu software de îmbunătăţire a sunetului de ultimă generaţie Dirac Live, precum şi cu până la 12 difuzoare, inclusiv un nou woofer de gamă largă pentru bas îmbunătăţit, difuzoare de frecvenţă înaltă noi şi moi pentru sunete înalte line şi difuzoare în cupolă de gamă medie mai mari, centrale şi pentru portiere.

  Cu noul sistem Premium Sound de la Harman Kardon vă puteţi bucura de o ambianță sonoră completă, cu performanţă îmbunătăţită pentru bas, în timp ce puteţi creşte volumul, menţinând claritatea totală a sunetului.

  Versatilitate pentru aventuri cu final neprevăzut
  V40 Cross Country oferă clienţilor care iubesc aventura versatilitatea adecvată pentru a transporta atât prietenii, cât şi echipamentele într-o aventură cu final neprevăzut. Spătarul din două piese, 40/60, al scaunelor din spate se poate plia cu uşurinţă.

  VOLVO OCEAN RACE EDITION

  Maşini inspirate din navigație
  Modelul V40 Cross Country este disponibil şi în ediţie Volvo Ocean Race inspirată din navigaţie.  Modelul este disponibil în patru culori – Ocean Blue II (culoare nouă), Bright Silver, Black Sapphire şi Crystal White şi are roţi unice „Portunus“ de 17 ţoli şi cu şapte spiţe.

  Identificarea Volvo Ocean Race este afişată pe prag şi pe aripile frontale, precum şi în secvenţa de pornire a ecranului de infotisment. Interiorul prezintă tapiţerie din piele neagră sau galbenă cu diferite cusături oranj şi cu sigla Volvo Ocean Race tot în oranj. Cusăturile sunt copiate pe panourile portierelor şi pe covoare, care au o etichetă specială din cauciuc ataşată. Include şi o inserţie decorativă unică.

  ŞASIU ŞI GRUPURI MOTOPROPULSOARE

  Tracţiunea integrală sporeşte capacitatea
  Modelul V40 Cross Country are o dinamică de condus de primă clasă cu tracţiunea integrală disponibilă în versiunea T5, pentru a îmbunătăţi capacitatea pentru toate drumurile şi toate tipurile de vreme.

  Motorul T5 de 2,5 litri şi cu cinci cilindri are o putere de 254 CP şi cuplu motor de 360 Nm. Acesta are transmisie automată şi accelerează de la 0-100 km/h în 6,4 secunde. Consumul de combustibil este de 8,3 l/100 km (Combinat UE).

  T5 AWD este disponibil şi în versiune de 2,0 litri, cu 213 CP şi cuplu motor de 300 NM în anumite pieţe.

  Există şi T4, un motor GTDi de 1,6 litri cu 180 CP şi cuplu motor maxim de 240 Nm. Consumul de combustibil este de 5,5 l/100 km cu cutia de viteze manuală şi de 6,1 l/100 km cu cutia automată. Acest lucru corespunde unor emisii de CO2 de 129 g/km (man.) şi de 143 g/km (aut.). Un motor T4 de 2,0 litri, cu cinci cilindri, 180 CP şi cuplu motor de 300 Nm este disponibil în anumite pieţe.

  Transmisie lină Powershift
  Versiunea T5 include o cutie de viteze automată cu şase trepte, în timp ce T4 este disponibil în combinaţie cu transmisia automată Powershift cu şase trepte sau cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte. În principiu, Powershift funcţionează ca două cutii de viteze manuale paralele cu ambreiaje separate, un sistem care asigură schimbări de viteză rapide şi cu consum de combustibil.

  Diesel cu tehnologie inovatoare i-Art
  Noul D4 turbo diesel Drive-E are 190 CP şi cuplu motor de 400 Nm. Consumul de combustibil dintr-un model V40 Cross Country cu cutie de viteze manuală este redus până la 4,0 l/100 km (combinat UE), ceea ce înseamnă emisii de CO2 de 104 g/km.

  Motorul include tehnologie i-ART de primă clasă, care ajută la economisirea consumului de combustibil. Prin utilizarea răspunsului presiunii de la fiecare injector de combustibil în locul utilizării tradiţionale a unui singur senzor de presiune în rampa comună, i-ART face posibilă monitorizarea continuă şi adaptarea injecţiei de combustibil pentru fiecare ciclu de combustie în fiecare cei patru cilindri.

  Combinaţia dintre presiunea de injecţie de 2.500 bari şi tehnologia i-ART oferă clientului un motor de performanţă ridicată, economie îmbunătăţită de combustibil şi emisii considerabil mai mici.

  Motorul diesel are şi finisaje, precum turbo-încărcător dublu de ultimă generaţie, frecare redusă şi o soluţie inteligentă pentru supape pe sistemul de răcire pentru o fază mai rapidă de încălzire după o pornire la rece.

  Pentru a asigura manevrabilitatea receptivă, lină şi cu consum redus de combustibil dorită, motoarele Drive-E sunt combinate cu noua cutie de viteze automată cu opt trepte de la Volvo Cars sau cu o cutie de viteze cu şase trepte adaptată pentru economie de combustibil sporită. Versiunile cu cutie de viteze automată au padele pe volan pentru schimbarea manuală a vitezei, oricând doriţi.

  Versiune D2 cu emisii CO2 de 88 g/km
  Mai mult, este disponibil şi D3 de 2,0 litri, care produce 150 CP şi cuplu motor de 350 Nm. Motorul de 1,6 litri D2 diesel are 115 CP şi cuplu motor de 270 Nm. Motorul D2 al modelului V40 cu cutie de viteze manuală are emisii CO2 de 99 g/km – ceea ce corespunde unui consum de combustibil de 3,8 l/100 km.

  Sistem de control al vitezei de coborâre a pantelor
  Pentru a face aventurile cu urcări şi coborâşuri mai confortabile pentru şofer, V40 Cross Country are şi sistem de control al vitezei de coborâre a pantelor în versiunea T5 cu tracţiune integrală. V40 Cross country are şi o funcţie practică Hill Hold (aderenţă pe teren), care facilitează pornirea în pantă.

  SIGURANŢĂ ŞI SUPORT

  Pilot pentru asistenţă la parcare
  Pilotul pentru asistenţă la parcare face parcarea paralelă uşoară şi precisă, prin preluarea şi operarea volanului, în timp ce şoferul manevrează cutia de viteze şi controlează viteza maşinii. Manevra de parcare se bazează pe senzori ultrasonici frontali, posteriori şi laterali.

  Asistenţă pentru păstrarea benzii
  Asistenţa pentru păstrarea benzii îl ajută pe şofer să păstreze banda. Această funcţie aplică un cuplu motor de direcţie suplimentar pe coloana de direcţie, atunci când maşina se apropie de un marcaj de bandă şi se pregăteşte să părăsească banda. Sistemul este activ la viteze de la 65 km/h până la 200 km/h.

  Sistem de informare a unghiului mort îmbunătăţit – pentru o vizibilitate mai bună
  Modelul V40 Cross Country oferă Sistemul de informare a unghiului mort (BLIS) îmbunătăţit, care se bazează pe radar. Acum, tehnologia poate monitoriza şi alerta pe şofer cu privire la vehiculele care se apropie cu viteze de până la 70 m din spatele maşinii. Desigur, încă îl informează pe şofer cu privire la vehiculele aflate la unghiuri moarte pe ambele părţi.

  Alertă la traversarea traficului – siguranţă din spate
  Alerta la traversarea traficului utilizează senzori radar din spatele maşinii pentru a-l avertiza pe şofer cu privire la traficul care traversează din lateral,în timpul ieşirii cu spatele dintr-un loc de parcare.. Acest lucru este în special util în locurile înguste şi aglomerate, unde vederea în lateral poate fi limitată de infrastructură, vegetaţie sau de alte maşini parcate.

  Road Sign Information (informaţii referitoare la semnele rutiere) - un „ochi“ în plus pentru trafic
  Road Sign Information îl asistă pe şofer prin expunerea semnelor rutiere în afişajul instrumentaţiei. Road Sign Information poate fi combinat cu funcţia Speed alert (alertare la depăşirea vitezei), care îi prezintă şoferului o avertizare vizuală în vitezometru, în cazul în care viteza limită este depăşită.

  Sistem de control pentru faza lungă activă – con dus mai relaxat pe timp de noapte
  Sistemul de control pentru faza lungă activă îl ajută pe şofer să utilizeze faza lungă în mod mai eficient. Asigură un schimb automat între faza lungă şi cea scurtă, la momentul potrivit.

  Autopilot adaptiv şi alertare pentru distanţă - menţinerea unei distanţe
  Modelul V40 Cross Country poate fi dotat cu autopilot adaptiv – Adaptive Cruise Control (ACC), care promovează un condus confortabil, prin utilizarea radarului pentru a menţine în mod automat o distanţă setată până la maşina din faţă. Funcţia Queue Assist la maşinile cu cutie de viteze automată menţine distanţa setată până la oprire.

  Tehnologie de detectare a pietonilor şi a bicicliştilor
  Software nou avansat, inclusiv cu o procesare mai rapidă a vizualizării, care a făcut posibilă extinderea tehnologiei actuale de la Volvo Cars de detectare şi frânare automată pentru a include şi anumite situaţii care implică biciclişti.

  Sistemul de detectare a pietonilor şi a bicicliştilor cu frânare complet automată este dotat cu un sistem avansat de senzori care scanează zona din faţă. Dacă un ciclist, care merge în aceeaşi direcţie ca şi maşina, se deplasează brusc în faţa acesteia iar coliziunea este iminentă, va apărea o avertizare instantanee iar frânele vor fi aplicate complet.

  Tehnologia detectează şi dacă un pieton păşeşte pe drum în faţa maşinii. Dacă şoferul nu reacţionează la timp, maşina poate emite o avertizare şi poate activa frânele în mod automat.

  Tehnologie airbag pentru pietoni – premieră mondială
  Pentru a reduce consecinţele în cazul în care o coliziune cu un pieton nu poate fi evitată, Volvo V40 este disponibil cu tehnologie airbag pentru pietoni, premieră mondială.

  Senzorii din bara de protecţie frontală înregistrează contactul fizic dintre maşină şi pieton. Capătul posterior al capotei este eliberat şi, în acelaşi timp, se activează airbag-ul.

  City Safety - activ până la 50 km/h
  Modelul V40 Cross Country dispune de sistemul City Safety îmbunătăţit. Acest sistem este activ la viteze de până la 50 km/h. Maşina frânează automat dacă şoferul nu reacționează la timp atunci când maşina din faţă încetineşte sau se opreşte – sau dacă maşina se apropie prea repede de o maşină staţionară.

  Sistem de control pentru alertarea şoferului – detectarea şi avertizarea şoferilor obosiţi
  Sistemul de control pentru alertarea şoferilor este conceput pentru a detecta şi avertiza şoferii obosiţi. Sistemul poate acoperi şi situaţiile în care şoferul este distras. Senzorii detectează mişcările maşinii. Unitatea de control stochează informaţiile şi calculează dacă şoferul este supus riscului de a pierde controlul maşinii.

  Volvo V40 Cross Country, cu un amestec unic de robusteţe şi eleganţă expresivă, este acum disponibil şi cu noile grupuri motopropulsoare Drive-E de doi litri şi cu patru cilindri. Grupurile motopropulsoare Drive-E oferă un amestec de clasă globală de manevrabilitate şi emisii reduse de CO2. Emisiile CO2 ale modelului V40 Cross Country D4 cu 190 CP cu cutie de viteze manuală sunt reduse până la 104 g/km. Volvo V40 Cross Country are şi noul sistem de infotisment conectat Sensus Connect şi poate fi specificat cu sistem Premium Sound de primă clasă de la Harman Kardon.
  Inapoi