Новости и события
 • Volvo V40 - modelele din anul 2015

  14.04.2014

  Noile grupuri motopropulsoare Drive-E - ce oferă un amestec de top de manevrabilitate şi emisii reduse de CO2 – sunt acum disponibile şi pentru Volvo V40. Emisiile CO2 ale modelului Volvo V40 D4 cu 190 CP, cu cutie de viteze manuală, sunt reduse până la o valoare excepţională de 85 g/km – o ofertă de care încă nu se apropie niciun competitor. Volvo V40 are şi noul sistem de infotisment conectat Sensus Connect şi poate fi specificat cu sistem Premium Sound de primă clasă de la Harman Kardon.

  EXTERIOR

  Design frontal coborât şi lat

  Capota clasică în formă de V este şi mai mult îmbunătăţită prin intermediul liniilor expresive. Grilajul foarte lucios este coborât şi lat, pentru a crea un sentiment sportiv, apropiat de sol. Deschiderea mai coborâtă este înconjurată la colţuri de caroserie sculptată, care se întinde de la un pasaj de roată la altul. Colţurile sculptate nu doar conferă caracter, ci şi direcţionează fluxul de aer, pentru a îmbunătăţi aerodinamica. Luminile de întâmpinare sunt montate în colţurile mai joase ale părţii frontale, ridicându-se lin din vederea frontală directă. „Designul de lamă“ al farurilor frontale creează un model de lumină atractiv în întuneric.

  Caroserie lată şi profil dinamic
  Linia caroseriei late se întinde în spate de la faruri, cu o linie ascuţită care imită linia de centură în creştere. Când ajunge la capătul portierelor din spate, trece lin în sus, printr-un „cârlig“ integrat, moştenit de la legendarul P1800. Evidenţierea continuă în spate într-o secţiune plină de putere care se termină în farurile din spate.

  Silueta plafonului contribuie la impresia unei maşini care se apleacă în faţă - nerăbdătoare să o ia din loc. Maşina este terminată cu partea posterioară sculptată dinamic, având scopul de a evidenţia şi mai mult lăţimea şi aspectul său muscular, cu zona inferioară „întunecată“, pentru a obţine un aspect atletic, coborât şi lat.

  Portofoliul V40 include trei culori de exterior noi (Osmium Grey, Ocean Blue II şi Power Blue), precum şi roţi noi de 18 ţoli Tamesis, în argintiu deschis.

  Geam panoramic – o experienţă iluminatoare
  Modelul Volvo V40 este disponibil cu un geam panoramic fixat, care se întinde de la parbriz până la spătarul locurilor din spate.

  INTERIOR

  Conceput pentru oameni

  Interiorul modelului Volvo V40 este conceput cu accentuarea puternică a ergonomiei, a confortului şi a unei experienţe captivante de condus. Bordul lat, împreună cu impresia de fluiditate a designului portierelor, creează un sentiment de spaţiu, de „maşină mare“. Interiorul este conceput pentru a asigura o atmosferă spaţioasă şi plăcută pentru şofer şi pasageri, cu o aromă cu adevărat scandinavă.

  Afişaj digital adaptiv
  Modelul V40 este disponibil cu un cluster de instrumente cu grafică completă, care exprimă o funcţionalitate emoţională, afişând întotdeauna cele mai importante informaţii în orice situație, chiar în faţa şoferului. Şoferul poate alege între trei teme grafice: Eleganţă, Eco şi Performanţă.

  O nouă experienţă de infotisment – Sensus Connect (se pot aplica restricţii geografice)
  Culorile temei afişajului digital sunt repetate şi în sistemul de infotisment conectat Sensus Connect, care este acum introdus în modelul V40. Acesta are o interfaţă de utilizator înnoită, cu un număr de funcţii inovatoare care oferă clienţilor o experienţă cu adevărat conectată.

  Serviciile pe bază de sistem cloud permit şoferului să găsească şi să plătească pentru parcare din maşină, să descopere restaurante noi în destinaţia acestuia, să asculte on-line muzica preferată, fără întreruperi, şi multe altele. Şoferul poate alege ca mesajele text să fie citite cu voce tare, fără a-şi lua mâinile de pe volan.

  Noua aplicaţie pentru realizarea programărilor de service prin conexiune (Connected Service Booking) reprezintă primul pas în integrarea completă a atelierului dealerului în sistemul digital eco. Maşina dvs. îl va anunţa pe şofer când este momentul să viziteze service-ul şi va recomanda o programare la reprezentanţa Volvo.

  Sistem Premium Sound îmbunătăţit
  Familia Sensus include şi un sistem Premium Sound de top, cu un amplificator 5x130 W dotat cu software de îmbunătăţire a sunetului de ultimă generaţie Dirac Live, precum şi cu până la 12 difuzoare, inclusiv un nou woofer de gamă largă pentru bas îmbunătăţit, difuzoare de frecvenţă înaltă noi şi moi pentru sunete înalte line şi difuzoare în cupolă de gamă medie mai mari, centrale şi pentru portiere.

  Cu noul sistem Premium Sound de la Harman Kardon vă puteţi bucura de o ambianță sonoră completă, cu performanţă îmbunătăţită pentru bas, în timp ce puteţi creşte volumul, menţinând claritatea totală a sunetului.

  R-DESIGN

  Pentru cei care doresc performanță

  Modelul V40 R-Design este conceput pentru persoanele care caută performanţe şi care au o pasiune pentru acele aspecte care fac viaţa puţin mai interesantă. Atenţia meticuloasă acordată detaliilor include designul expresiv, precum şi performanţa agilă şi precisă.

  Partea frontală unică R-Design are un grilaj foarte lucios cu cadru din metal fin. Aspectul sportiv este şi mai mult consolidat de difuzorul din siderit, detaliile finisate cu metal fin şi de ţevile de eşapament duble. Roţile cu cinci spiţe diamond-cut (17, 18 sau 19 ţoli) completează aspectul elegant şi dinamic.

  Interior R-Design de nouă generaţie
  În interior, scaunele şi detaliile de interior R-Design de nouă generaţie accentuează aura distinctivă de design scandinav al noului model V40. R-Design se adresează în special clienţilor care iubesc condusul activ şi un design personal şi expresiv.

  EDIŢIA VOLVO OCEAN RACE

  Maşini inspirate din navigație

  Modelul V40 este disponibil şi în ediţie Volvo Ocean Race inspirată din navigaţie.  Modelul este disponibil în patru culori – Ocean Blue II (culoare nouă), Bright Silver, Black Sapphire şi Crystal White şi are roţi unice „Portunus“ de 17 ţoli şi cu şapte spiţe.

  Identificarea Volvo Ocean Race este afişată pe prag şi pe aripile frontale, precum şi în secvenţa de pornire a ecranului de infotisment. Interiorul prezintă tapiţerie din piele neagră sau galbenă cu diferite cusături oranj şi cu sigla Volvo Ocean Race tot în oranj. Cusăturile sunt copiate pe panourile portierelor şi pe covoare, care au o etichetă specială din cauciuc ataşată. Include şi o inserţie decorativă unică.

  ŞASIU ŞI GRUPURI MOTOPROPULSOARE

  Şasiu Dynamic standard

  Modelul Volvo V40 are diferite configurări de şasiu:
  Şasiul Dynamic este standard. Caroseria rigidă şi centrul de gravitate coborât promovează un caracter cu răspuns rapid, care pune accentul pe experienţa condusului, dar fără a compromite confortul călătoriei. Şasiul Touring, care pune mai mult accentul pe confort, este standard în China şi Rusia.

  Şasiul opţional Sport este coborât cu 10 mm (15 mm în versiunea T5) faţă de şasiul Dynamic. Arcurile şi amortizoarele sunt fixate mai bine, având ca rezultat plăcerea unui condus receptiv cu control deplin.

  Direcţionare cu răspuns precis
  Tubulatura solidă din coloana de direcţie şi izolatorul ferm accentuează rigiditatea torsională. Acest lucru contribuie la sentimentul îmbunătăţit de contact direct cu roţile şi cu drumul. Servodirecţia asistată electric (EPAS) utilizează un motor electric pentru a susţine cremaliera de direcţie, iar şoferul poate alege între trei niveluri de asistenţă electrică.

  Motoare Drive-E noi
  Iniţial, V40 poate fi dotat cu două motoare din familia de motoare cu patru cilindri Drive-E: T5 turbo pe benzină cu 245 CP şi D4 turbo-diesel cu 190 CP.

  Pentru a asigura manevrabilitatea receptivă, lină şi cu consum redus de combustibil dorită, motoarele Drive-E sunt combinate cu noua cutie de viteze automată cu opt trepte de la Volvo Cars sau cu o cutie de viteze cu şase trepte adaptată pentru economie de combustibil sporită. Versiunile cu cutie de viteze automată au padele pe volan pentru schimbarea manuală a vitezei, oricând doriţi.

  Motoare pe benzină energice
  Motorul T5 turbo pe benzină Drive-E cu patru cilindri are 245 CP şi cuplu motor de 350 Nm. Consumul de combustibil dintr-un Volvo V40 cu cutia de viteze automată cu 8 trepte este de 5,9 l/100 km (137 g/km).

  Oferta de gamă medie include două versiuni de motor GTDi de 1,6 litri: Motorul de 180 CP asigură un cuplu motor maxim de 240 Nm. Motorul T3 cu 150 CP asigură 240 Nm.

  Motor T2 nou cu 120 CP
  Volvo Cars adaugă şi o variantă de 1,6 litri cu patru cilindri în gama de motoare pe benzină cu injecţie directă. Motorul T2 de la Volvo V40 are 120 CP şi cuplu motor de 240 Nm. Consumul de combustibil cu cutia de viteze manuală este de 5,3 l/100 km (124 g/km).

  Diesel cu tehnologie inovatoare i-Art
  Motorul D4 turbo diesel are 190 CP şi cuplu motor de 400 Nm. Consumul de combustibil dintr-un model V40 cu cutie de viteze manuală este redus până la 3,3 l/100 km (combinat UE), ceea ce înseamnă emisii de CO2 de 85 g/km.

  Motorul are tehnologie de primă clasă i-ART cu feedback de presiune de la fiecare injector, în locul utilizării unui senzor de presiune tradiţional în rampa comună.

  Fiecare injector are un cip inteligent la partea superioară, care monitorizează presiunea injecţiei. Utilizând aceste informaţii, sistemul cu adaptare automată i-ART garantează că se injectează valoarea ideală de combustibil în timpul fiecărui ciclu de combustie.

  Combinaţia dintre presiunea de injecţie de 2.500 bari şi tehnologia i-ART oferă clientului un motor de performanţă ridicată, economie îmbunătăţită de combustibil şi emisii considerabil mai mici.

  Motorul diesel are şi finisaje, precum turbo-încărcător dublu de ultimă generaţie, frecare redusă şi o soluţie inteligentă pentru supape pe sistemul de răcire pentru o fază mai rapidă de încălzire după o pornire la rece.

  Versiune D2 cu emisii CO2 de 88 g/km
  Mai mult, este disponibil şi D3 de 2,0 litri, care produce 150 CP şi cuplu motor de 350 Nm. Motorul diesel D2 de 1,6 litri are 115 CP şi 270 Nm. Motorul D2 al modelului V40 cu cutie de viteze manuală are emisii CO2 de 88 g/km – ceea ce corespunde unui consum de combustibil de 3,4 l/100 km.

  SIGURANŢĂ ŞI SUPORT

  Pilot pentru asistenţă la parcare

  Pilotul pentru asistenţă la parcare face parcarea paralelă uşoară şi precisă, prin preluarea şi operarea volanului, în timp ce şoferul manevrează cutia de viteze şi controlează viteza maşinii. Manevra de parcare se bazează pe senzori ultrasonici frontali, posteriori şi laterali.

  Asistenţă pentru păstrarea benzii
  Asistenţa pentru păstrarea benzii îl ajută pe şofer să păstreze banda. Această funcţie aplică un cuplu motor de direcţie suplimentar pe coloana de direcţie, atunci când maşina se apropie de un marcaj de bandă şi se pregăteşte să părăsească banda. Sistemul este activ la viteze de la 65 km/h până la 200 km/h.

  Sistem de informare a unghiului mort îmbunătăţit – pentru o vizibilitate mai bună
  Modelul V40 oferă Sistemul de informare a unghiului mort (BLIS) îmbunătăţit, care se bazează pe radar. Acum, tehnologia poate monitoriza şi alerta pe şofer cu privire la vehiculele care se apropie cu viteze de până la 70 m din spatele maşinii. Desigur, încă îl informează pe şofer cu privire la vehiculele aflate la unghiuri moarte pe ambele părţi.

  Alertă la traversarea traficului – siguranţă din spate
  Alerta la traversarea traficului utilizează senzori radar din spatele maşinii pentru a-l avertiza pe şofer cu privire la traficul care traversează din lateral,în timpul ieşirii cu spatele dintr-un loc de parcare.. Acest lucru este în special util în locurile înguste şi aglomerate, unde vederea în lateral poate fi limitată de infrastructură, vegetaţie sau de alte maşini parcate.

  Road Sign Information (informaţii referitoare la semnele rutiere) - un „ochi“ în plus pentru trafic
  Road Sign Information îl asistă pe şofer prin expunerea semnelor rutiere în afişajul instrumentaţiei. Road Sign Information poate fi combinat cu funcţia Speed alert (alertare la depăşirea vitezei), care îi prezintă şoferului o avertizare vizuală în vitezometru, în cazul în care viteza limită este depăşită.

  Sistem de control pentru faza lungă activă – con dus mai relaxat pe timp de noapte
  Sistemul de control pentru faza lungă activă îl ajută pe şofer să utilizeze faza lungă în mod mai eficient. Asigură un schimb automat între faza lungă şi cea scurtă, la momentul potrivit.

  Autopilot adaptiv şi alertare pentru distanţă - menţinerea unei distanţe
  Modelul V40 poate fi dotat cu autopilot adaptiv – Adaptive Cruise Control (ACC), care promovează un condus confortabil, prin utilizarea radarului pentru a menţine în mod automat o distanţă setată până la maşina din faţă. Funcţia Queue Assist la maşinile cu cutie de viteze automată menţine distanţa setată până la oprire.

  Tehnologie de detectare a pietonilor şi a bicicliştilor
  Software nou avansat, inclusiv cu o procesare mai rapidă a vizualizării, care a făcut posibilă extinderea tehnologiei actuale de la Volvo Cars de detectare şi frânare automată pentru a include şi anumite situaţii care implică biciclişti.

  Sistemul de detectare a pietonilor şi a bicicliştilor cu frânare complet automată este dotat cu un sistem avansat de senzori care scanează zona din faţă. Dacă un ciclist, care merge în aceeaşi direcţie ca şi maşina, se deplasează brusc în faţa acesteia iar coliziunea este iminentă, va apărea o avertizare instantanee iar frânele vor fi aplicate complet.

  Tehnologia detectează şi dacă un pieton păşeşte pe drum în faţa maşinii. Dacă şoferul nu reacţionează la timp, maşina poate emite o avertizare şi poate activa frânele în mod automat. V40 poate detecta, alerta şi frâna automat dacă maşina este supusă riscului de a intra în coliziune cu un alt vehicul din faţă.

  Tehnologie airbag pentru pietoni – premieră mondială
  Pentru a reduce consecinţele în cazul în care o coliziune cu un pieton nu poate fi evitată, Volvo V40 este disponibil cu tehnologie airbag pentru pietoni, premieră mondială.

  Senzorii din bara de protecţie frontală înregistrează contactul fizic dintre maşină şi pieton. Capătul posterior al capotei este eliberat şi, în acelaşi timp, se activează airbag-ul.

  City Safety - activ până la 50 km/h
  Modelul V40 dispune de sistemul City Safety îmbunătăţit. Acest sistem este activ la viteze de până la 50 km/h. Maşina frânează automat dacă şoferul nu reacționează la timp atunci când maşina din faţă încetineşte sau se opreşte – sau dacă maşina se apropie prea repede de o maşină staţionară.

  Sistem de control pentru alertarea şoferului – detectarea şi avertizarea şoferilor obosiţi
  Sistemul de control pentru alertarea şoferilor este conceput pentru a detecta şi avertiza şoferii obosiţi. Sistemul poate acoperi şi situaţiile în care şoferul este distras. Senzorii detectează mişcările maşinii. Unitatea de control stochează informaţiile şi calculează dacă şoferul este supus riscului de a pierde controlul maşinii.

  Noile grupuri motopropulsoare Drive-E - ce oferă un amestec de top de manevrabilitate şi emisii reduse de CO2 – sunt acum disponibile şi pentru Volvo V40. Emisiile CO2 ale modelului Volvo V40 D4 cu 190 CP, cu cutie de viteze manuală, sunt reduse până la o valoare excepţională de 85 g/km – o ofertă de care încă nu se apropie niciun competitor. Volvo V40 are şi noul sistem de infotisment conectat Sensus Connect şi poate fi specificat cu sistem Premium Sound de primă clasă de la Harman Kardon.
  Inapoi