Новости и события
 • Volvo Car Corporation îndeamnă un cadru federal impecabil, pentru adaptarea vehiculelor autonome

  24.10.2012
  Seminarul "Implicaţiile politice ale vehiculelor autonome", care a fost organizat de Ambasada Suediei şi Volvo Car Corporation, s-a axat pe oportunităţile şi provocările politice ale vehiculelor autonome.
   
  "Volvo Car Corporation îşi propune să cucerească poziţia de lider în domeniul de conducere autonomă prin deplasarea dincolo de concepte şi tehnologii de pionierat, care vor ajunge la clienţi. Avem deja câteva sisteme de asistenţă la volan în livrare. Dar situaţia juridică pentru această tehnologie încă rămâne neclară", a declarat Peter Mertens, adăugând: "Dorim să abordăm acest lucru prin sprijinirea eforturilor pentru a legaliza testarea sistemelor autonome, precum şi iniţierea unei cooperări constructive cu factorii de decizie".
   
  Îngrijorarea cu privire la mozaic juridic
  Peter Mertens a exprimat îngrijorarea companiei Volvo Car Corporation că o abordare pentru fiecare stat din Statele Unite în parte, ar putea duce la un mozaic de diferite legi şi reglementări.
   
  "Este important ca Guvernul SUA să sublinieze faptul că reglementarea sistemelor de siguranţă a autovehiculelor şi a componentelor este de competenţa acestuia. Cercetarea NHTSA (Autoritate americană pentru Siguranţa Traficului) cu privire la problemele asociate cu vehicule autonome ar putea reprezenta primul pas spre adoptarea evaluărilor de performanţă privind tehnologia pentru conducere autonomă", a spus el. "Este, de asemenea, esenţial ca legislaţia de stat să nu limiteze utilizarea sistemelor active de siguranţă şi de suport. Acestea ar trebui să fie în mod explicit excluse din definiţia conducerii autonome", a adăugat Peter Mertens.
   
  Sistemele autonome gata în anul 2014
  Volvo Car Corporation deja este în avangarda elaborării tehnologilor inovative de siguranţă care ajută şoferii să evite accidentele.
   
  Primele zone de axare în elaborarea sistemelor autonome sunt cozi lente şi, într-o perspectivă mai lungă, autotrenuri pe autostrăzi şi vehicule complet autonome. În 2014, deja va fi introdus un sistem de asistenţă pentru ambuteiaj.
   
  "Permiterea autoturismului să acţioneze în mod automat este esenţială în deplasarea spre viziunea noastră că viitoarele autoturisme nu se vor distruge deloc. Sistemele noastre actuale pentru autofrânare, asistare la păstrarea benzii de mers şi control de croazieră adaptabil ar putea fi descrise ca primii paşi. Acum, ne îndreptăm spre tehnologii cu un grad mai mare de conducere autonomă în situaţii normale de trafic", a declarat Peter Mertens.
   
  Beneficii pentru societate şi şoferi
  În plus la siguranţă îmbunătăţită, tehnologia oferă câteva avantaje:
  • Conducerea autonomă poate reduce semnificativ consumul de combustibil.
  • Are un potenţial pentru reducerea timpului de călătorie prin îmbunătăţirea fluxului de trafic.
  • Deschide calea pentru o mai mare libertate la volan prin crearea posibilităţilor pentru şofer de a se concentra în siguranţă pe altceva în timp ce autovehicul se conduce autonom.
   
  "Un şofer mediu petrece aproximativ 250 de ore în fiecare an comutând. Noi credem că de capacitatea de a utiliza timpul mai eficient vor beneficia atât oamenii, cât şi societatea", a declarat Peter Mertens.
  Intrarea în domeniul de conducere autonomă - vehicule ce pot conduce singure - este următorul pas în elaborarea de către Volvo Car Corporation a celor mai sigure din lume maşini. "Conducerea autonomă are un potenţial de îmbunătăţire a siguranţei rutiere, fluxului de trafic şi economiei combustibilului. Pentru a face acest lucru, este important să se evite crearea unui mozaic din diferite reglementări de stat", a declarat ieri Peter Mertens, Prim-vicepreşedintele, Departamentul de Cercetare şi Dezvoltare al Volvo Car Corporation, la un seminar din Washington, D.C.
  Inapoi