Новости и события
 • Noul Volvo V60 cu sistem de propulsie hibrid și R-Design: combinația perfectă între eficiență și dinamică.

  24.04.2014

  Volvo V60 Plug-in Hybrid super eficient -  unul dintre cele mai bine vândute vehicule hibrid-electrice din Europa în anul 2013, este acum disponibil în versiunea R-Design.

  „În 2013 am vândut aproximativ 8.000 de maşini dotate cu sisteme de propulsie hibrid. Adăugarea atributelor dinamice R-Design la modelul V60 Plug-in Hybrid - primul hibrid plug-in diesel din lume - va face maşina şi mai atractivă. Clientul primește performanță de top combinată cu eficiență remarcabilă,” spune Alain Visser, Vice preşedinte al Departamentului de marketing, vânzări şi servicii pentru clienţi de la Volvo Car Group.

  Exterior și interior unice
  Modelul V60 cu sistem de propulsie hibrid și R-Design este dotat cu o serie de opţiuni unice la interior și la exterior care îi conferă un aspect sportiv.  Exteriorul combină caracteristicile sistemului Plug-in Hybrid cu cele ale părţii frontale R-Design, difuzor posterior și roți ‘Ixion’ de 18”.

  La interior, mașina are un design integral R-Design. Scaunele tip sport sunt standard şi sunt realizate dintr-o combinaţie de piele nubuk neagră şi piele perforată . Prin combinarea materialelor cu aspect perforat, a pielii negre şi a cusăturilor contrastante, echipa de design a creat un interior R-Design cu toate detaliile în perfectă armonie, încununate cu plafonul negru. Mașina păstrează instrumentele de bord și sistemul de informare special ale hibridului plug-in.

  Mix ingenios de putere
  Roțile din față ale modelului V60 Plug-in Hybrid sunt acţionate de un motor turbodiesel de 2,4 litri cu cinci cilindri care produce 215 cp și un cuplu de 440. Mașina este dotată cu o cutie de viteze  automată cu șase viteze.
  Axul spate este acţionat de un motor electric care produce 68 cp și 200 Nm. Acesta este alimentat de la o baterie litiu-ion de 11,2 kWh montată sub podeaua portbagajului.

  Putere hibridă pură
  Șoferul selectează modul de conducere dorit cu ajutorul a trei butoane care conferă mașinii trei temperamente total diferite: Pure (pur electric), Hibrid (hibrid) sau Power (putere).

  În modul hibrid implicit, emisiile de dioxid de carbon scad la doar 48g/km. Acesta corespunde unui consum de combustibil de 1,8 litri/100 km (certificarea NEDC pentru ciclul de conducere pentru hibride).

  Mai mult, prin simpla atingere a unui buton, șoferul poate selecta parcurgerea a 50 de kilometri cu alimentare pur electrică – sau să folosească capacitatea combinată a motorului diesel și a celui electric pentru a crea o mașină de condus veritabilă, care produce 283 cp și un cuplu de 640 Nm.

  Volvo V60 Plug-in Hybrid super eficient -  unul dintre cele mai bine vândute vehicule hibrid-electrice din Europa în anul 2013, este acum disponibil în versiunea R-Design.
  Inapoi