Новости и события
 • Astăzi a fost lansat în mod oficial noul model Volvo XC90

  27.05.2014
  • Prima privire în noul interior
  • Divulgarea completă a exteriorului va fi realizată în august

  Una dintre cele mai anticipate lansări de maşină din ultimii ani - noul model Volvo XC90 - începe astăzi. Volvo Car Group (Volvo Cars) a creat un program de lansare care va divulga maşina din interior spre exterior, adică va începe prin divulgarea numeroaselor noi funcţii de interior ale maşinii şi va culmina cu divulgarea externă completă în august.

  Modelul original XC90 a fost lansat în 2002 şi a revoluţionat segmentul SUV prin combinaţia sa de spaţiu, versatilitate şi siguranţă. A continuat să devină un fenomen global de vânzări. După cum va deveni clar în următoarele săptămâni, noul model XC90 va fi şi un vehicul transformaţional în segmentul său de piaţă.

  Ca o anticipare a ceea ce va urma, Volvo Cars prezintă azi o primă privire asupra interiorului maşinii.

  Noul interior este cel mai luxos din cele concepute vreodată pentru un Volvo, inspirându-se din ţara natală a Volvo, Suedia, care are o reputaţie globală pentru integrarea ultimelor tehnologii cu un design care e curat, aspectuos şi creat din cele mai bune materiale.

  „Cea mai frapantă funcţie o reprezintă consola centrală cu ecran tactil asemănător unei tablete, care formează inima unui sistem de control integrat în maşină complet nou,“ a spus Thomas Ingenlath, vicepreşedinte senior al departamentului de design al Volvo Cars. Acest sistem este, practic, fără butoane şi reprezintă o modalitate complet nouă pentru şoferi de a-şi controla maşina şi de a accesa o gamă de produse şi servicii bazate pe Internet.

  Interiorul noului XC90 combină materiale precum piele moale şi lemn cu detalii lucrate manual, inclusiv un schimbător de viteză confecţionat din sticlă ca de cristal de la Orrefors, celebrul producător de sticlă suedez, şi elemente de control cu tăietură de diamant pentru butonul de pornire/oprire şi pentru elementul de control pentru volum.

  „Aceste detalii sunt concepute să devină bijuteriile din interior. Acestea adaugă puţină jovialitate exclusivă în loc de funcţionalitate pură,“ a spus Robin Page, Directorul de design interior de la Volvo Cars.

  Noul model XC90 este primul Volvo care a utilizat Arhitectura Scalabilă a Produsului (SPA), care creează o gamă mult mai largă de posibilităţi de design, îmbunătăţeşte manevrabilitatea şi permite includerea ultimelor funcţii de siguranţă şi a tehnologiilor conectate în interiorul maşinii, în timp ce măreşte spaţiul din interior.

  „Noua noastră arhitectură de interior este pură şi neaglomerată, în timp ce încă radiază încrederea şi formalitatea sofisticate pe care le aşteaptă clienţii SUV-urilor luxoase,“ a spus Peter Mertens, vice preşedinte al Departamentului de cercetare şi dezvoltare la Volvo Car Group.

  Povestea celor mai recente progrese în domeniul siguranţei şi a calităţii aerului interior va fi lansată în ultima parte a lunii iulie/prima parte a lunii august, în timp ce divulgarea elementelor principale de tehnologie, inclusiv şasiurile şi grupurile motopropulsoare, va începe la mijlocul lunii iulie şi va continua toată vara până la lansarea de la finalul lunii august.

  „Clientul şi experienţa clientului se află la inima a tot ceea ce facem la Volvo Cars. Nu facem tehnologie de dragul tehnologiei - toate elementele dintr-un Volvo sunt acolo pentru a face maşinile mai sigure şi pentru a face condusul mai plăcut,“ spune Alain Visser, Vice preşedinte al Departamentului de marketing, vânzări şi servicii pentru clienţi de la Volvo Car Group.
   
  • Prima privire în noul interior
  • Divulgarea completă a exteriorului va fi realizată în august
  Inapoi