Новости и события
 • Prima privire în interiorul noului Volvo XC90: cel mai luxos interior de la Volvo Cars

  27.05.2014

  Volvo Car Group (Volvo Cars) a lansat primele imagini cu interiorul noului model Volvo XC90, una dintre cele mai anticipate lansări de maşină din ultimii ani.

  Noul interior este cel mai luxos din cele concepute vreodată pentru un Volvo, inspirându-se din ţara natală a Volvo, Suedia, care are o reputaţie globală pentru integrarea ultimelor tehnologii cu un design care e curat, aspectuos şi creat din cele mai bune materiale.

  „Cea mai frapantă funcţie o reprezintă consola centrală cu ecran tactil asemănător unei tablete, care formează inima unui sistem de control integrat în maşină complet nou,“ a spus Thomas Ingenlath, vicepreşedinte senior al departamentului de design al Volvo Cars.

  Acest sistem - detaliile complete vor fi lansate la o dată ulterioară - este, practic, fără butoane şi reprezintă o modalitate complet nouă pentru şoferi de a-şi controla maşina şi de a accesa o gamă de produse şi servicii bazate pe Internet. De asemenea, ajută la crearea unui interior modern, spaţios şi neaglomerat.

  Interiorul noului XC90 combină materiale precum piele moale şi lemn cu detalii lucrate manual, inclusiv un schimbător de viteză confecţionat din sticlă ca de cristal de la Orrefors, celebrul producător de sticlă suedez, şi elemente de control cu tăietură de diamant pentru butonul de pornire/oprire şi pentru elementul de control pentru volum.

  „Aceste detalii sunt concepute să devină bijuteriile din interior. Acestea adaugă puţină jovialitate exclusivă în loc de funcţionalitate pură,“ a spus Robin Page, Directorul de design interior de la Volvo Cars.

  Noul model XC90 este primul Volvo care a utilizat Arhitectura Scalabilă a Produsului (SPA), care creează o gamă mult mai largă de opţiuni de design, îmbunătăţeşte manevrabilitatea şi permite includerea ultimelor funcţii de siguranţă şi a tehnologiilor conectate în interiorul maşinii, în timp ce măreşte spaţiul din interior.

  „Noua noastră arhitectură de interior este pură şi neaglomerată, în timp ce încă radiază încrederea şi formalitatea sofisticate pe care le aşteaptă clienţii SUV-urilor luxoase,“ a spus Peter Mertens, vice preşedinte al Departamentului de cercetare şi dezvoltare la Volvo Car Group.

  Scaune noi
  Volvo Cars deja se bucură de o reputaţie pentru oferirea celor mai confortabile scaune din industrie. Noul XC90 consolidează această reputaţie, oferind scaune concepute inovativ, care eliberează spaţiu în interior pentru pasagerii din cel de al doilea şi al treilea rând, făcând astfel din noul XC90 o adevărată maşină cu 7 locuri.

  „Ca şi scaunele scandinave clasice, noile noastre scaune dovedesc faptul că scaunele nu au nevoie de perne foarte groase pentru a fi confortabile. Întreaga bază a scaunelor are o formă ergonomică, care se aseamănă cu coloana vertebrală a oamenilor. O multitudine de posibilități de ajustare permit utilizatorului individual să creeze o poziţie de şezut ideală,“ spune Dl. Page.

  Scaunele standard Comfort sunt disponibile cu operare electrică intuitivă şi lină, inclusiv cu perne laterale ajustabile, extensie pentru perna de scaun, suport lombar multidirecţional şi ajustare verticală a tetierelor. Pot fi stocate trei setări în memorie. Funcţiile de ventilare şi masaj sunt opţionale.

  Noul scaun opţional Contour a fost conceput pentru a oferi suport lateral excelent, de la umeri până la coapse.

  Scaune individuale pe al doilea rând şi mai mult spaţiu în al treilea rând
  Cel de al doilea rând are trei scaune individuale cu ajustarea înclinării. Funcţia de glisare poate fi utilizată pentru a crea mai mult spaţiu pentru picioare pentru pasagerii din al treilea rând - sau pentru a mări spaţiul de transport în cazul în care scaunele din al treilea rând sunt pliate. Există şi opţiunea unei perne de înălţare pentru copii integrată în scaunul central.

  Scaunele din al treilea rând, care asigură confort de top pentru pasagerii cu o înălţime de până la 170 cm, sunt uşor centrate pentru a oferi ocupanţilor o vedere spre partea din faţă inspirată din scaunele unui teatru. Spaţiul suplimentar pentru picioare de sub cel de al doilea rând creează confort şi spaţiu de picioare suplimentare. S-a acordat o atenţie specială pentru asigurarea intrării şi ieşirii uşoare din cel de al treilea rând, precum şi pentru o operare facilă, acesta devenind, astfel, cel mai bun al treilea rând din segment.

  Toate cele şapte scaune au centuri de siguranţă în trei puncte cu elemente de pretensionare şi toate scaunele din maşină sunt acoperite de airbag-uri gonflabile tip perdea îmbunătăţite, pentru cazurile de impact lateral sau răsturnare.

  Noul model Volvo XC90 include un număr de opţiuni de depozitare pentru şofer şi pentru toţi pasagerii. Toate scaunele din cel de al doilea şi al treilea rând pot fi pliate individual, ceea ce creează o flexibilitate de transport excepţională. De asemenea, scaunele din al treilea rând pot fi specificate cu operare electrică.

  Sistem de climatizare cu patru zone
  Un climat interior plăcut şi proaspăt este o parte esenţială pentru starea de bine în timpul condusului. Noul model Volvo XC90 poate fi specificat cu un sistem de climatizare cu patru zone şi cu setări individuale pentru ocupanţii din scaunele din faţă şi cele din al doilea rând. O unitate separată de aer condiţionat pentru cel de al treilea rând este standard sau opţional, în funcţie de piaţă.

  Sistemul de purificare a aerului CleanZone de la Volvo Cars, unul dintre cele mai eficiente de pe piaţă, a fost şi mai mult îmbunătăţit prin adăugarea unui nou filtru pentru o capturare mai eficientă a particulelor mici, nocive şi a polenului din aerul care intră în maşină.
   

  Volvo Car Group (Volvo Cars) a lansat primele imagini cu interiorul noului model Volvo XC90, una dintre cele mai anticipate lansări de maşină din ultimii ani.
  Inapoi