Новости и события
 • Producătorul auto Volvo mărește producția primului hibrid pe motorină reâncărcabil (plug-in) din lume

  20.11.2012

  Asamblarea primului hibrid reâncărcabil din lume pe motorină a fost realizată pe aceeași linie de producție folosită și pentru celelalte modele ale producătorului de la uzina Torslanda din Gothenburg.

  Aceasta este o realizare remarcabilă având în vedere faptul că tehnologia sofisticată a hibridului reâncărcabil include două trenuri de transmisie și o baterie puternică, care asigură diapazonul până la 50 de kilometri pe curent electric.

  „Suntem primii din industria producătorilor auto care am integrat un hibrid reâncărcabil plug-in într-un flux de productie stabilit, împreună cu alte modele de autoturisme", spune Peter Mertens, Seniorul Vice Președintele de Cercetare și Dezvoltare pentru producătorul Volvo. "Integrarea în fluxul standard de producție, oferă cumpărătorului unui plug-in hibrid posibilitatea de a alege, în principiu, toate opțiunile disponibile pentru modelul standard V60."

  Peste 300 de piese adiționale

  Toate echipamentele suplimentare și sistemele adiționale în hibridul plug-in au dus la refacerea și modificarea finală a unor părți ale liniei de asamblare. Adaptarea face posibilă integrarea fără probleme în asamblare a peste 300 de piese suplimentare, care sunt incluse în hibridul plug-in, comparativ cu un model V60 echivalent.

  Iată câteva exemple legate de fluxul de producție integrat:

  Motorul electric, împreună cu arborii de propulsie, sunt montați la acelaș post ca și unitatea finală la modelele standard cu tracțiune integrală.
  Sistemul de răcire și cablurile de înaltă tensiune sunt asamblate pe Pallet, care este folosit la asamblarea trenului și șasiului.
  Acumulatorul este ridicat prin hayonul scurt al mașinii. Acesta este apoi învârtit un sfert de rotație în habitaclu - o manevră care durează 60 de secunde și este realizată cu o rezervă de mai puțin de 20 de milimetri.

  "Bateria de litiu de 11.2 kWh este cel mai complex sistem din mașină. Precizia manevrei pentru a o instala este un exemplu excelent al procesului de asamblare state-of-the-art", spune Peter Mertens.

  Creșterea cererii

  V60 Volvo Plug-in Hybrid este rezultatul cooperarii strânse dintre Producătorul auto Volvo și Vattenfall, furnizorul de energie electrică suedez. Cele două companii au co-finanțat proiectul de dezvoltare.

  "Modelul V60 Plug-in Hybrid este un automobil unic, un pas istoric, nu numai pentru Producătorul Volvo, ci și pentru întreaga industrie de automobile. Primul lot de 1.000 de masini a fost vândut chiar înainte ca mașina să fi ajuns in showroom-uri și registrele de comenzi pentru masinile de anul viitor se umplu deja ", conchide Peter Mertens.

   


   

  Producătorul auto Volvo mărește producția primului hibrid pe motorină reâncărcabil (plug-in) din lume
  Inapoi