Новости и события
 • Volvo Car Group în 2012

  07.01.2013

  În 2012 - un an de recesiune economică a pieţelor globale şi de mari provocări pentru industria auto - Volvo Car Group (Volvo Cars) a făcut mai mulţi paşi strategici care vor fi deosebit de importanţi pentru asigurarea viitorului succes al companiei. Compania a urmat în continuare strategia pentru dezvoltare în ciuda mediul de afaceri solicitant. Au fost lansate pe piaţă noi produse, au fost făcute investiţii importante în viitoarele tehnologii auto şi compania a intrat în parteneriate strategice din mai multe zone. De asemenea, Volvo Cars a adaptat criza generală din industria auto prin reglarea operaţiunilor sale în linie cu cererea clienţilor.


  ACTUALIZARE CORPORATIVĂ

  Vânzări cu amănuntul: 421 951 maşini

  Vânzările anuale ale Volvo Cars au ajuns la 421.951 maşini, o scădere de 6,1 la sută faţă de 2011. Mai multe pieţe au raportat îmbunătăţiri semnificative, în special pieţele noi şi de peste ocean, în timp ce situaţia economică în pieţele şi regiunile dezvoltate a afectat nefavorabil cererea clienților pentru noi maşini. Retragerea modelelor Volvo C30, S40 şi V50 a avut un impact major asupra vânzărilor pe parcursului anului în timp ce noul Volvo V40 a fost lansat spre sfârşitul anului şi nu a avut efectul maxim în pieţele afectate. Acest factor, precum şi situaţia economică din Europa sunt principalele explicaţii pentru scăderea vânzărilor anuale.

  Statele Unite au fost cea mai mare piaţă a Volvo Cars în 2012 şi pe parcursul întregului an, vânzările cu amănuntul au ajuns al 68.079 maşini, cu 1,2 la sută mai mult faţă de 2011. Vânzările din SUA s-au datorat în principal cererii puternice pentru modelele Volvo S60 şi XC60, în timp ce performanţa generală a fost afectată de strategia Volvo Cars de a păstra stimulentele la un nivel moderat. În Suedia, Volvo a rămas cea mai mare marcă de maşini cu aproximativ o cincime din piaţă. Volvo a urmărit dezvoltarea pieţei suedeze şi vânzările au scăzut cu 11,3 la sută la 51.832 maşini. În China, Volvo a avut succes cu modelele S60 şi XC60, în timp ce performanţa generală a scăzut cu 10,9 la sută la 41.989 maşini, fiind motivată de retragerea modelului S40. Un alt factor care a afectat vânzările Volvo în China a fost competiţia puternică dintre mărcile de lux importate. Volvo V60 a fost introdus în China în 2012 în timp ce noul model V40 urmează a fi lansat în China în 2013 pentru a îmbunătăţi oferta.

  Declaraţii financiare pentru prima jumătate a anului 2012

  Volvo Cars a raportat un profit de operare pozitiv în primele şase luni ale anului - ca rezultat al protejării marjelor, prudenţei şi neimplicării totale în războaiele de stimulente din anumite pieţe. Compania a raportat un profit de operare (EBIT) de 239 MSEK în primele şase luni ale anului 2012, faţă de un EBIT de 1.529 MSEK pentru aceeaşi perioadă a anului 2011. Câştigurile perioadei au crescut cu 3,9 la sută la 65,3 BSEK în comparaţia cu prima jumătate a anului 2011 (62,9 BSEK). Vânzările globale cu amănuntul ale Volvo Cars pentru prima jumătate a anului 2012 au fost de 221.309 maşini, cu 4,1 la sută mai puţin faţă de aceeaşi perioada a anului 2011 (230.746). Raportul de sfârşit de an a fost publicat la începutul lui mai 2013.

  Preşedinte şi director executiv nou

  La 19 octombrie, Consiliul de Administraţie l-a desemnat pe Håkan Samuelsson ca noul preşedinte şi director executiv al Volvo Cars. Acesta l-a înlocuit pe Stefan Jacoby care a părăsit compania. Håkan Samuelsson fusese membru al consiliului în ultimii doi ani şi deţine o vastă experienţă industrială.

  Contract de împrumut cu China Development Bank

  În baza unui Memorandum de Înţelegere, Volvo Cars şi China Development Bank au căzut de acord asupra evaluării finanţării planului de afaceri al Volvo Cars. La sfârşitul lui 2012, a fost semnat un contract de împrumut - o dovadă a încrederii China Development Bank în puterea şi viabilitatea planului de afaceri global şi a strategiei corporative Volvo Cars. Primul pas în baza acestui contract este un împrumut de 922 milioane de EURO care urmează a fi folosit pentru refinanţarea împrumuturilor actuale ale Volvo Cars.

  Extinderea în China

  În 2012 Volvo Cars a continuat extinderea operaţiunilor în China. Operaţiunile de afaceri complet dezvoltate ale Volvo Cars în Shanghai includ dezvoltarea produsului, proiectarea, achiziţionarea şi funcţiile de asistență a personalului. Extinderea reţelei de vânzare cu amănuntul şi a sistemului industrial se potrivesc cu recrutarea de oameni talentaţi pentru adăugarea competenţei necesare. În 2012 au fost recrutate în jur de 700 de persoane. Următorul pas este o nouă fabrică de producţie în Chengdu, ceea ce va reprezenta un important pas în strategia industrială ambiţioasă a Volvo Cars. Această nouă fabrică va fi finalizată şi pusă în funcţiune în a doua jumătate a anului 2013.


  DEZVOLTAREA PRODUSULUI PENTRU NOUA GENERAŢIE DE MAŞINI VOLVO

  Viitorul Volvo Cars ca şi un producător puternic, independent de maşini a fost întărit prin anunţarea unei investiţii de mai multe miliarde de dolari în SPA - Arhitectura Scalabilă a Produsului şi SEA - Arhitectura motorului Volvo. SPA este o arhitectură a produsului scalabilă, flexibilă care va acoperi majoritatea viitoarelor modele de maşini Volvo. Având în vedere costurile reduse de dezvoltare şi piesele proiectate pentru a fi comune tuturor modelelor, va rămâne mai multă capacitate pentru concentrarea asupra detaliilor individuale care sunt importante pentru clienţi. Primul model de maşină bazat pe noua arhitectură este noua generaţie de Volvo XC90.
  Noua gamă de motoare VEA va include numai motoare cu patru cilindri. Combinată cu electrificare şi altă tehnologie de avangardă, gama VEA va oferi o performanţă mai ridicată decât unităţile de şase cilindri de astăzi, împreună cu un consum de combustibil mai scăzut decât cel al motoarelor cu patru cilindri de astăzi.

  Investiţii în sistemul de producţie

  Ca parte din investiţiile importante în noile proiecte SPA şi VEA, noul atelier de caroserii din fabrica de vehicule Torslanda din Gothenburg, Suedia este în construcţie şi va fi finalizat în a doua jumătate a anului 2013. În plus, vor mai exista şi investiţii semnificative în fabrica de Componente de caroserie din Olofström, Suedia, precum şi în fabrica de motoare din Skövde, Suedia. În Belgia, fabrica din Ghent va beneficia de asemenea de investiţiile SPA. Fabrica din Ghent funcţionează la un nivel de utilizare de înaltă capacitate, 2012 fiind al doilea cel mai bun an în ceea ce priveşte volumele de producţie. Mai mult, noile modele Volvo V40 au fost introduse cu succes în această fabrică în timpul anului. De asemenea, fabrica Chengdu din China, la punerea sa în funcţiune de la sfârşitului lui 2013, va fi pregătită pentru noua arhitectură a vehiculelor. Mai mult, a fost introdus un sistem de producţie flexibil pentru modelul Volvo S60, ceea ce înseamnă că volumele pot fi alocate fabricilor din Torslanda şi Ghent în funcţie de nivelul capacităţii.

  Conceptul Volvo XC60 Plug-in Hybrid - o combinaţie unică între benzină şi energie electrică

  La Salonul Auto din Detroit din ianuarie 2012, Volvo a prezentat Conceptul Volvo XC60 Plug-in Hybrid. Este o maşină electrică, un hibrid deosebit de economic şi o maşină puternică cu performanţe înalte - toate într-una singură. Prin apăsarea unui buton, conducătorul auto decide cum să fie folosită energia disponibilă din combinaţia dintre motorul cu benzină de înaltă performanţă şi motorul electric. Această tehnologie de talie mondială a hibridului electric cu benzină, echipat cu un motor de patru cilindri de ultimă generaţie din viitoarea clasă de motoare VEA, va ajunge în saloanele auto în câţiva ani.

  Timpul de reîncărcare a maşinii electrice redus la 1,5 ore

  Volvo Cars a început testarea unui nou încărcător rapid pentru maşinile electrice, care reduce timpul de reîncărcare la un timp uimitor de 1,5 ore - de şase ori mai rapid decât dispozitivele integrate de astăzi. Unitatea de încărcare rapidă ajută la eliminarea aşa numitei ‘frici de insuficienţă', deoarece maşina poate fi reîncărcată cu uşurinţă în timpul zilei. Noul încărcător a fost instalat şi va fi evaluat în câteva maşini Volvo C30 Electric. În 2012, Volvo Cars a livrat 15 maşini Volvo C30 Electric în oraşul Shanghai pentru a pune bazele unui proiect de testare pe un drum deschis. Între timp, Volvo C30 Electric a primit titlul de "Maşina Verde a anului" în China la al 4-lea Summit de Mobilitate pentru Energie Nouă din China, ca recunoaştere pentru siguranţa de primă clasă şi performanţa superbă.

  Parteneriat strategic pentru viitoarele tehnologii de vehicule

  Volvo Cars a anunţat şi un număr de parteneriate tehnologice. Compania a dezvăluit în mai că a ales ca partener furnizorul de echipamente electronice Mitsubishi Electric Corporation pentru sistemul de divertisment al următoarei generaţii pentru maşinile Volvo. Cunoştinţele şi experienţa de primă clasă a Mitsubishi va aduce sistemul de divertisment din viitoarele maşini Volvo la un nivel mondial. În zona serviciilor de internet auto, Volvo Cars şi Ericsson şi-au unit forţele pentru a avansa în dezvoltarea tehnică a inovaţiilor de top din industrie, bazate pe cloud. De asemenea Volvo Cars a semna un Memorandum de Înţelegere cu membrii Consorţiului de comunicare CAR 2 CAR cu privire la implementarea tehnologiei comune de comunicare între maşini în 2006. Mai mult, s-a înaintat în parteneriatul cu Siemens pentru a continua dezvoltările tehnologiilor de electrificare.


  PRODUSE NOI

  Noul Volvo V40 - două volume premium având caracteristici de maşină de mari dimensiuni

  Cel mai semnificativ anunţ de produse al anului 2012 pentru Volvo Cars a fost lansarea noului Volvo V40. Această maşină este pregătită să preia competiţia în clasa premium de două volume având caracteristici de la modelele Volvo mai mari într-un pachet aerodinamic compact. Maşina este construită în fabrica Ghent din Belgia şi ţinteşte în principal pieţele europene - un important 85 la sută din volumul total va merge la clienţii europeni. Succesul noului Volvo V40 a fost confirmat de locul său pe lista preferenţială a premiului pentru Maşina Europeană a Anului, a cărui câştigător va fi anunţat în martie 2013.

  Noua maşină se laudă cu o dinamică a condusului de primă clasă mulţumită unui şasiu proiectat pentru un condus agil şi o adevărată plăcere pentru condus. Gama motorului cuprinde toate caracteristicile motorului diesel compact Volvo cu emisii CO2 de numai 94 g/km ale motorului pe benzină T5 turbo-supraalimentat cu 254 cp şi o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 6,1 secunde. Oferă două sisteme de siguranţă de clasă mondială - inovativul sistem de Detectare a Pietonilor precum şi Tehnologia revoluţionară Airbag pentru Pietoni care funcţionează prin senzori în partea din faţă a barei de protecţie care înregistrează contactul fizic dintre maşină şi pieton.

  Volvo V40 Cross Country - robusteţe aptă şi eleganţă expresivă

  În septembrie, în timpul Salonului Auto de la Paris, Volvo Cars a prezentat V40 Cross Country, un crossover premium rafinat şi elegant. În jur de 50 la sută din volumul total va merge către clienţii europeni şi aproximativ 30 la sută către cumpărătorii chinezi. Este o versiune potrivită pentru toate tipurile de drum a modelului V40 mulţumită unui număr de detalii unice Cross Country şi o gardă la sol mai mare cu 40 mm decât la maşinile normale. V40 Cross Country este echipat şi cu Hill Descent Control (Sistem de Control la Coborâre) pe versiunea T5, cu All Wheel Drive (Tracţiune Integrală), precum şi o funcţie practică Hill Hold (Aderenţă pe teren) care face pornirea în pantă uşoară.

  Volvo V60 Plug-in Hybrid - o premieră mondială

  V60 Plug-in Hybrid a ajuns la primii clienţi în toamna anului 2012 cu primele 1.000 de maşini ‘Complet Limitate' epuizate chiar înainte de a ajunge în saloanele auto. Producţia va creşte la 4.000-6.000 de maşini pentru anul de producţie 2014. V60 Plug-in Hybrid este primul hibrid electric din lume cu alimentare diesel, oferind proprietarilor o distanţă electrică de 50 km şi un consum de combustibil de 1,8 l/100 km (48 g/km CO2) în modul hibrid. Integrează cele mai bune proprietăţi de la trei tipuri diferite de maşini într-o maşină sport cu două volume - prin simpla apăsarea a unui buton puteţi alege ce maşină doriţi să conduceţi: O maşină complet electrică, un hibrid foarte eficient sau o maşină robustă distractivă cu o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 6,1 secunde.

  Volvo Cars consolidează conducerea eficientă cu noi iniţiative în anul de producţie 2013

  O gamă de noi iniţiative CO2 a întărit conducerea europeană a Volvo Cars în îmbunătăţirea eficienţei combustibilului. Aliniamentul anului de producţie 2013 a adus introducerea emisiilor de CO2 sub 120 g/km pentru majoritatea versiunilor diesel ale Volvo S60, V60, V70 şi S80. Trenurile convenţionale diesel sau cu alimentare cu benzină continuă să joace un rol important în agenda de mediu şi de asemenea un rol important în îmbunătățirea performanţelor medii în ceea ce priveşte emisiile. În ultimii ani Volvo a scăzut semnificat emisiile de CO2 ale modelelor diesel şi benzină şi alte îmbunătăţiri sunt încă în lucru.


  INOVAŢII DE SIGURANŢĂ

  În 2012 aniversarea cu numărul 25 a tehnologiei airbag a fost celebrată prin introducerea unui airbag inovator pentru pietoni în noul Volvo V40. Aceasta este prima dată în care tehnologia airbag a fost folosită pentru a ajuta la protejarea călătorilor, în acest caz a pietonilor, din exteriorul maşinilor.

  Condusul autonom - cu direcţionare, acceleraţie şi/sau frână automată controlată de un vehicul care necesită o foarte puţină interacţiune umană - este o zonă importantă în munca de dezvoltare a Volvo Cars din domeniul siguranţei. De asemenea, serveşte ca instrument important în "Vision 2020" al Volvo Cars, în care scopul este ca nimeni să nu moară sau să sufere răni grave într-o maşină Volvo nouă până în anul 2020. Aceste noi sisteme de siguranţă vor duce şi la reducerea emisiilor CO2, precum şi la beneficii clare pentru clienţi în ceea ce priveşte flexibilitatea în cazurile de condus monoton.

  Premieră autotren pe drumurile publice

  Proiectul SARTRE (Autotrenuri sigure pentru mediu) Europa, în care Volvo Cars este primul şi singurul producător de maşini participant, a fost finalizat cu succes în 2012. Proiectul SARTRE s-a bazat pe posibilitatea atractivă de a lua mâinile de pe volan şi ochii de la drum în timpul călătăriilor lungi pe autostradă. Autotrenul oferă ce e mai bun din ambele lumi - a vă bucura de toate posibilităţile de multifuncţionalitate a transportului public în spatele volanului maşinii personale a clientului, contribuind în acelaşi timp la scăderea emisiilor de CO2 şi la un mediu mai sigur pentru condus.

  Noul sistem de asistenţă în blocajele din trafic următorul pas către condusul autonom

  Volvo Cars a continuat călătoria către vehiculele cu conducere automată prin prezentarea unui nou sistem de asistență în blocajele din trafic. Noul sistem, în care maşina urmăreşte automat maşina din faţă în şir lent de până la 50 km/h, va fi gata pentru producţie în 2014. Această tehnologie face condusul mai relaxant în stilul unui şir monoton care reprezintă o parte mai puţin atractivă a condusului zilnic în zonele urbane. Oferă un condus sigur, lipsit de efort atunci când traficul este lent.

  Calificativ de siguranţă record pentru noul Volvo V40 şi rezultate de top la testele de impact pentru S60 şi V60

  Noul Volvo V40 a primit calificativul maxim de cinci stele în testul de coliziune Euro NCAP - rezultatul general a fost cel mai bun înregistrat vreodată de institut, dovedind că noul Volvo V40 are acelaşi nivel de siguranţă ca şi maşinile mai mari. Poziţia de top a Volvo Cars în ceea ce priveşte siguranţa maşinii a fost subliniată şi de Institutul de Asigurare a Siguranţei pe Autostradă (IIHS). Volvo S60 a fost una dintre cele două maşini care au primit cel mai bun calificativ la noul test de impact frontal cu deviere redusă al IIHS. Nu mai puţin de cinci modele Volvo - C30, S60, S80, XC60 şi XC90 - au primit recent titlul de Alegerea de top pentru siguranţă. XC60 a fost de asemenea singurul SUV crossover cu o Alegere de top pentru siguranţă IIHS şi un calificativ general de 5 stele U.S. NCAP. De asemenea, Volvo S60 a obţinut un calificativ general de cinci stele la testul de impact NHTSA. În Europa, Volvo S60 a primit cinci stele şi a fost denumită cea mai bună maşină din categoria maşinilor de familie în clasificarea Euro NCAP 2011. Volvo V60 Plug-in Hybrid a obţinut cinci stele la Euro NCAP şi cel mai mare număr de puncte obţinut vreodată de o maşină electrică.


  CURSA VOLVO OCEAN

  Ediţia 2011-2012 a Cursei Volvo Ocean a pornit din Alicante, Spania şi după opt opriri şi 39.000 de mile marine în jurul lumii, echipa French Groupama a fost prima care a ajuns la final în Galway, Irlanda, concurând împotriva altor cinci echipe în cea mai strânsă cursă de până acum. Următoarea cursă a fost deja anunţată pentru anul 2014. Tradiţia continuă, Divizia de Vehicule Speciale Volvo Cars lansând o gamă de modele proiectate special cu tema curselor de navigaţie - noua ediţie a Cursei Volvo Ocean.


  2012 ÎN CIFRE

   Vânzări după model      Cele mai mari zece pieţe    
     2012  2011    2012  2011 
   S40  12 354 23 621   SUA  68 079  67 273 
   S60  67 746 68 330   Suedia  51 832  58 463
   S80  11 698 14 681   China  41 989   47 140
   S80L  5 545 10 018   Germania  32 070  33 167
   V40  22 202  0  Regatuit Unit  31 743  32 770 
   V40CC  244  0  Rusia  20 364 19 209 
   V50  30 246  45 970  Olanda  16 338 15 981 
   V60  53 037  49 820  Belgia  16 338  20 320
   V70  31 522  36 842  Italia  14 855  18 705
   XC60  106 203  97 183  Japonia  13 848  11 754
   XC70  25 579  26 156      
   XC90  31 290  39 631      
   C30  19 256 27 090       
   C70  8 029  9 913      
             
   Total  421 951 449 255       


  PERSPECTIVĂ PENTRU 2013

  Competiţia din industria auto va rămâne la fel de aprigă ca în 2012, producătorii căutând să captureze volume şi cote de piaţă într-o piaţă în care situaţia economică va rămâne instabilă. Aşadar, 2013 se prevede a fi un an solicitant în ceea ce priveşte marjele şi creşterea.

  Pentru Volvo Cars, 2013 va fi unul dintre cei mai intenşi ani din istoria companiei. Incluzând noile versiuni Volvo V40 lansate în 2012, Volvo Cars reînnoiește mai mult sau mai puţin întreaga gamă de modele. Dezvoltarea noii arhitecturi a produsului şi a gamei de motoare va fi intensificată şi o gamă de noi motoare va ajunge pe piaţă în 2013. În China, deschiderea fabricii Chengdu în 2013 va fi un eveniment şi un pas important în strategia de creştere.

  Noi produse şi inovaţii pentru o viitoare creştere

  • Vânzări globale de 421.951 maşini
  • Noul Volvo V40 a fost lansat cu succes
  • Încep vânzările V60 Plug-in Hybrid
  • Lansarea primelor inovaţii de siguranţă din lume
  • Concentrarea pe dezvoltarea unei noi arhitecturi a produsului şi a clasei motorului
  • Contract de împrumut cu China Development Bank
  Inapoi