Volvo ID

Volvo ID information

Kolla igenom vår FAQ-sida, svaret på din fråga kan finnas här. Om du inte hittar vad du söker efter, vänligen kontakta närmaste återförsäljare.

Läs igenom de vanligaste frågorna nedan eller välj en kategori i rullgardinsmenyn som passar bäst.

För att få tillgång till Volvo’s digitala produkter Volvo On Call appen för smartphones och ägarsidan Min Volvo behöver du som användare ha ett Volvo ID. Detta gör vi för att förenkla för dig som användare genom att ha en inloggning till våra digitala källor. Här finns mer information på vår hjälpsida för Volvo On Call.

Volvo ID innehåller en e-postadress och ett lösenord för dig som användare.
Volvo ID kan skapas från Volvo On Call appen eller minvolvo.se
Du startar med att registrera din e-post i någon av dessa källor och plockar sedan upp ditt mejl och följer instruktionerna.

Här finner du instruktionsfilmer via Youtube som visar i respektive telefon typ hur man aktiverar cookies för att se om detta löser verifieringsdelen av Volvo ID.

iPhone med iOS6
iPhone med iOS7
Android (Samsung Galaxy S4)
Windows phone

Problem - Jag får inte fram webbsidan när jag trycker på bekräfta-knappen i mailet
I vissa fall upplever vi att en del användare har problem med Internet Explorer, prova att plocka upp ditt mejl via en annan webbläsare, t.ex Chrome, Firefox eller Safari. Man kan också prova att ladda om sidan via tangenten F5 på en dator eller någon form av ”refresh” knapp via telefonen. Prova också att rensa ”cookies” i datorn via inställningar i din Internetbrowser.

Problem – Jag får felaktigt lösenord eller användarnamn när jag går in i min Volvo On Call app.
Starta med att klicka ur ”håll mig inloggad i appen” sedan logga ur appen och stäng appen så den inte ligger aktiv i bakgrunden på din telefon. Starta därefter appen på nytt och begär ett nytt lösenord. Testa att logga in igen med ditt Volvo ID.
Har du problem med att följa stegen för registrering av Volvo ID finns lite mer hjälp under följande sektion i frågor och svar för Volvo On Call på vår supportsida.

Problem - Jag får felkod 4061 eller meddelande om att anslutningen har tappats vid skapande av Volvo ID, efter att jag godkänt villkoren.
Testa att logga in med det lösenord du har valt.

Problem - Jag får felmeddelande om fel pinkod/låst pinkod i steg 4/5, ospecificerat server fel eller tekniskt fel när jag försöker koppla bilen till appen.
Kontakta din återförsäljare för felsökning.

Vid problem med inloggning eller begränsade funktioner i Volvo on Call appen
- Kontrollera att senaste versionen av appen är nerladdad
- Logga ut ur appen
- Stäng av appen så den inte ligger aktiv i bakgrunden
- Logga in igen

Har du fortsatt problem att skapa Volvo ID eller logga in så prova att kontakta vår kundsupport: swedencr@volvocars.com eller 020-94 80 80.

Tack för ditt tålamod med nya Volvo ID!
Med vänlig hälsning,
Volvo Personbilar Sverige

Filtrera efter kategori: