Pamje e përparme e një Volvo me ngjyrë të bardhë duke u mbushur me kyçës hibrid

Makina Recharge plug-in hibride

Kombinim pa kompromis të energjisë elektrike të baterisë së akulumatorit dhe motorrit të mrekullueshëm benzin i japin emisione të ulët deri në zero, fleksibilitet të shkëlqyeshëm dhe një përvojë të fuqishme drejtimi.

Ulët deri në zero emetime marmite

Motori plotësues elektrik mbështet motorin me djegie për emetime të ulëta të marmitës. Dhe në modalitetin Pure elektrik, ju mund të kontriboni me emetimet zero të marmitave.

Fleksibilitet i shkëlqyeshëm

Me tre modelet tona mund të zgjidhni midis lundrimit gjatë ditës në mënyrë Pure, nxitim përmes Pure mënyrës ose duke maksimizuar efikasitetin me mënyrën hibride.

Përvojë e fuqishme e drejtimit

Energjia e kombinuar elektrike dhe benzina jep një performancë të lehtë dhe vozitje të qetë, të rafinuar në të gjitha kushtet.

Gama jonë e makinave Recharge plug-in hibride.

Cilëndo Volvo që preferoni, mund ta keni me teknologjinë më të lartë të efikasitetit të kycjes hibride

pamje e përparme e XC90 me kyçës hibrid
XC90 Recharge

Suv-I luksoz Skandinav.

pamje e përparme e XC60 me kyçës hibrid
XC60 Recharge

Dinamike, e rafinuar dhe intuitive.

XC40 Recharge

Dizenjuar për jetën e qytetit dhe përtej.

pamje e përparme e V60 me kyçës hibrid
V60 Recharge

Portobagazhi dinamik dhe I gjithanshëm.

pamje e përparme e S90 me kyçës hibrid
S90 Recharge

Elegant, intuitiv dhe I përgjegjës.

pamje e përparme e S60 me kyçës hibrid
S60 Recharge

Sedani dinamik Skandinav.

Makina hibride kyçëse -si funksionin?

Një Volvo Recharge Plug-in hibride I ka të dyja si motorrin elektrik dhe motorrin e benzinës. Për fuqinë elektrike, ka një bateri që kollaj fare mund të karikohet në shtëpi ose në një stacion karikimi.

Twin engines

Makina Recharge kombinon fuqinë elektrike dhe benzinën. Përshtatur së bashku ose veçmas për t'ju dhënë përvojën më efikase të drejtimit.

Pamja e pultit të Volvo Car për mënyrat e drejtimit
Tre ose katër modalitete ngarjeje

Modelet tona Recharge plug-in hibride ofrojnë disa modalitete ngarjeje për tu përshtatur secilës rrethanë - zgjidh midis modalitetit Pure elektrike, modalitetit të balancuar Hibrid dhe modalitetit të plotë Power. Shumica e makinave tona Recharge kanë gjithashtu katër gomat aktive AWD për të optimizuar traksionin dhe stabilitetin në rrugë të këqija.

Pamje e pasme e Volvos duke u drejtuar drejt një rruge të qytetit.
Karikimi i baterisë

Bateria e madhe jep autonomi elektrikederi në 45-59 km (në varësi të modelit) dhe lehtësisht mund të karikohet në shtëpi ose në një stacion karikimi. Gjithashtu karikohet vet sa her ti frenon ose ngadalson.

Çfarë dëshironi të dini për makinat hibride kyçëse?

 • Çka është vetura hibride me kyçje?

  Një makinë hibride, gjithashtu e njohur si PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) është një makinë që përdor motorrin e benzinës dhe motorrin e fuqizuar nga bateria, për të siguruar fuqi tek të gjithë gomat.

 • Çfarë lloji i baterisë përdoret në Volvot Recharge plug-in hibride?

  Makinat Volvo aktualisht po përdor bateri Lithium-ion në makinat Recharge.

 • Cili është diapazoni i pastër elektrik i një hibridi me kyçje ?

  Recharge plug-in hibrided tona janë dizenjuar për tu përshtatur me nevojat ditore të shumë njerëzve të komunitetit. Autonomia sigursht do të varet nga modeli, menyra e të ngarit, topografia dhe gjendja e rrugëve. Përfitimi kryesor I hibrideve plug-in është që gjithmonë ke një motorr benzine rezerve midis karikimeve, pra autonomia nuk do të jetë problem.

 • Si dhe ku mund ta rimbush makinën time?

  Shumica e njerëzve ngarkojnë makinat e tyre në shtëpi gjatë natës, me një kuti karikimi të murit në karantinë ose garazh. Të tjerët kanë mundësinë të ngarkojnë makinën e tyre në punë ose në stacionet publike të ngarkimit, të cilat po bëhen gjithnjë e më të lehta për t'u gjetur.

 • Sa kohë duhet për të ngarkuar baterinë?

  Koha e ngarkimit varet në masë të madhe nga burimi i energjisë dhe amperazhit që sjell. Ju do të gjeni kohë specifike të tarifimit në specifikimet teknike për secilin model të elektrizuar në dispozicion.

 • Cili është dallimi midis hibridit të butë, të plotë dhe ati kyçës.

  Një mild hibrid, I cili nuk mund të karikohet nëpërmjet një kabulli, përdor një motorr elektrik që asiston motorrin me djegie të brëndshme. Një hibrid I plot ka një bateri dhe motorr elektrik më të madh se një mild hibrid. Një hibrid I plotë mund të fuqizojë makinën duke përdorur motorrin elektrik për një distancë të shkurtër dhe të karikojë baterinë e vet duke përdorur frenim rigjenerues. Një plug-in hibrid mund të karikohet literalisht duke e futur në prizë në një stacion karikimi në shtëpi ose në një stacion karikimi publik. Një plug-in hibrid ofron një autonomi të mirë falë baterisë së madhe dhe motorrit elektrik. Një plug-in hibrid i përshtatet nevojave ditore të shumë individëve.

 • Cilat modele të Volvo janë në dispozicion si një Recharge plug-in hibrid?

  Që nga viti 2019, të gjitha modelet tona janë të disponueshme me teknologjinë e fuqisë Recharge plug-in hybrid.

 • Cilët kabuj karikimi janë në dispozicion për Volvo Recharge?

  Volvo juaj Recharge Plug-in hibrid vjen me një kabull karikimi standard që I përmbahet të gjitha standarteve të sigurisë (Mode 2). E vlefshme në variante të ndryshme (6A, 8A ose 10A në varësi të tregut), ky kabull 7m lejon deri në 1.4-2.3 kW karikim nëpermjet prizës së shtëpisë. Për një kohe karikimi më të shkurtër, mund ta plotësoni me kabullin 1 fazor 16A "Prize Blu" ose me kabullin 3 fazor 16A "Prize e Kuqe" e aftë deri në karikim 3.5 kW (1-fazor) os 11 kW (3-fazor). Për një karikim akoma më të favorshëm në shtëpi: kompleto elektrifikimin në shtëpi duke instaluar kutinë tonë 3-fazorsh. E aftë për të karikuar deri në 22 kW, kjo kuti murore është e vlefshme edhe për gjeneratat e ardhshme të makinave elektrike. Për një karikim të përshtatshëm dhe të sigurt jashtë shtëpisë, ekziston gjithashtu një kabllo karikimi me modalitetin 1-fazor 16A si një pajisje shtesë. Ky kabllo prej 4,5 m është i përshtatshëm të keni në gjendje kur nuk ka kabllo në stacionin e karikimit. Për informacion më të detajuar, ju lutemi kontaktoni përfaqësine lokale të makinave Volvo.

Fuqitë tona të tjera të elektrizuara

Ikona e baterisë dhe prizës elektrike
Recharge pure electrike

Fuqia e plotë elektrike - për një eksperience ngarjeje të qetë, të fuqishme dhe zero emitime nga marrmita.

Ikona e pompës së gazit dhe e baterisë
Hibridë të butë

Një teknologji efikase ku elektriciteti suporton motorrin e benzinës ose naftës për një ngarje më të qetë dhe efikase.