FUQIA EFIÇENTA NGA VETURAT VOLVO

Veturat elektrike - e ardhmja e lëvizshmërisë

Vetura të pasta elektrike , hibrid me kyçje dhe teknologji e butë hibride do ta ndryshojnë mënyrën se si të lëvizni.

Volvo XC40 gjatë mbushjes në stacion mbushës Wall Box.

Koha për ndryshime

Në 2017 kemi bërë një angazhim për të elektrizuar çdo makinë në gamën tonë në përgatitje për një epokë përtej motorrit me djegie të brendshme. Kjo epokë fillon tani. Bëhu pjesë e këtij ndryshimi. Ne kemi punuar me shtytje elektrike që nga vitet 1970 dhe kemi mësuar shumë gjatë rrugës, nga vendosja e një flotë testesh të C30 Battery Electric Vehicles në 2010, për të nisur një nga makinat e para të naftës plug-in në vitin 2012.

Teknologjija

Ne po aplikojmë teknologjinë më të fundit të baterisë dhe shtytjes në të gjithë gamën tonë për të bërë kalimin në makina elektrike më të lehtë dhe më të këndshme.

Hibridet e butë ofrojnë një eksperiencë të re dhe më efikase të vozitjes.

Hibridet e butë ofrojnë një eksperiencë të re dhe më efikase të vozitjes.

Hibridi me kyçje

Fuqitë tona të Binjakëve të Motorit ofrojnë performancë të lehtë dhe aftësi zero-emetuese.

Pure Electric

E ardhmja është e qetë, vozitje me emisonin zero

Diapazoni elektrik i Volvos

XC90 T8 Twin Engine

400 kf
deri më 7 udhëtarë

S90 T8 Twin Engine

400 kf
deri më 5 udhëtarë

XC60 T8 Twin Engine

400 kf
deri më 5 udhëtarë

Kyçu ne Volvon tone hbirde XC60 Twin Engine

Teknologjija që ju jep fuqi njerëzve

Ne krenohemi në projektimin e makinave që e bëjnë jetën më të lehtë dhe më të kënaqshme. Një çelës për këtë është të kuptuarit se si ta bëni punën e teknologjisë për ju. Ky është parimi themelor që aplikohet në gjithçka që bëjmë.
Struktura e brendshme e teknologjise e cila perdoret per mbushje te batersie ne makinat Twin Engine.
Teknologjija e baterive

Teknologjia e baterisë po përparon me shpejtësi. Kjo do të thotë se makinat elektrike tani janë një alternativë e besueshme dhe e zgjuar për motorin me djegie të brendshme. Ne përdorim teknologjinë e baterive me litium-jon për të fuqizuar makinat tona të Twin Engine. Këto bateri janë të dizajnuara për të kaluar jetën e automjetit.

Volvo S60 Polestar Engineered me ngjyrë të zezë me hibrid Twin Engine të kyçur mbushet Brenda natës jashtë shtëpisë.
Moduli i pastër

Kur drejtoni Volvo motorin tuaj të Binjakëzuar ose Pure Electric Volvo në modalitetin Pure ju do të vini re menjëherë diçka të ndryshme: është jashtëzakonisht më e qetë se një makinë e mundësuar nga një motor me djegie. Ju gjithashtu do të vini re rritjen e performancës së ngritjes falë shpërndarjes së menjëhershme të fuqisë së pastër në rrota.

Femer e ulur ne sediljen e makines se saje komode Volvo

Pyetjet e shpeshta të parashtuara

 • Pse Volvo Cars ka vendosus te kaloj ne makina me motor elektrike?

  Ne kemi qenë inovative në fushën e traktateve elektrike që nga viti 1970. Për ne kjo është një përparim i natyrshëm në aspektin e teknologjisë dhe një deklaratë e qartë e angazhimit tonë ndaj lëvizshmërisë së qëndrueshme dhe reduktimit të emisioneve.

 • Cilat janë përfitimet kryesore të një traktori të elektrizuar mbi një motor konvencional me djegie?

  Motorët me fuqi të  elektrizuar ofrojnë një sërë përfitimesh - nga reduktimi i shpenzimeve të emisioneve dhe karburantit për të dhënë një ndjesi më të përgjegjshme për përshpejtimin në ngritje.

 • A nuk janë motorët me fuqi të elektrike më shtrenjtë se motorët e rregullt dizel ose me karburant

  Varet. Ne së shpejti do të ofrojmë një sërë motorësh të fuqishëm të elektrizuar që përfshijnë hibride të butë, hibride plug-in dhe makina të pastra elektrike. Powertrains elektrizuar kërkojnë më pak mirëmbajtje dhe kanë konsum më të ulët të karburantit dhe kostoja e baterive është duke arritur një pikë ku ka më shumë kuptim për të zgjedhur një makinë të elektrizuar.

 • Çka është vetura hibride me kyçje?

  Një makina hibrideme kyçje  e njohur edhe si një PHEV është një makinë që përdor të dy motorët me djegie konvencionale dhe një motor elektrik të baterisë për të siguruar fuqi për rrota.

 • Çfarë lloji i baterisë përdoret në hibride plug-in të Volvo Engine Twin?

  Volvo Veturat  po përdorin  aktualisht pako bateri litium-jon në veturat e veta të binjakëzuara . Bateria është projektuar për të kaluar jetën e makinës.

 • Cili është diapazoni i pastër elektrik i një hibridi me kyçje ?

  Hibridet tona Twin-Engine plug-in janë projektuar për të përmbushur nevojat mesatare të lëvizjes së përditshme. Gama sigurisht ndryshon varësisht nga modeli, stili i makinës, topografia dhe kushtet e rrugës. Përfitimi kryesor i një hibridi plug-in është që gjithmonë të keni motorin e benzinës si rezervë midis akuzave, kështu që sasia nuk është kurrë një çështje.

 • Si dhe ku mund ta rimbush makinën time?

  Shumica e njerëzve ngarkojnë makinat e tyre në shtëpi gjatë natës, me një kuti karikimi të murit në karantinë ose garazh. Të tjerët kanë mundësinë të ngarkojnë makinën e tyre në punë ose në stacionet publike të ngarkimit, të cilat po bëhen gjithnjë e më të lehta për t'u gjetur.

 • Sa kohë duhet për të ngarkuar baterinë?

  Koha e ngarkimit varet në masë të madhe nga burimi i energjisë dhe amperazhit që sjell. Ju do të gjeni kohë specifike të tarifimit në specifikimet teknike për secilin model të elektrizuar në dispozicion.

 • Cilat modele të Volvo janë në dispozicion si një hibrid binjak me kyçje ?

  Makinat tona 90- dhe 60-Series janë në dispozicion me teknologjinë Twin Engine. Këto makina do t'i bashkohen XC40 në të ardhmen e afërt.