VolvoV60 T6 i parkuar.

Twin Engine nga kompania Volvo Cras

Teknologjija kyçjes hibride

Teknologjinë tonë të kyçjes hibride të makinave e quajm Twining Engine. Kjo teknologji e avancuar kombinon performancën e shkëlqyer me mënyrë e ngamjes që i përshtate çdo kujt.

Volvo ekrani qëndrorë prezantonë mundësi të ndryshme për udhëtim.

Kyçuni në të ardhmen

Makinat tona Twin Engine ofrojnë një ndër eksperiencat më të fuqishme dhe përvojë të ngasjes akoma më të efektshme që kemi në dispozicion.Kombinim pa kompromis të energjisë elektrike të baterisë së akulumatorit dhe motorrit të mrekullueshëm benzin i japin kuptim të ri fjalës fleksibilitet dhe përvojë lëvizëse që nuk do ta haroni. 
Çdo model të ri të cilin kemi lansuar që nga viti 2014, kemi shtuar kyçjen hibride Twin Engine të kompanisë Volvo Cars e cila siguronë përzierje të fuqisë së pastër hibride pa kompromis.
 
Volvo ekrani qëndrorë prezantonë mundësi të ndryshme për udhëtim.

Mënyrat e drejtimit të makinës për çfardo raste

Modelet tona të kyçjes hibride Twin Engine i kemi dizajnuar për të përmbushur nevojat e kërkuara të drejtuesve të makinave tona. Me mënyra të ndryshme të ngamjes së makinave mund të zgjidhni midis lundrimit gjatë ditës në mënyrë Pure, nxitim përmes Pure mënyrës ose duke maksimizuar efikasitetin me mënyrën hibride.

Pure

Me mënyrën Pure makina juaj përdorë vetëm energji elektrike. Bateria plotësishtë e mbushur shumë njerëzve do t'ju mundëson udhëtim deri në punë dhe mbrapa në shtëpi duke eliminuar emetimet dhe kursyer shpenzimet e karburantit.

Hibrid

Në mënyrën hibride, modeli jonë Twin Engine përdorë motorin elektrik dhe motorrin me djegje të brendshme për arritje të efektit më të mirë, duke maksimizuar efikasitetin dhe duke minimizuar emetimet. Mënyra hibride është optimale për të shumtën e kushteve të ngamjes.

Power

Kur dëshironi ngasje më sportive, zgjidhni mënyrën Power. Ai kombinon fuqin e motorrit elektrik me motorin për djegje të brendshme për të siguruar performancë të lartë të përvojës ngasëse.

Mbush dhe drejto makinën

Koha nuk ka qenë kurr më e përshtatshme për të kaluar në mobilitet elektrik. Makinat tona janë të dizajnuara duke ju pasur juve në mendje që në përditshmërin tuaj t'ju ofrojmë përvojë të lehtë dhe më të këndshme.

Mbushe Volvon tuaj

Pa marrë parasysh a mbushni makinën në shtëpi, në vend të punës ose në qendër të qytetit, të jetë aq lehtë njësoj sikurse mbushni celularët tuaj.

Zgjidhni mënyrën tuaj të ngasjes

Modelet tona të kyçjes hibride Twin Engine ofrojnë paletë të mënyrave të shumta të ngamjes që t'i përshtaten çdo rasti- duke filluar prej mënyrës Power, mënyrës elektrike Pure deri tek mënyra e balancuar Hybrid.

Gama e Volvos së elektrizuar

XC90 T8 Twin Engine

400 KM
deri 7 pasagjerë

S90 T8 Twin Engine

400 KM
deri 5 pasagjerë

XC60 T8 Twin Engine

400 KM
deri 5 pasagjerë

Femër e ulur në sedilen e shoferit të Volvos së saj komode.

Pyetje të shpeshta

 • Pse Volvo Cars ka vendosur të kaloj në motor elektrik?

  Duke filluar nga viti 1970 ne vazhdojmë të bëjmë inovacione në fushën e sistemit të fuqisë elektrike. Për në kjo paraqet përparim natyrorë në kuptimin teknologjik dhe  qëndrimit të qartë të angazhimit tonë për të arritur mobilitet të qëndrueshëm dhe zvogëlimin e emetimeve.

 • Cilat janë përfitimet e kyçjes së motorit eketrik në krahasim me motorin me djegje të zakonshme?

  Motori elektrik ofronë shumë përparësi, duke filluar prej reduktimit të emetimeve dhe shpenzime të karburantit deri tek përcjellja e ndjenjës së mirë për nisje.

 • Motorët elektrik nuk janë më të shtrenjtë se sa motorët dizel apo benzinë.

  Varet. Së shpejti ne do ofrojmë një sërë motorësh elektrik të fuqishëm të cilat kyçin hibride të buta, hibride plug-in dhe makina të pastërta elektrike.Motorët elektrik kërkojnë më pak mirëmbajtje, kanë konsum më të ulët të karburantës dhe shpenzimet e baterisë tani arrijnë pikën më të përshtatshme të zgjedhjes së makinës elektrike.

 • Çfarë është makina me kyçje hibride?

  Makina me kyçje hibride, e njohura edhe si PHEV makin, që përdor motor konvencional me djegje të brendshme  si elektromotor me shtytje  baterike për transmetim të fuqisë në rrota.

 • Çfarë baterish përdoren në Volvo makinat me kyçje hibride Twin Engine?

  Volvo Cars për momentin në makinat e saja Twin Engine shfrytëzonë Lithium paketa baterike. Bateria është dizajnuar të jetë e qëndrueshme përjetësishtë.

 • Cila është sasia e përgjithshme elektrike e kyçësit hibrid?

  Hibridet tona Twin Engine janë të dizajnuara për të përmbushur nevojat e udhëtimeve ditore. Përfitimet natyrishtë do të varen nga modeli, stili i drejtimit,topografia dhe kushtet në rrugë. Përparsia kryesore e kyçjes hibride është që motorin benzine  gjatë mbushje  gjithmonë ta mbështesë, ashtu që përfitimi të mos jetë kurë i diskutueshëm.

 • Ku dhe si të mbushim makinën tonë?

  Shumica e njerëzve makinat e tyre mbushin në shtëpi gjatë natës me mbushës stacionar Wall Box në vendin ku strehojnë makinat ose garazhet. Të tjerët e kanë atë mundësi që makinat e tyre t'I mbushin në punë ose stacione publike të cilat janë gjithmonë lehtë për t'u gjetur.

 • Sa zgjatë mbushja e baterisë?

  Koha e mbushjes varet në masë të madhe nga burimi i energjisë dhe intensiteti I sajë. Në specifikimin teknik do të gjeni kohën specifike të mbushjes për secilin model të elektrizuar, që kemi në dispozicion.