Ndryshimi i klimës është

Testi i fundit i sigurisë

Imazhi i kopertinës së filmimit të eventit së qëndrueshmërisë së Volvo Cars.

"Qëndrueshmëria tani është po aq e rëndësishme sa siguria për ne."

Håkan Samuelsson, CEO i Volvo Cars

Ne i kemi përkushtuar biznesin tonë për të ndihmuar në mbrojtjen e jetëve të njerëzve brenda dhe jashtë makinave tona.

Tani do të tregojmë të njëjtin përkushtim për të ndihmuar në mbrojtjen e planetit.

Ne jemi pjesë e problemit kështu që duhet të jemi pjesë e zgjidhjes.

Volvo Cars synon të përshpejtojë shitjet e makinave të elektrifikuara.
Duke punuar drejt klimës neutrale

Ambicia jonë është të bëhemi një kompani neutrale ndaj klimës deri në vitin 2040. Sidoqoftë, elektrifikimi i flotës sonë nuk është i mjaftueshëm. Ne kemi nevojë për të adresuar emetimet në të gjithë zinxhirin tonë të vlerës. Kjo përfshin përdorimin e energjisë më të madhe neutrale ndaj klimës si në operacionet tona, ashtu edhe në mesin e furnitorëve tanë, si dhe përdorimin më të mirë të materialeve dhe përbërësve. Por ne duhet të veprojmë tani. Pra, ne po synojmë të ulim emetimet e ciklit të jetës sonë për automjet me 40 përqind deri në 2025.

Volvo Cars synon të përshpejtojë shitjet e makinave të elektrifikuara.
Plotësisht elektrik deri në 2030

Një tranzicion global drejt makinave të elektrifikuara është thelbësor nëse bota do të arrijë emetime neto zero deri në vitin 2050 dhe të kufizojë ndikimet e ndryshimit të klimës. Deri në vitin 2025, ne po synojmë që 50 për qind e shitjeve tona të jenë plotësisht elektrike dhe deri në vitin 2030 ne do të prodhojmë vetëm automjete plotësisht elektrike.

Volvo Cars po lançon një sallon transformues në internet.
Një sallon transformues në internet

Salloni ynë i ri do të jetë këtu në këtë faqe. Ambicia jonë është të mundësojmë gjithashtu më shumë oferta dhe shërbime në internet, duke e bërë sa më të lehtë zgjedhjen e një makine pa emetime.

Iniciativat që bëjnë diferencën

Një Volvo V317 blu fjord parkuar në një dhomë blu të errët.

Prodhim neutral ndaj klimës

Volvo Cars synon të ketë prodhim global neutral ndaj klimës deri në 2025. Ne jemi duke punuar drejt kësaj përmes burimit dhe prodhimit të energjisë tonë neutrale klimatike, si dhe rritjes së efikasitetit të energjisë në impiantet tona. Ne jemi duke bërë progres të mirë. Të gjitha fabrikat tona evropiane kanë funksionuar me energji elektrike të rinovueshme që nga viti 2008 dhe në vitin 2020 impiantet tona globale u furnizuan me 51 përqind me energji neutrale ndaj klimës. Fabrika jonë më e madhe kineze në Chengdu kohët e fundit siguroi një furnizim me energji elektrike neutrale ndaj klimës me 100 përqind.

Maksimizojmë rigjenerimin

Krahasuar me prodhimin e pjesëve të reja, pjesët e riprodhuara përdorin rreth 85 përqind më pak lëndë të parë dhe 80 përqind më pak energji. Tani prodhojmë më shumë se 50 pjesë të ndryshme, përfshirë motorët, transmisionet, kompresorët turbo dhe freksionet. Në vitin 2020 kemi kursyer pothuajse 3,000 tonë CO2 duke riprodhuar mbi 40,000 pjesë.

Makinat Volvo përdorin teknologjinë e blockchainit për të rritur transparencën dhe gjurmueshmërinë e zinxhirit të furnizimit me kobalt.
Makinat Volvo përdorin teknologjinë e blockchainit për të rritur transparencën dhe gjurmueshmërinë e zinxhirit të furnizimit me kobalt.

Minimizimi i mbetjeve të prodhimit

Në vitin 2020, 95 përqind e mbetjeve tona globale të prodhimit u ricikluan, që do të thotë që ne jo vetëm që shmangëm krijimim e emetimeve shtesë të karbonit, por ne ishim në gjendje të mbanim në qarkullim material të vlefshëm dhe të zvogëlonim sasinë e materialit të virgjër që duhej të prodhohej. Pjesa dërrmuese e mbetjeve që riciklojmë është çeliku. Në vitin 2020, ne ricikluam mbi 176,000 ton, duke shmangur gjenerimin e gati 640,000 tonë CO2.

Rrjeti i përfaqësive në linjë

Ne jemi duke punuar me përfaqësitë tona për të siguruar që i gjithë rrjeti ynë është neutral ndaj klimës deri në vitin 2040. Kjo përfshin drejtimin e masave të efiçencës dhe sigurimin e një përdorimi më të madh të energjisë së rinovueshme në çdo pjesë të biznesit të tyre. Një numër i përfaqësive tona në të gjithë botën tashmë kanë furnizimin e tyre të energjisë së ripërtëritshme në vend.

Makinat Volvo përdorin teknologjinë e blockchainit për të rritur transparencën dhe gjurmueshmërinë e zinxhirit të furnizimit me kobalt.
Makinat Volvo përdorin teknologjinë e blockchainit për të rritur transparencën dhe gjurmueshmërinë e zinxhirit të furnizimit me kobalt.

Burimi i përgjegjshëm i kobaltit

Kobalti është një përbërës jetik në prodhimin e baterive të makinave elektrike. Në disa raste, nxjerrja e kobaltit mund të ketë ndikime në të drejtat e njeriut.

Ne përdorim teknologji blockchain për të rritur transparencën dhe gjurmueshmërinë e zinxhirit tonë të furnizimit me kobalt duke siguruar që informacioni në lidhje me origjinën e materialit nuk mund të ndryshohet pa u zbuluar. Ne përdorim disa procese të tjera, në bashkëpunim me furnitorët tanë, duke përfshirë inspektimet në vendin e minierës dhe gjurmimin e GPS për të siguruar që kobalti në bateritë tona është me burim të përgjegjshëm.

Forma e gjërave që do të vijnë

C40 është Volvo jonë e parë që lançohet vetëm si një model elektrik, i krijuar për të zvogëluar ndikimin në mjedis. Brenda, një ambient i brendshëm pa lëkurë përfaqëson një interpretim të ri të luksit ndërsa opsionet tona të sigurisë mbesin si më të rëndësishme se kurrë.
Mësoni rreth C40 Recharge
Një Volvo V317 blu fjord parkuar në një dhomë blu të errët.

Projektuar me qëllim

Zbuloni XC40 Recharge - SUV-in tonë kompakt tërësisht elektrik, projetkuar për jetesë moderne urbane dhe më gjerë.
Një SUV elektrik Volvo XC40 Recharge gri që karikohet në një ambient rozë.
Materiale të qëndrueshme

Rritja e përdorimit të materialeve të qëndrueshme është vetëm një mënyrë që XC40 Recharge ndihmon në zvogëlimin e ndikimit të tij në mjedis.

Zero kompromis

Motorët binjakë nënkuptojnë se ka zero emetime, duke e mbajtur makinën tuaj sa më të pastër.

Një hapësirë për jetën

Brendësia e bollshme e XC40 Recharge mund t'ju akomodojë ju, jetën tuaj dhe këdo që vendosni ta ndani me të.

Karakteristikat e përshkruara mund të mos jenë standarde ose të disponueshme për të gjitha stilet dhe opsionet e motorit.